cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Децата како јазични иноватори

clock-img

02.02.2012, 14:34

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Oд Матеа најново

Џандас зијан = Џандар збираuser posted image user posted image user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

13.02.2012, 14:52

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Вчера се газевме од смеење со мм. Ја слушавме Хакуна матата на телевизија и мм му вика: Ајде кажи хакуна матата.
И тој како од пушка: Хакуна татамата! user posted image user posted image user posted image И цело време си го повторуваше тоа!

Live and let live

clock-img

13.02.2012, 15:04

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Ха,ха..ма татамата е Филип user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.02.2012, 15:28

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Ау најново-

уеги- легни
паките- патиките
меној- немој
секуа- желка (ова по дома ни стана Секула за желката user posted image )

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

21.03.2012, 08:15

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Не можам веќе да пишувам на оваа тема зашто М не е повеќе јазичен иницијатор, точно изговар се, ама пред некој ден направи исклучок кога рече ТУТУН а мислеше на ТУНА
А да и сношти ги редевме мечината и му стававме имиња на тие што немаат и јас му кажувам за едно дека е вини пу, а тој после ги кажуваше сите по ред и ми вели Хоми Ду, а јас го корегирам Вини Пу, а тој пак исто, после вика Коми Ду, а јас се чудам, не е толку тешко да изговори Вини Пу, зошто вака ми вели детево, и кога ми текна, дека тој уствари мислеше на Скуби Дуuser posted image user posted image ЈА откривме Америкаuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

21.03.2012, 09:39

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

најново шакобини- шпагетиuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

21.03.2012, 10:50

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

И Матеа во последно време, нема некои јазични инвации големи, може на пр. за една буква да го смени зборчето.
Единствено ми текнува на бумбаламала = бубамара и Пет и Стен ги вика Пестистен и тоа заедно како едно име.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

21.03.2012, 10:55

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Најновиот бисер од вчера: кепчапче - кечапче. И тоа како го кажува со меко „Ч“ user posted image

Live and let live

clock-img

21.03.2012, 11:03

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

user posted image user posted image
Л уште не зборува само знае да каже ГА-ДА овасамо кога е на домофон и ДЕЕ-ДВЕ кога броиме нешто и толку ,а се друго што зборува по цел ден е на нејзин јазик и ништо не се разбира .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

21.03.2012, 11:11

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

user posted image user posted image
а се друго што зборува по цел ден е на нејзин јазик и ништо не се разбира .

Хе хе и Николоа зборува на кинески user posted image .Сега последниве денови почна да повторува некои зборови. Јадевме чипс и му кажувам што е тоа и тој цел ден викаше чипчи. А негово одбележје е што става и на крај на зборот, на пример, топки, мами, тати, баби, деди, дади..се така кажува.

clock-img

13.04.2012, 20:30

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

„Појепт, појепт миуа,
тини даваше сиуа
о дасеме, пееме, сите ме сееме„

Превод: Пролет, пролет мила,
ти ни даваш сила
да растеме, пееме
сите да се смееме...

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

03.06.2012, 22:31

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Н. почна пред некое време да гледа Пожарникар Сем на англиски. И од тогаш јас сум МАМ. user posted image
Сите играчки кои имаа наши имиња (на пр. Сања, Ања и сл) сега се: Кор, Боб, Ким и сл.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

04.06.2012, 20:37

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Правосмукалка - утумалкаuser posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

24.06.2012, 22:35

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

шпагети - пашкавети
малини - мелени
пожарникар - пошкар

и најново од Нина - мамо, женските треба да се лакираат, а машковците да сечат дрва!! user posted image user posted image user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

25.06.2012, 10:31

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Вчера кај кумашините бевме и кога запна Филип „Дај ми ја тигарата, дај ми ја тигарата“. Се вртам, не знам што сака! Го прашувам што е тоа да ми покаже, а тој право кај синтисајзерот. user posted image

И ми вика „Еве ја тигарата“. Поим немам од каде му дојде тоа, можеби си искомбинирал од гитара нешто user posted image

Live and let live

clock-img

25.06.2012, 10:45

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Вчера кај кумашините бевме и кога запна Филип „Дај ми ја тигарата, дај ми ја тигарата“. Се вртам, не знам што сака! Го прашувам што е тоа да ми покаже, а тој право кај синтисајзерот. user posted image

И ми вика „Еве ја тигарата“. Поим немам од каде му дојде тоа, можеби си искомбинирал од гитара нешто user posted image

Аааа така мојов пред некој ден земал мота крпа како палачинка, и му викам „шо правиш сине?“ вика „павам КОЛАЧИНКА“ и не сфатив дали сакал да каже колачиња или палачинка user posted image

clock-img

25.06.2012, 21:00

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

јас одма па помислив на цигара. user posted image

clock-img

18.07.2012, 15:28

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Филип пред некој ден се заигра пред неговиот плакар, ги испорастури сите играчки. Многу бев уморна, легнав пред телевизор и викам нека прави што сака само да биде мирен. И ми доаѓа, ми носи едно негово пешкирче и ми вика „Мамо, пери го крпширот“. user posted image

Live and let live

clock-img

18.07.2012, 17:14

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

„Мамо, пери го крпширот“. user posted image

Па дека бевте Прилеп сега, и тој одма си запамтил, си искомбинирал крпа + пешкир = крпшир user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.07.2012, 09:25

clock-img

Beatris

pencil-img

3116

Еве и јас конечно да пишам во оваа тема со мојава дрдорка user posted image

попка - топка
капка - капа
умаум - умна сум
зизе - џиџе
адепапа - ајде надвор
муа - мува
буба - бубачка
тамкапкапапа - ставам капа и одам па-па

user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

clock-img

19.07.2012, 09:31

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

тамкапкапапа - ставам капа и одам па-па

user posted image user posted image user posted image user posted image

А на мама ноктите се зизеuser posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

19.07.2012, 09:38

clock-img

Beatris

pencil-img

3116

Да да user posted image А и заборавив...

имака - имам алка
амам - аман

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

clock-img

19.07.2012, 11:23

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Ние имаме проблем со поврзување на „..чак..“ во зборче user posted image па така имаме:

точка - точак
хрчка - хрчак
Врчка - Врчак

user posted image user posted image user posted image

Па имаме се во деминутивЧ

кашче - кашкавал
маконче - макарони
каатиче - краставиче
мамиче - мама нали овај user posted image
баонче - балон

< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 19.7.2012 11:32:49 >

clock-img

19.07.2012, 11:32

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

Mihaela koga bese pomala za cokolado vikase cado,za krastavicka-krastalavicka,palenta-penta

Sega ubavo gi kazuva
Noksir-noskir
ne mi teknuva vo momentov,inaku vo princip cisto zboruva

clock-img

19.07.2012, 11:33

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

A da,imame problem so H,se nadevam deka ke se oprai
Za hrana vika fana
Mihaela-Mikaela