cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Што подобро памтите лица или имиња?

clock-img

11.12.2009, 15:35

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

Еве барав ваква тема не најдов али ако ја има се извинувам.Еве јас лица памтам и било кај да ги видам ќе ги познам али за имиња е тоа никако не ми иде има да се мислам понекогаш и по цел ден и неможе да ми текне името за жива главаuser posted image user posted image user posted image

Вие како стоите на тоа поле што повеќе памтите?Лица или имиња?

clock-img

11.12.2009, 15:38

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Ista sum i jas kako tebe Bogdancanka poveke pametam lica . nekoj ednas ako go vidam tesko go zaboravam

clock-img

11.12.2009, 15:39

clock-img

Enika

pencil-img

1480

Лица дефинитивно..во стање сум да зборам со некој 15 мин а цело време да мислам на името негово...или да незна од каде го знма чоекотuser posted image

clock-img

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Lica pamtam, ama iminjata nikako, duri koga se zapoznavam so novi luge, na gi ni slusnam koga si go kazuvaat imeto:)

clock-img

clock-img

mami

pencil-img

8680

повеќе лица отколку имиња...катастрофа сум по тоа прашање..треба некој да го видам барем 2-3 пати за да го запамтам

clock-img

11.12.2009, 15:40

clock-img

caci20

pencil-img

1049

Lica pamtam, a iminja ne znam zosto ama samo na onie koi mi ostavaat nekakov vpecatok

clock-img

11.12.2009, 15:40

clock-img

STRUMFETA

pencil-img

566

Ne stojam kojznae kolku dobro, amase drzamuser posted image user posted image user posted image
Pametam faci, ama nema vednas da se setam od kade.Za toj del e zadolzen mm.Ima ogromna memorija za takvi raboti,pa se nadopolnuvame.

clock-img

11.12.2009, 15:42

clock-img

JUKI

pencil-img

110

I jas ne sum bas po pamtenje na iminja alice ako go vidam nekolku pati ke go zapomnam.

clock-img

11.12.2009, 15:50

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

јас фаци не памтам воопшто, имиња памтам..значи може да ми се случи да знам дека знам на пример некоја Анета, и знам точно од кај ја знам и се по ред, ама ликот не и го знам и ако ја сретнам дур не ми каже, јас сум Анета, можам да ја одминам не знаејќи дека ја знам..user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.12.2009, 15:57

clock-img

zami

pencil-img

574

au, katastrofa sum po prasanjevo, faci pamtam, ama mi treba eden do tri dena za da mi tekne od kade, a iminja samo posle tretoto upoznavanje.

Allways look on the bright side of life!

clock-img

11.12.2009, 16:01

clock-img

steci

pencil-img

56

Definitivno faci imam mnogu dobra memorija ama pa zatoa ponekogas se sramam od sebesi so nekoi luge koga gi prasuvam po nekolku pati za imeto.Odnosno ne se trudam voosto da go zapomnam.

clock-img

11.12.2009, 16:09

clock-img

Cacko

pencil-img

1127

Iminjauser posted image normalno i faci.Imam epten dobra memorija i mm stalno se vadi so mene,abe koj bese ovoj,abe kako se vikase onaa,abe kako bea decata na onoj itnuser posted image

clock-img

11.12.2009, 16:41

clock-img

Mamicka3

pencil-img

755

Лица дефинитивно..во стање сум да зборам со некој 15 мин а цело време да мислам на името негово...или да незна од каде го знам чоекот

потпис

Децата се најголемо богатство
Марио 31.10.2002
Ана Марија 01.11.2005
Трајче 20.09.2009

clock-img

11.12.2009, 20:55

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

Mi se ima sluceno da se iznazboram so nekogo 15-tina minuti i da ne  mi tekni od kaj ja znam licnosta, ama zatoa tuka e mm  ke kazi nesto za da me podseti i potoa vleguvam vo filmot user posted image

clock-img

12.12.2009, 10:08

clock-img

mina_m

pencil-img

480

imam mozok ko slonuser posted image ,pamtam se ,i faci i iminja

clock-img

12.12.2009, 11:08

clock-img

ripce

pencil-img

2148

И лица и имиња, обично имињата ги поврзувам со ликот, ликот ме асоцира на името, па кога ќе се сетам на ликот ми текнува и името... а богами и бројки... се' памтам и тоа што треба и тоа што не треба, мм ми постојано ми вели дека се оптеретувам и со непотребни нешта.

clock-img

12.12.2009, 11:13

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

дефинитивно лица, имињата некако ми бегаат од меморија.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

12.12.2009, 11:16

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Еднаш да го видам некој беднаш се меморира во мојата глава но за името нема шанси да го запамтам.Многупати ми се има случено да сретнам некој на улица и леле од кај ми е сега познат.После долго размислување ќе се сетам но на името никогаш.user posted image

clock-img

12.12.2009, 11:32

clock-img

bibi

pencil-img

124

и јас све живо памтам, имиња,лица, што да во кажувам. Нема пациент што не го знам по име и кога ми бил или што ми се случило со него, па на работа колегиве ме зафркаваат, да не го отвораме компјутеров, прво Биби да ни каже. На другиве двајца доктори некогаш се случува јас да им кажувам кои им се пациентите и за што се тука. Живи глупости, и како што вика рипче и мене маж ми ми вели со глупости дека се преоптеретувам, ама некогаш се вади на мојата меморија, нечиј роденден, именден , годишнина и ај речи дека ние жебите не сме лудиuser posted image user posted image
Толку многу обврски а сепак место во мозокот за сите, абе тоа е така во кодот на xx хромозомот изгледаuser posted image user posted image user posted image

Бракот понесен од силите на љубовта станува полесен товар

clock-img

12.12.2009, 13:52

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

и јас се памтам,дури и регистрации на колите......user posted image

clock-img

17.12.2009, 20:35

clock-img

Natasha5

pencil-img

830

лица да ,имиња никако.

clock-img

18.12.2009, 15:50

clock-img

bileg

pencil-img

10

lica-faci

иван и јане се мојот живот

clock-img

17.07.2010, 13:34

clock-img

majka 79

pencil-img

836

porano pamtev lica a imanja ne.
vo posledno vreme tolku sum raseana sto poveke ni lica ne pamtam.

clock-img

17.07.2010, 13:42

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Се памтам...лица, имиња, телефонски броеви, случувања, датуми...Мозокот ми прибира секакви информации иако не сакам и не се трудам да запамтам, ама ете ми влегуваат во глава и тоа е...
На испит ќе изнапишев табели со еден куп вредности што не е задолжително да се паметат, ама ете мене не сакајќи ми влегуваа во глава, па често професорите си мислеа препишувам...ама кога ќе ме испрашаа усно-се уверувааuser posted image user posted image
Малку забегав од темата, ама ај ќе ми проститеuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

17.07.2010, 14:00

clock-img

mama26

pencil-img

3977

памтам одредени луге не сите.некои што ке ми оставаат впечаток.

Последни статии

article-img