Pinky30, мене покрај се ова што го имаш напишано (бидејќи и јас истото го имам испитано) траба да се направат брисеви, уринокултура, хормони на следен циклус. Брисеви ми рече 2 недели од кога ќе ги испијам антибиотиците.
Друго што читавм, а не ми рече, е TORCH тест, за некои бактери и вируси. Јас овој го имам правено одамна пред што знам можда има и 5 години, всушност и не се сеќавам дали баш беше овој тест, но знам дека за токсоплазме беше сигурно, бидејќи поплнував некој прашалник, од типот што јадам, дали се занимавам со земја, дали имам животни итн. Инаку исто прочитав дека плодот може да има хромозомски абнормалности и покрај тоа што и двата родители се комплетно здрави и со уредни кариотипови. Конторлирај го витаминот Д, и хомоцистеин, јас и тоа планирам следен месец да го проверам. Провери и агрегација на тромбцити на трансфузиологија, не само хемостаза. Но трансфузиолошките испистувања прави ги после неколку месеци. Ајде мора бидеме позитивни, јас читам цело време, некако си викам да не имало некој пропуст во постапката...
И најдов една информација дека ако има некој пробем со крвта покачени димери, афа или нешто, треба да се почека некој циклус да се средат тие параметри, а после да се прави трансфер со замрзнати. Значи за такви случаи не ни препорачуваат трансфер во истиот циклус. Ете ти имаше со замрзнат па ете како испадна. Не знам, сега имам премногу информации, не знам што да мислам. Сепак на крај и покрај се што ќе прочитам, претпоставувам дека ќе си го послуушам лекарот.
И моето вообичаено прашање, колку време после аб. имавте интимни односи? Сакам да си се вратам на мојаот нормален сексуален живот... ова апстинирање ми прави повеќе стрес, мислам, отколку добро...