cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Спонтан абортус

clock-img

07.02.2014, 15:28

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

ИЗВОРНА ПОРАКА: SandraRo

Jas imam tazna vest znaci bev na pregled i mi kazaa deka nema plod deka ne se razvival dobro i veke ne e ziv mi dadoa uput za na bolnica za uste ednas drug doktor da vidi a potoa ako toa e tocno i kiretaza.....unisteni sme ama toa e toa zivotot odi ponatamu....

ИЗВОРНА ПОРАКА: пчеличка

Sandra ne ocajuvaj i jas imav isto takov problem.Koja nedela si?

Bas denes tocno 10 nedela

Sandra imas napisano nema plod?jas koga go imav toj problem pocnav da krvaram ama ne obilno tuku malku samo kako kafeavo bese.Posle 2 3 nedeli se pojavi crvena krv a koga se pojavi kafeavoto mi dadoa da pijam dabrostn ama nisto kravrenjeto ne prestanuvase.na 7 juli imav spontan abortus.glavata gore i te svakam kako ti e samo gledaj sega da se oporavis sto pobrzo pa zdravje pisle nekolku meseci pak na rab.

Jas imav spontan vo 8 nedela <a vo 5 veke pocnav da krvaram kafeavo.dali ti imase kafeava sluz ili ne.jas imav samo gestaciska kesa kaj mene plod ne se ni razvil.da ne imase stres vo posledno vreme,posto mene dr mi rece 99 %od stres se desavalo.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

SandraRo многу ми е жал user posted image кога треба да одиш?Те user posted image

Znaci koga me gledase na eho rece nena plod ednostavno ne se razvival kako so treba......Nemav nikakov kafeav iscedok pretezno samo bel iscedok.... na 21 bev na pregled se bese vo red srceva akcija se sega neznam so bidna oddenas...ama toa e toa ne bilo spremno za na svet i toa e toa poarno sega nego ako bese pokasno a i za sreka nekako lesno go podnesvam ova gledam so sila sto poveke da go ignoriram toa i fala mu na gospod mi uspeva...Mo e tesko normalno ama se trudam da go izbegavam toa da ne sum tazna i da ne placam.Utre ke odam vo Plodnost i tamu sakav uste eden doktor da vidi pa posle na kiretaza dokolku na vistina nema poveke plod.Mene me interesira dali e teska i bolna taa kiretaza sto i kako e

melanija utre mila sabajle imam zakazano za uste eden sovet so doktorkata pa sto e tuka e...Ama nema predavanje glavata gore i so poveke sili te guskam najmnogu

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

SandraRo, штом еднаш се фатило, ќе се фати пак набрзо, само напред и храбро.user posted image user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Sandra ro bas mi e zal mila

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

SandraRo многу ми е жал душичке. И јас сум била во слична ситуација, само кај мене имаше мртов плод на ехото во 8 недела. Киретажата не ја осеќаш се прави со анестезија. Се крвари неколку дена и малку боли и толку.

Sandricka mila mene ne mi pravea kiretaza.Jas sama ja isfrliv gestaciskata kesa fala mu na boga.Organizmot mi bil takov ne mi podnesuval strani tela ako ne e se kako sto treba.A za kiretaza kolku sto imama slusano ne bolelo posto si pod celosna opivka odnasno anestezija i nisto ne osekas.Posle kiretazata mislam deka ke ti dadat da pies kakpi ergotil se vikaat. Jas gi piev tie koga imav spontan za da mi zapre krvarenjeto.Se pijat 4 dena ke ti kaze dr i posle toa naredniot mesec dobivas normalno kako i pred bremenosta.Te pozz i glavata gore i samo ubavi misli da imas i samo napred nazad nema,user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

SandraRo, многу ми е жал... user posted image
Дали беше на друг доктор денес?
Ако правиш киретажа, ти посакувам што полесно и побезболно, а за после - главата горе, штом се фатило еднаш, ќе се фати пак, сигурна сум!
Те гушкам user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Sandricka ne se sekiraj pak ke bide. na mene mi kazaa doktorite taa matka sto prifaka plodovi pak ke prifate bolno e toa mnogu no sto e toa e

