cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Спонтан абортус

clock-img

18.05.2011, 16:10

clock-img

Yummy Mammy

pencil-img

1690

ИЗВОРНА ПОРАКА: sunflower

Yummy Mammy

Ti blagodaram na odgovorot, i koga ke imas konkretni rezultati od ispituvanjata slobodno pisi ni, mislam deka site ke ne interesira.

Iskreno ti posakuvam se najdobro.

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

clock-img

18.05.2011, 20:17

clock-img

eli07

pencil-img

494

Elena Eni da se e vo red so moite prijatelki trudnici.Znaci dev imaa spontan ednata zabremeni posle 1 mesec, a drugata posle 2 meseca...Eve gi sega se ok dvete ednata e 6 mesec dr. veke 8-mi.Pozdrav

clock-img

24.05.2011, 16:24

clock-img

Elena Eni

pencil-img

40

Devojki, pominaa 40 dena od mojot pezivean spontan i ushte nemam dobieno menzis. Bev na lekar i pochnav so ispituvanjata, pa pri pregledot doktorot mi kaza deka mi se pojavila vodena cista i poradi nea mi docni menzisot. Sega po preporaka na doktorot treba da pochekam ushte edna nedela i ako ne dobijam ili ako ne pukne cistata ke mi dade terapija.
   Inaku mi kaza deka posle spontan, ne e problem da mozeme da zabremenime po 3 meseci pauza.
   Kazete mi dali nekoj od vas ste imale problem posle spontan so pojavuvanje na vodena cista ili dali imate nekakvo poznavanje na vakov sluchaj. Se plasham da ne treba terapii i chuda pa da mi se prolongira povtornoto zabremenuvanje- koe shto so netrpenie go chekam!!!

clock-img

25.05.2011, 10:08

clock-img

Izabela*

pencil-img

103

Zdravo Elena Eni. Vo princip vodenite cisti ne se opasni i sami od sebe pukaat. Koga mene mi se pojavi vakva cista ginekologot mi prepisa Primolut nor.Ovie tableti gi primav okolu dve nedeli i naredniot pat koga bev na pregled cistata puknala i fala bogu do sega mi se nema pojaveno nikakva cista. Zatoa ne se plasi ne e nisto strasno, sepak konsultirajse obavezno so ginekologot. Pozdrav ti posakuvam za tri meseci da si gi vidis user posted image a losoto iskustvo so abortusot da ostane zad tebe. Pozdrav

clock-img

23.06.2011, 20:08

clock-img

AnyAlex

pencil-img

1

Pred dve nedeli imav menstruacija koja ne nalikuvase na voobicaenata megutoa ajde poradi promena na vremeto mislev deka i taa e nesto smeneta vo smisol na obilnost i vremetraenje. Voobicaeno mi doaga na 24 dena i toa redovno a trae 3-4 dena. Bev na ginekolog pred 2 meseci mi rece deka ne e nisto strasno toa, napraviv pap i nemase nikakvi bakterii se bese vo red.
Ovoj pat bese podolgo i poobilno. Imam nekoi simptomi deka sum bremena (posto veke imam rodeno edno dete) imam veke dve nedeli vrtoglavici, gadenje i gradite i bradavicite mi se nekako pogolemi i potvrdii imam bolki koga ke gi dopram. Pred nekoj den pravev test za bremenost i pokaza negativen megutoa deneska iskrvariv nekako poveke nego voobicaeno za menstruacija. Dali e spontan abortus ili se raboti za nekoe poremetuvanje sto dobiv povtorno posle 17 dena od predhodnata menstruacija ???

clock-img

24.06.2011, 12:04

clock-img

lindicka

pencil-img

338

Vekje pisuvav i porano, imav spontan vo favruary, odnosno ne mi se razivase plodot kako sto treba i mi pravea kirateza. Pominav niz site pregledi, i eve vekje dojde red da pocneme so novo obiduvanje za dete. Doktorite rekoa deka eve do juni od sega mozeme da pocneme da rabotime na toj plan.
Mene me interesira nesto drugo, dali znaete dali bremenite zeni mozat da odat na odmor? Osobeno ako se vo prvite meseci? Ne sum uste bremena, ama ako pocneme so rabota, i ete se sluci da ostanam bremena odma, a planirame da odime na odmor okolu 20ti juli. Dali bi bilo togas bezbedno, dali znae nekoj? Mnogu mi se odi na odmor, po site slucuvanja, gubenje na bebe itn.
i Duri se dvoumam dali da pocneme so rabota za bebe, strav mi e da ne mi se sluci istoto? Dali nekoj ima iskustvo so ova? Vi blagodaram

clock-img

24.06.2011, 12:11

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

ako odite na 20 juli na odmor moze tamu da go napravite pa da ne mu mislis :)

clock-img

24.06.2011, 14:52

clock-img

lindicka

pencil-img

338

i jas se nadevam na toa, odmor poopustena atmosfera, zatoa sto jas ostanav bremena duri po napor od 1.5 godina, no ne bidna nisto. I sega koga mozam, duri neubavo od mene ne sakam ovoj mesec da se sluci nesto, kje cekam more, plaza...fala na odgovorot

