за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Имам меморија за ликови и имиња - професионална деформација ми е
28.12.2013, 00:19
Defne90 RR
1991
Lica pamtam podobro od iminja.Ne mnogu cesto no mi se slucuva da zaboravam na imeto na nekoja licnost iako na liceto mnogu ubavo se sekavam.Sum doagala vo situacija koga ke se sretnam so nekoe poznato lice sto dolgo vreme go nemam videno no da mu go zaboravam imeto i taka togas velam izvini jas te pametam po lik ama imeto nekako osstanalo zaglaveno vo memorijata...ha ha ha no i mene mi se ima sluceno toa da mi go rece nekoj.Toa e coveckata memorija.
28.12.2013, 23:44
mommy_angels RR
1543
Дефинитивно лица,ама ни тоа незнам колку е добро.Знам дека го познавам човекот,ама дали од работа или приватно или од ТВ или од маало,поим немам,така да не ми значи тоа многу.А со имињата сум жива катастрофа,посебно ако не е македонско името.Ако е некое албанско ,турско,боже,боже за гревови живи сум.Тоа трае и трае ,дури мене да ми влезе во глава
28.11.2014, 21:28
scared RR
1349
И лица и имиња, дури се чудам како паметам толку, ликови што сум ги видела пред неколку години одма ги препознавам
28.11.2014, 22:50
Ki4iko
438
Дефинитивно лица, имиња никако
28.11.2014, 23:45
caciana
863
I dvete raboti GI pamtam.Retko moze DA zaboravam kako izgleda covekot ili kako Se vikal.