Dusicki moi fala vi na site...Jas denes bev vo Plodnost kaj tase i isto taka mi se potvrdi deka plodot e mrtov i deka ne se razvival kako so treba.....I vednas se soglasiv za kiretaza taka da se pomina vo najdobar red nikakva bolka ne oset_iv ili maka nisto osven blaga bolka kako koga dobivas toa e se....Znaci ne sum nasekirana ne e nisto strasno po mesec dva pak ke se frlime na rabota :))) na ova bebce ne mu bilo sudeno toa e toa ne bilo spremno za na svet....Ama imam golem inaet jas ne se otkazuvam taka lesno a na kraj kraeva mladi sme 24 god imam taka da ehee ke ima uste deca backi za site ve sakam i guskam
ne prasav samo dali ne daj boze ima nekakvo posledici bo vrska so zabremenuvanje? kolku so razbrav od doktorite takvo nesto nema dve nedeli sega samo ne trebalo odnosi nisto da se srei posle toa mozi odnosi a po nekade dva tri meseca mozi pak da se pocne so obidi tocno li e toa

Da sandricka tocno e jas i mm pocnavme da rabotime na slucajot samo posle 3 meseci od spontaniot.bez gajle kako sto kaza LoveableMe RR stom ednas se fatilo ke bide pak plus toa si mlada nemora da se sekiras.user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

07.02.2014, 16:59

clock-img

SandraRo

pencil-img

240

nikako sekiracija samo napred.....user posted image so novi sili :)))) ne se oredavam ova pomina i zaboraeno e sega boze zdravje po dva meseci ke se frlime pak hihi kako ke saka gospod toa ke bidi ve guskam site i na site vi posakuvam se naj najubavo

clock-img

11.02.2014, 14:19

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Sakav da ve prasam posle tocno kolku vreme mozam da imam normalno odnosi posto imav kiretaza na 7.02......Po nedela dve inaku nemam obilno krvarenje sosema malce skoro nezaprimetlivo.....

ve molam kazete mi dali orgazmot e zabranet posle kiretazata....?

ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*

Koga jas bi se prashuvala ,za odnosi,bi sedela mirna negde do kaj 40 den.kolku organizmot bi mi se vratil u prvobitnata polozba,tuka spaga i matkata,sepak kiretaza e vo prashanje.

ne mislev na odnosi za odnosi ke cekam nekade dve tri nedeli,mislev cisto oralno zadovoluvanje samo toa a posle nekoe vreme moze i odnosi samo me interesira dali e stetno da dozivees orgazam obicno mi se slucuvalo i vo son da sonuvam i...:))) zatoa sakav da prasam dali ima nekoja steta

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 12.2.2014 22:28:10 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

11.02.2014, 14:24

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana111

Во 2007 година,каснење на менструација 1 месец добив и крварев многу и ми правеа киретажа и се установи дека сум била бремена.во 2013 година на крвта се показа дека сум бремена но на ехо не се гледаше нисто и по 2 недели добив менструација.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

12.02.2014, 13:20

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

SandraRо краврењето мора потполно да ти престане пред да помислиш на односи. Потоа се зависи од тоа колку си психички и физички подготвена. Секако шри односите обавезно користење кондом бидејќи верјоатно ќе треба да правите испитувања барем микробиолошки па да не си пренесувате нешто еден на друг.

clock-img

12.02.2014, 16:13

clock-img

SandraRo

pencil-img

240

vo red e za odnosite vo sekoj slucaj ke cekam nedela dve a dali orgazmot steti normalno bez odnosi?