clock-img

24.06.2011, 14:59

clock-img

miana

pencil-img

6152

Vo prvoto tromesecje ne se preporacuva - togas si najnezna i od prethodnoto iskustvo ne treb ada rizikuvas..Odete na odmor pa taman tamu :) ili posle toa :) Vi posakuvam uspeh i naskoro da ostanesuser posted image i da si imate eno user posted image

clock-img

27.06.2011, 10:04

clock-img

Elena Eni

pencil-img

40

Ne od moe lichno iskustvo, no od iskustvo na drugarki Vi kazuvam deka ne se pojavilo nekoj problem da patuvaat, pa duri i da se banjaat vo more koga shtotuku zabremenile. Minatata godina edna  drugarka bila bremena, no i taa ne znaela, se banjala, se sonchala, pa eve sega deteto e nekolku meseci zivo i zdravo.
Ubavo da si pominete site na more, jas isto taka planiram za edna nedela da odam i tamu da go pravam moeto bebe, iako na 12.04.2011 godina imav eden spontan vo sedma nedela, pa veruvam deka slednoto zabremenuvanje ke go bara tokmu toa - odmor i relaxacija!!!

clock-img

08.07.2011, 23:40

clock-img

lindicka

pencil-img

338

Fala na site za mislenjata. Uste 3 dena treba da dobijam, ako mi zadocni i eden den odma pravam test za bramenost (ne znam kolku kje bide efikasen i sega da go napravam ili pred vreme), kako i da e soprugot se sprema za odmor, treba da odime za 7-8 dena, jas uste sum skepticna, moze i da go otkazam ako testot e pozitiven, ne deka se trudevme mnogu, ama moze da se fati i od ednas :). Kako i da e, se konsultirav i so ginekologot, mi rece deka nema vrska patuvanjeto so bremenosta, moze da se patuva, uste poubavo bilo, odmor za razvoj na plodot, zatoa sto jas nemav spontan, tuku imav misetiran plod( plod koj ne se razvivase dobro). Pa sega kje vidime sto kje bide. Fala

clock-img

14.07.2011, 12:51

clock-img

Elena Eni

pencil-img

40

Jas  delev mislenja so vas, pa otidov na odmor, kade shto se banjav, sonchav, peshachev i koga se vrakav vo Makedonija po pat kupiv test za bremenost, iako ne mi docneshe, odnosno za den-dva trebashe da dobijam i testot izleze pozitiven, hahhah
Vtorata crta e premnogu bleda, pa vo ponedelnik ke odam na pregled i ke vidime. Moreto e super za pravenje bebinja!!! **********

clock-img

14.07.2011, 13:17

clock-img

*mika*

pencil-img

275

Bremenosta e bas Gospodova rabota, nema pravila.. i da odite na odmor i da ne odite ne znaci deka se ke bide vo red, ili obratno.. jas bev na odmor lani koga doznav deka sum bremena prviot pat, arno ama zakciv i stomacen virus tamu, so temperaturi cuda.. posle mi pomina navodno, si go isteravme odmorot, ama bebeto prestana da se razviva..user posted image .. nekade 6-7ma nedela. Nikoj ne mi kaza so sigurnost sto bila pricinata..moe mislenje e ako planirate da idete, samo cuvajte se povekje od voobicaeno: ne pijte voda od cesma, ne preteruvajte na sonce. ne vlagajte vo bazeni, pazete i na ishranata malku povekje od kaj e, sto e..so eden zbor cuvajte se od virusi i bakterii. Imam drugarka sto bese na odmor na pocetokot na bremenosta, pa zdravo zivo bepce si rodi.. ednostavno nema pravila...
Nie ovaa godina, bidejki pak sum bremena, resivme da skokneme odmor, ama toa poradi moeto loso iskustvo da ne recam trauma.. sto ne znaci deka mora vaka da bide..
So srekja na site, i cuvaj te se user posted image

clock-img

07.08.2011, 22:16

clock-img

liljak

pencil-img

284

zdr rr...posle kolku vreme ostanuvate bremeni po spontaniot, jas eve se nerviram zosto pak ne mi faka ....dali pak ke ostanam ili ....pozzz

clock-img

08.08.2011, 09:37

clock-img

Izabela*

pencil-img

103

Zdravo Liljak, i jas sum so ista maka. Eve pominaa 8 meseci od spontaniot a uste ne mozam da ostanam bremena, vo posledno vreme mislam i deka nemam ovulacija t.e. nemam ama bas nikakov iscedok za vreme na plodni denov. Ovoj mesec planirav da pocnam terapija so Klomifen ama dobiv porano bas koga bev na odmor i nisto, ajde drugiot mesec. Okolu mene site prijatelki i rodnini mislam deka se bremeni pa toa mi sozdava dopolnitelen stres. Ajde mozebi drugiot ke bide nas mesec. poz

