за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Јас најинтересните ги заборавив пред некој ден. шљоси/шљоши = смоки мање/мањо = мало моње = многу мања = марамче ноша = нокшир
14.10.2011, 12:28
JovanaJ
911
Saik= Kais
14.10.2011, 16:16
AnnaMolly RR
6409
Имаме и ние мнооогу нови зборови. Сега е во фаза кога СЕ повторува. Ништо не му бега, што и да слушне дека му зборувам сака да повтори.
еб - леб нинене - сирење ток - сок на - на (кога ми дава нешто) тоа - тоа ова - ова ебе - еве оба - соба дин дин - синтисајзер нини - шишето за млеко патите - патиче ака- рака уп - сируп (и ова сирот го научи од што се изнапи сирупи) панам - падна банам - бањам мате - маче
Уште многу има! Само дрдори, уста не затвора!
Сите знае да не каже по име - мене, мм, двете баби ( Ое - Оле, Ана - Анита) и двајцата дедовци (Диме - Димче, Нани - Шани), тетка му Ивана е Имама, а тетка му Александра е Данда
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 14.10.2011 16:19:13 >
20.10.2011, 14:03
dostickage
2181
zamislete sin mi zavcera ni rece rakija so cisto R. se zgazivme od smeenje inace negoviot recnik e da,ne ,mama,dada,baba,dede.tolku ova zavcera ni dojde kao grom od vedro nebo
20.10.2011, 14:13
Martins mom
3342
Гакуд - Гарфилд кокодин - сончоглед
20.10.2011, 15:28
ferdunde
49
ooo kolku imam da pisuvam celi pesni po svoe pee pomaloto mi ( vo dekemvri 2 ke prai ) na pr : "nani nani bebece nadgo pee petence, pee lika, bebeto ika- poznata vi e neli nani nani bebence nadvor pee petlence pee kukurika bebeto go vika ili:
"supe, supe ,supe zezda supe zezda sakam bidaaam" super super super zvezda super zvezda sakam da sum jas
Zorica- zocila mleko- meko voda- oda Nikola- Likula Inhalacija- Kacija......
i uste mnoguuu drugi biseri
20.10.2011, 16:04
arh_diz
7198
svetlo-seto majmun-mamun sok- kok pampers-pamp
20.10.2011, 17:32
Snowhite RR
5042
далечинско - гикото правосмукалка - папуката
20.10.2011, 18:41
Палешка РР
7505
какн - сок
какија - калинка
тапто - бате
23.10.2011, 15:07
Палешка РР
7505
Вчера Миа го фрли телефонот на брат и` и татко и` и викна "Само уште еднаш ако си го фатила.
И златна таа си дотрча кај мене и ми вели "Тато ика, мама гаи"
31.10.2011, 10:50
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР
апчагау- уште не можам да дознаам што е, по цел ден го збори
Конечно дознавме, апчагау значи КАШКАВАЛ
31.10.2011, 11:08
AnnaMolly RR
6409
Леле, Борјан е најголем иноватор! Е, па, дај му нека касне апчагау! Срцка
31.10.2011, 11:15
AnnaMolly RR
6409
Еве неколку од новите зборови на Филип. Сега секој божји збор го повторува и многу ми е смешен.
пути - пушти там - сам татата - вратата пие - спие ауч - кога ќе се удри вок - волк едето - ежето бабата - сликовницата за Црвенкапа
31.10.2011, 11:24
EciPeci
77
pentata - najavnata spica na Makedonski Narodni Prikazni Gogi - Gorgi Kolozov Doba - Filip baba Kopa - baba Zorka baba Bomba - baba Bozana tato - tato; tatuuuuuuuuuuuuffffffffffffff ( so steganje na zapcinjata) - ako go vika tatko mu poveke pati, a on ne mi se odziva :)
31.10.2011, 11:54
Pepelaska *
3820
како се викаш? - мама ( првите две букви од името ама двапати ) крокодил - коко пупите - куките коцки - коки нани - нин ни ( ова сабајлево прв пат го слушнав)
31.10.2011, 12:07
Felly RR
7977
Фубот = фудбал
31.10.2011, 19:16
Snowhite RR
5042
Како се викаш? Микаил Како се прозиваш? Нагоки (Најдоски) Од кај си? Пиеп (Прилеп) Од која земја? Макенуа (Македонија)
И сега се научил на секој збори вика Мои (Мори) и Абе
28.11.2011, 15:03
Felly RR
7977
Овие се од Матеа најновите (и најинтересните): печак - кечап панж - пижами бонден(ден) - добар ден
28.11.2011, 15:37
arh_diz
7198
kako se vikas Mako Telefon- Fon Kasicka -katika Miki maus-mako mau
28.11.2011, 15:38
AnnaMolly RR
6409
Доди- дојди тука нема има мие тапун - сапун ноде - ноџе псте - прсте фаја - фала зини - извини такам- сакам дади - дај ми тато абота паи аго - тато е на работа, ќе донесе пари да купи чоколадо
секој збор го повторува, буквално секој! Вчера му се криеше на татко му и јас му викам Кажи му барај ме! И тој баај ме! Ѕверче мало!
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 28.11.2011 15:39:12 >
28.11.2011, 15:41
AnnaMolly RR
6409
Името уште му е тешко да го каже, вика Пипи или бебе Ама затоа па презимето лесно го кажува. Како се презиваш? И убаво и јасно вика Домби.