за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
супер за вас Тереза и за тие кои го сакат снегот јас веќе некаде напишав не сум баш по снегот не дека не ми е убаво да го гледам али за мене зима и брррррррр се ладно ми е и стално велам давам две зими за едно лето
14.12.2009, 12:10
vezilka RR
4931
..сакам снег..ајде снегче почни да паѓаш
14.12.2009, 12:42
penelopa
3419
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami
ајде сега вие две не бидете скржави, пратете го наваму..
So zadovolstvo vi prakam sneg....
Прогнозираат 3 дена дека ке врне...значи ке биде весело
< Поракaта ја уредил penelopa -- 14.12.2009 12:55:33 >
15.12.2009, 09:26
BEBICA
2014
Mili moi ovde vo Belgrad paga od vcera sneg ko lud ima sigurno 10sm.Ubavo e se no duva probiva vo koski veterot.Ke slikam pa ke vi pratam slika.
15.12.2009, 09:32
vezilka RR
4931
леле, блазе си ви....
15.12.2009, 09:42
BEBICA
2014
Abe ubavo sto ima sneg no da ne duva kosava ke bide zimska idila.Jas eve cekam bar da se kaci temperaturava na 1 stepen pa da izlezeme so Monika.Tato inaku ni ja spremi sankata
16.12.2009, 10:45
BEBICA
2014
Леле луге мои да ви казам, до сега бевме надво со Моника на снег се валкавме во снегот правев снешко белчо, се санкаше, вчера нејќеше но денес од снка неможам да ја симнам.И на санката и вика брм....брм... Снег имаме едно 40см ко на планина сме и супер е пошто денес не дува, мирно е малку паѓа снегче, права зимска идила.Поздрав
16.12.2009, 11:17
profesorica
5709
леле блазеси ви бебице, и јас сакам да го санкам Дамјан
16.12.2009, 11:29
mami
8680
Престојните зимски денови искористете ги за семеен престој на снег, а користа ке биде огромна. Вашето дете ке дише свеж воздух, ке си игра и ќе му биде весело. Денес за зимата главно се врзуваат скијањето и лизгањето, а како никој да не се сеќава на санкање, војна на снег, Снешко Белич, правење снежни ангели... Подсетете се на игрите кои сте ги играле како деца и научете го детето со радост да го чека снегот.
1. Искористете ја секоја прилика за да го изнесете детето на снег. Кога ке почне да трча и да си игра во снегот извадете му ја јакната, капата и шалот(за да не се испоти) а во моментот кога ке застане повторно облечете го.
2. Активностите на снег може да ги започнете со војна со снежни топки. Ракавици во овој случај не се потребни, бидејќи само додека ги прави топките ке му биде ладно. Но, како трае активноста, телото се загрева а и рацете стануваат потопли. И на крај, правењето топки без ракавици е добро за подобрување на циркулацијата на крвта.
3. Ако во паркот наидете на други дечиња, организирајте им заедничка игра. Поделете ги во две групи, обеежете им простор во кој не смеат да влегуваат и играта може да почне. Слично нешто меже да направите и кога сте сами со своето дете.
4. Има ли нешто поубаво од правењето Снешко? Костени, гранчиња, камчиња- ќе ги заменат очите, устата и метлата. А ако од дома понесете морков за носот- на среќата ке и нема крај.
5. најомилена дечја игра во снегот е секако санкањето. Ви треба дрвена санка со што помалку метални делови на неа, бидејќи пластичните се потешки за управување. И не заборавајте на златното правило- децата секогаш си ја влечат својата санка сами. На тој начин освен што ги зајакнуваат мускулите, постигнуваат и одговорност кон своите работи и спортски реквизити. Доколку детето има над 6 години, може и сам да се спушта по падината, додека за помалите е потребно да биде со тато или мама. 6. Сликање во снег- Прво проверете да не има некој скриен камен под снежната покривка, и после детето може да се валка и д прави снежни ангели и што год сака во снегот. Снегот е идеален за детските лудории бидејќи ги ублажува падот и ударот.
16.12.2009, 11:30
profesorica
5709
и во гостивар имало снег ептен, сега се чув со шефот, не му ни текнува да дојде тука
ајде да го повикаме снегот и во скопје-сакам снег
16.12.2009, 11:39
big_mama817
1331
не фала јас не сакам снег поубаво нека е ладно но не и да паќа снег
16.12.2009, 11:39
mami
8680
Лани го санкавме и беше супер, не дека разбираше нешто ама се радуваше на снегулкитеи сега надвор кога виде бело беше пресреќен..едвај чекам да падне убаво и да не се прибереме дома цел ден
16.12.2009, 11:41
profesorica
5709
И Дамјан се санкаше лани и со мамА И СО ТАТО а и со баба(свекрва ми)
17.12.2009, 19:21
mami
8680
Надвор врне снег!!!!!!!!!!!!!!!!!! не е убав, дека е со доэд, ама барем е снег и убаво е да го гледаш низ прозорец
17.12.2009, 19:23
bojanas
187
Каде ли врне снег????? Јас сум во Кисела Вода и тука истура дожд
17.12.2009, 19:23
Mila na mama
1152
Мами снегот пак само кај тебе. Овде K. Вода врне истура дожд.
< Поракaта ја уредил Mila na mama -- 17.12.2009 19:24:04 >
17.12.2009, 19:28
lilit
294
Marko so dusa cek da padne sneg ama sega kaj nas vrne dozd a ne sneg
17.12.2009, 19:29
bojanas
187
Мами пушти ни го снегот наваму Го чекаме со душа и срце
17.12.2009, 19:37
mami
8680
ххехех, ај ке се смилувам..и овде не е ништо поарно, врне помешано со дожд ама е убаво да се гледа, ај ке ви го пуштам од планинава
17.12.2009, 20:19
mis.
3845
Исто е и кај мене во населба само што скоро 2 саати немавме струја,само што дојде.
17.12.2009, 20:47
mami
8680
ете го смени, срам да му е...врне само дожд и снемувам нет нон стоп
18.12.2009, 08:32
mami
8680
аааа колку беше убаво сабајле кога станав..беличко и снегче врнеше и дојдовме накај центар и нема ништо
18.12.2009, 08:45
ananikol
1568
Prekrasno utro,snezno....
Veke vtor den kako imame sneg,radosti ...radosti.
Se nadevam deka ke potrae uste nekoj den.
Eh,kolku ubavo vreme za na planina,zalno so nemame planini
18.12.2009, 08:57
caci20
1049
Vo K.Voda sabajlevo imase snegce. Na kolite najmnogu. Na pat kon rabota vo Kumanovo na avtopat bese cisto, ama klizavo. Temperaturata tuka sega e -4.5C