clock-img

12.02.2014, 19:03

clock-img

Vesna I

pencil-img

42

Сандич дури сега се уклучив и читам што се случило user posted image Многу ми е жал, колку се радувавме сите за твоите user posted image user posted image Ама немој да очајуваш те молам, кога еднаш се фатило ќе се фати повторно. Убаво напиша ти, не било спремно да дојде на свет. Ајде како Господ никој не е. Една моја комшивка 9 бгодини неможеа да имат деца и сега во две години две роди и тоа природно. Така да глава горе и сакајте се со мм. ГУШКИИИИuser posted image

clock-img

12.02.2014, 21:28

clock-img

SandraRo

pencil-img

240

Vesnic mila prvite denovi vistina bev malce unistena naednas sok ama sobrav sila i ne si dozvoliv da me nadvladee...sigurno gospod si znae zosto ne dojde na svet mozebi ke imase drug problem ako se rodese...vaka go spasi i nego i mene od golema maka barem jas toa vtaka go tumacam...a sega iskreno sum super se osekam super.....se spremam za denot na vljubeniteuser posted image i samo gi odbrojva denovite za da pocnime so normalni odnosi zosto veke zbesnavme hahahah...Kako mi si ti sto ima kaj tebe? te guskam

clock-img

23.02.2014, 18:17

clock-img

katufce

pencil-img

19

Odkako imav spontan vo 8 mesec i gi naprajv site ispituvanja nikako ne mozam da zabremenam edna god a se e vo red mn mi e tesko
help

clock-img

24.02.2014, 14:25

clock-img

cleo

pencil-img

499

Zdravo na site. Nikogas ne pomisliv deka ke pisuvam na ovaa tema, no ete za zal se sluci user posted image vo 10ta nedela, zamislete ne sme ni znaele, mislejki deka nema sansi da se sluci bidejki prvoto bebe ni e so ivf od tret pat i trista maki i peripetii..No, samo sto prestanav da ja dojam se fatilo. Me kiretiraa pred 10 dena, sega e se ok. Inaku krvarev i imav strasni bolki,kako porodilni, ne se smiruvaa nitu od dva kafetin menstrual user posted image Koa napraviv beta bese 226 posle cel mesec krvarenje i bolki,pa morase da se kiretira zasto go nemase vo matkata. Mi ja izvadija cela postelka i delovi od plodot user posted image Uzasno custvo...Sega me interesira koga mozam da imam odnosi, se razbira so zastita, zasto mi rekoa obidi za nova bremenost posle 3 menst. ciklusi. Blagodaram i pozdrav do site

clock-img

24.02.2014, 14:34

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

cleo user posted image глупост ќе кажам ама можело и природно што значи понатака и тоа е можно доколку сакате.На многу лош начин го дозна тоа но штом сешто си поминала ќе го надминеш и ова

katufce баш сите испитувања, и се е во ред ти кажаа?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 24.2.2014 14:37:55 >

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

24.02.2014, 21:46

clock-img

katufce

pencil-img

19

da se e vo red bev na trasfuziologija vo sk krv mi zedoa se mi ispitaja ana dimeri.... ama eve ne ne mozam da zabremenam

clock-img

24.02.2014, 22:37

clock-img

elenamarjant

pencil-img

3

Zdravo Decki moram da se priklucam na ovaa tema user posted image
sakam da go spodelam moeto bolno denesno iskustvo.
Morav da gi abortiram moite bliznacinja. Koi bea vo
8 nedela no nemaa srceva aktivnos.
A jas pocnav da krvaram mojata maticna gin. ni soopsti
deka ne e normalna bremenosta skrsena sum od
bolka user posted image user posted image

clock-img

24.02.2014, 23:08

clock-img

deluxe

pencil-img

2479

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenamarjant

Zdravo Decki moram da se priklucam na ovaa tema user posted image
sakam da go spodelam moeto bolno denesno iskustvo.
Morav da gi abortiram moite bliznacinja. Koi bea vo
8 nedela no nemaa srceva aktivnos.
A jas pocnav da krvaram mojata maticna gin. ni soopsti
deka ne e normalna bremenosta skrsena sum od
bolka user posted image user posted image

Еленамаријант... душичке многу ми е жал,биди храбра....user posted image Болката е голема,но сепак бори се и продолжи понатаму по патиштата на животот,кои не знаеме што ни носат..."После дожд доаѓа сонце" Ќе дојде и тој убав ден ,кога на форумот ќе славиме сите заедно за твоетоuser posted image ,user posted image
user posted image

