Mene po spontaniot mi pravea Revizia vo Sistina, dokrorot edinstvenoto neshto shto mi go reche e: ,, da se vidime za poragaj!,, navodno se e ok i e dobro zavrsheno. So matichniot dokror se slushnav, i toj mi reche posle prviot menzis da odam na razgovor, a posle 3 meseci da se pravat ispituvanja.. ne mi e jasno nishto, vo istiot moment ne bev ni vo moznost da go preprashuvam. Mene veke mi izmina mesec dena od spontaniot, a ushte nemam menzis.. Ke pochekam ushte 1 nedela, pa potoa ke se konsultiram so doktor shto da pravam.
Vo princip, medicinski preporachuvaat posle spontan da se pocheka 6 meseci, no vo praksa majkite koj shto ne chekaat tolku vreme zabremenuvaat i posle 3 meseci, no ima i sluchai shto po forumi sum chitala, deka po kratkko vreme posle spontaniot tie shto zabremenile-povtorno imaat spontan, znachi rizikot se zgolemuva ili pak organizmot-matkata ne e podgotvena!!
Jas sum da ne chekame, ama barem 3 meseci da se strpime, da go podgotvime teloto, da vodime zdrav zivot i da bideme pozitivni !!!
Mozebi e dobro da pieme folan, B-vitamin, E-vitamin, cigarite da gi ostavime i se shto znaeme deka shteti za priprema na zabremenuvanje!
Tuka se iznachitav se i seshto, sekakvi prikazni koi me nauchia na mnogu iskustva, a i mi dadoa nadez deka netreba da se razocharuvame, zatoa shto od sekoe losho iskustvi ima i polosho, No sepak bi sakala site tuka edna po edna da pochneme da se raduvame so uabvi vesti i da ima Forumov mnogu novi bebinja!!! Da slavimeee!!!