clock-img

08.08.2011, 19:02

clock-img

liljak

pencil-img

284

izabela tie klomifen za so se i koga se pijat da vidam da mu recam na doktorot da probam so niv...nemozi vaka so nisto pa ne faka ,a doktorot vika samo smirena i ke fati , no ne e bas taka... vremeto ne nadminuva ..kako sto kaza site okolu nas prijateli i rodnini so deca ili bremeni a jas koga?...pozz

clock-img

09.08.2011, 14:44

clock-img

Izabela*

pencil-img

103

Liljak kolku sto mi objasni mene ginekologot klomifenot bile najslab vid na stimulacija na jajnicite da sozdavaat poveke folekuli odnosno jajce kletki. Ovie tableti se piele od tretiot den od ciklusot,a potoa na okolu 14 den od ciklusot se odelo na pregled da vidi ginekologot dali ima folekuli i istite se merat. Koga folekulot ke bide dovolno zrel toj pukal pri sto izleguvala jajce kletkata. Vo meguvreme se pravele poveke merenja taka sto ginekologot mozel da ja ja utvrdi tocno ovulacijata na zenata toj mesec. Jas drugiot mesec sakam da probam so ovaa stimulacija. Se nadevam deka i dvete ke si gi videme user posted image sto e mozno poskoro nema razocaruvanja. Pozdrav

clock-img

11.08.2011, 12:13

clock-img

profe

pencil-img

66

Mi se zdosadi od testovi za bremenost, od ginekolozi i pregledi. Vekje podolgo vreme sum vo brak, se obiduvame da imame dete. Konecno na pocetokot na godinata ostanav bremena po priroden pat, ama plodot ne se razvivase kako sto treba, na kraj prestana, i morase da se izvrsi kiretaza. I so ispituvanja i se ispadna deka vo red e se so mene i mm, tuku ete i toa se slucuva, da se sluci nesto stress i kraj. Eve vekje pak mozeme da probuvame, ama mi se zdosadi vekje, sekoj mesec broi plodni denovi, cekaj dali kje zadoci menstruacija, kupivaj testovi za bremanost....Mislam deka vekje ne mozam normalno da funkcioniram, se zamaram samo so toa...Ne znam dali drugite bracni parovi se zamaraat so toa tolku..

clock-img

11.08.2011, 12:21

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

Posle dozd doaga sonce iskreno od srce se nadevam i ti posakuvam sto pobrgu da te ogree.

clock-img

11.08.2011, 13:00

clock-img

lindicka

pencil-img

338

Lugje,dali e ova mozno? Moja prijatelka zabrameni, i i konstatiraa vonmatericna bremenost. No, i pravele nekaka operacija, ili zafat i i go prenele embrrionot od jajnikot, kade bil zalepan, vo matkata, vo edna bolnica vo Skopje, mislam deka privatna klinika. Sega e bremena, i plodot se razvival dobro.
Dali ova e mozno? Ili pak, nesto taa ne razbrala, ili pak ne e celosno iskrena? Imate li iskustvo, ili ste cule nesto za vakvo nesto?

clock-img

11.08.2011, 13:10

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

прв пат слушам за вакво нешто!!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

11.08.2011, 13:23

clock-img

Olivia

pencil-img

1961

Ili e cudo ili e golemo nedorazbiranje!!!

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

clock-img

11.08.2011, 16:21

clock-img

*mika*

pencil-img

275

Jas kolku sto imam citano, ne e vozmozno toa.
Tuku sega bas procitav za princezata Kejt, od Anglija, pred neoj mesec sto pravea svadba so princot, imala spontan abortus. Muabetot mi e, mozam da zamislam samo kakvi se vrvni doktori se grizele za nea, ama toa e navistina Gospodova rabota! Toa kako poraka do site sto sme doziveale vakvo nesto, da ne si gi cukame tolku glavite, sto e nase koga togas ke si dojde i ke im se raduvame cel zivot user posted image

clock-img

12.08.2011, 11:52

clock-img

nadja_s

pencil-img

15

Го посетувам порталот и ги следам форумиве веќе подолго време и добив потреба да споделам со вас некои нешта што ми се случуваат. Мајка сум на прекрасна 4 и пол годишна ќерка, која многу ја посакував и ја добив на моја 37 годишна возраст. Многу лесно забременив и имав прекрасна бременост и нормално породување. Посакав секако и второ дете и некако приказната одеше многу потешко - да речеме дека годинаипол се обидувавме и конечно останав бремена овој јуни. Сепак, поради некои концепциски грешки (лошо споени хромозомски парови - како што ми објасни докторот) морав да одам на ревизија деновиве. Искрено - очајна сум. Незнам како да излезам од ситуацијава. За некој ден ќе полнам 42 години... немам време, а IFV не е мојата посакувана опција.

Ве поздравувам и посакувам сите да си ги остварат своите желби .

clock-img

14.08.2011, 11:37

clock-img

liljak

pencil-img

284

pozz do site rr i jas kako tebe profe samo se zamaram so zakasnuvanje na menstruacijata pa mozebi sum bremena pa razocaruvanje veke se mi e preku glava , ginikilozi veke mi oziveja, a nemozam eve posle spontaniot da zabremenam pak, vikat trebalo vreme no neznam se plasam ....pozzz

Последни статии

article-img