< Поракaта ја уредил deluxe RR -- 24.2.2014 23:09:24 >

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

clock-img

24.02.2014, 23:16

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

elenamarjant неможам ни да замислам како ти е, те user posted image

katufce штом е се во ред останува позитивно да мислиш и биди трпелива,нервозата нема да помогне

clock-img

25.02.2014, 21:38

clock-img

Azzura

pencil-img

50

Ни јас не мислев дека некогаш ќе пишувам на оваа тема...Еве една недела помина од загубената бременост...Последниот месец баш се чувавме со момчето, бидејќи јас пиев претходно антибиотик, а ставав и канестен, па кога мислев дека ми е овулација, бевме заштитени. Стварно не знам како се фати, но со оглед на тоа дека ми е точен циклусот, овојпат ми доцнеше 3 дена и направив 3 теста а потоа отидов кај докторот и ете се израдував...Докторот ми рече дека не му се допаѓа ситуацијата, зашто ништо не беше убаво оформено, сметаше дека баш онака се фатило многу доцна (со последниот воз) и веднаш ме стави на прогестерон инекции 1 неделно и утрогестан вагинални. Ми беше стресно многу тие недели бидејќи секој втор ден одев на ехо да се види како се одвива се, и секој пат докторот различно ми кажуваше - еднаш ќе го биде, еднаш ништо немаше да ми каже. Но, многу се радував во себе, бев мирна и среќна и секој ден му зборев да издржи. На сите блиски што им кажав многу се радуваа. Колку и да бев во бунило, длабоко се надевав дека ќе успее. По 2 недели измачување, кога требаше да ми го затворат и боловањето, докторот, за кој стварно немам замерка, ме седна и ми кажа - не ми се допаѓа ова како се развива, има срце, но ќе мора да измериме БХЦГ во крвта. Ми земаа крв во Адриалаб и резултатите беа ок, но не беа задоволувачки...После 3 дена пак на ехо, и тогаш се се оформи (според д-рот) добро и ајде да провериме уште еднаш ХЦГ. За 2 саати ШОК! Бетата почна да се намалува, и според д-рот бебето не се храни. Многу плачев. Следниот ден отидов кај Боби Лазаревски во Систина. Ми го потврди истото, па дури и дека срценцето му престанало :( По препорака на докторите, плодот треба да се однесе во МАНУ на испитување, а според д-р лазаревски големи се шансите да биде со аномалии, и добро е што телото само го отфрла. Во понеделникот со мојот матичен се договоривме интервенцијата да ја направам во Систина, зашто таму си сигурен дека вистински доктор ќе ја прави, а не како на Клиника, што после анестезијата им викале на стажаните да сработат они!...ОК, договорив кај д-р палчевски во систина, кој е прекрасен д-р и коректен и човечен. Пред да ме заспијат се сеќавам дека погледнав во саатот на ѕидот, после тоа се разбудив во соба (нормално како во хотел) и почнав да плачам и плачам. Главната сестра ме галеше и ми рече дека е се во ред. Многу ми се лошеше од анестезијата, ми дадоа антибиотици и ерготил капки, и циклопрогинова хормони за обнова на матката. Дома кога дојдовме со дечко ми, повратив и после заспав. Од Систина ми го дадоа плодот во стерилна чашка завиткан во хартијата и во кеса да го однесам следниот ден во МАНУ (ако го однесат они, наплаќаат 6000 денари)...Денеска поминува една недела и крварењето веќе се смирува. Но, 4 дена по интевенцијата почна силно да ме боли матката. Отидов кај мојот матичен и рече дека имам згрутчена крв, ја извади и ми стави инекција ерготил и матката е стегаше и болеше цела вечер. Се смири следниот ден, се смирува веќе се, но не и болката во душата. За една недела треба да одам на контрола кај палчевски...сакам времето брзо да одлета за да помине се и да престанам да тажам.
Извинете ме за вака долгиот пост, но ми требаше да објаснам што се случува за време на киретажата. За тагата и не би требало да зборувам...Би сакала наскоро сите ние од оваа рубрика да се преместиме во онаа со user posted image Поздрав до сите вас

clock-img

25.02.2014, 23:53

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Azzura user posted image навистина тешко сама знаеш што поминуваш.Се надевам многу скоро повторно ќе се радуваш

clock-img

26.02.2014, 13:04

clock-img

elenamarjant

pencil-img

3

Thx za ubavite zborovi mi trebase da gi slusnam, znaete doma nikoj ne zbora za da ne zaplacam, no vo pravo si samo napred, a tuka e i mojata najgolema ljubov se vika Sofija 4 godini. Bese presrekna sega neznam kako da i objasnam samo prasuva user posted image Vtornik sum na kontrola se nadevam deka se ke bidi vo red user posted image

clock-img

03.03.2014, 10:06

clock-img

evaaa

pencil-img

6

posle 1 godina od spontaniot abortus pak ostanav bremena user posted image no veruvati li sekojdnevno po nekolku pati si gi proveruvam gakickite ***da ne sum prokrvarela pak*** mnogu mi e strav so stres go nosam detevo kako da se oslobodam

clock-img

03.03.2014, 12:14

clock-img

Defne90 RR

pencil-img

1991

евааа најпрво добредојде на форумот и ти посакувам пријатна дружба овде и споделување на корисни совети.Ти честиттам од срце за user posted image и ти посакувам се најубаво.И м ожам само да ти кажам лошите мисли подалеку,што било поминало и во никој случај немој да се преоптоваруваш со тоа.Исполни си го секојдневието со работи што те прават среќна,шетај и разгледувај ја бебешката облека и опренма по детските продавници,прави си списоци на потребни работи за твоето бебе и верувам дека ќе успееш да ги оттргнеш лошите мисли.Ти посакувам убава и лесна бременост и се најдобро.user posted image

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

clock-img

04.03.2014, 09:34

clock-img

Sara007

pencil-img

11

И јас имав спонтан пред 11 месеци ... Многу лошо искуство ... Точно кога влегов во 12 недела и дента имав закажано за микробиолошки кај матичната ... Прокрварев сабајлето, немав никакви болки ни тогаш, ни некогаш претходно .... Единствено што почувствував беше дека градите некако ми омекнаа и ми се смирир повраќањето, ама си реков дека ете може со оваа бременост порано ќе се спасам од повраќањето.
Докторката ми рече дека месец дена немало никаков напредок, немаше ни срцева акција. Бев на киретажа, психички попуштив тие денови. Среќа што дома имам веќе едно ангелче, па заради неа морав да бидам сила, она ми даде сила да продолжам понатаму.
Тоа се случи во август, по три месеци почнавме да пробуваме да забремениме. Сега сум во 4 месец бременост, утре сум на контрола, ептен се плашам, ама се наддевам дека овој пат ќе биде се во ред.

clock-img

04.03.2014, 14:49

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Sara007 добре дојде на Рингераја user posted image

Задтебе е лошо искуство но сега си повторно бремена и ти посакувам се најубаво до крај user posted image
Сега си во второтромесечје па може да ни пишуваш ТУКА=КЛИК а твојот краен термин во Термин за породување =ТУКА

clock-img

04.03.2014, 20:19

clock-img

katufce

pencil-img

19

Cestitki Sara jas od mojot spontan pram 1 god i nikako ne mozam da zabremenam ocajnaaa sum
no sepak mora da soberam sila za napred inaku imav spontan vo 8 mesec pozzz

clock-img

05.03.2014, 06:13

clock-img

Goddess*

pencil-img

332

ИЗВОРНА ПОРАКА: katufce

no sepak mora da soberam sila za napred inaku imav spontan vo 8 mesec pozzz

Kako mislish spontan vo 8-mi mesec od bremenosta??? Predvremen poragaj ili ????

clock-img

05.03.2014, 09:39

clock-img

Sara007

pencil-img

11

Фала ви :).
Да ви даде на сите Господ се најубаво и многу бебиња.
Денес бев на преглед, се е во ред, имаме бубрези, желудник, срце, добро оформен рбет, ми се плаче од среќа.
Katufce не очајувај, земај си фолна, а сопругот нека зима цинк и е-витамин .... исто внимавај на плодните денови. Се молам наскоро и од тебе да чуеме убави вести. Тебе ти било многу потешко од мене, но ГОспод е голем !
Поздрав до сите и фала ви

Последни статии

article-img