ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka
Ih zaboraviv da pisam dali poznavate nekoj kade sto na sekoe dete ima razlicen kum? Jas mu vikm na mm za vtoro drug kum on nee ,edni prijateli na site 3 deca razlicni kumovi ubavini
Јас и сестра ми имаме различни кумови, сестра ми ја крстел тој што ги венчавал моите, а за мене не дошол (изгледа дека не сум била машко
), па така ме крстела моја прва братучетка. Е сеа не дека тоа е многу убаво, јас неубаво се осеќам дека не сме крстени со сестра ми од ист кум.
Инаку
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna
Ma toa bea kavgi nevideni kaj nas
Trebalo star kum da se prasa, drn drn drn, pa i ovoj mojov vika taka trebalo, ostaj negovite.
Kuti se osvesti na vreme i Kumco Volcko ni e super drugar
Надежна, тоа е точно, според црква и обичај, кумството го прекинува исклучиво кумот, младите се должни да го поканат прво него, а ако тој се откаже, тогаш може да се бара друг кум, тоа и јас го знам. А јас сакав и инсистирав да бидат старите кумови, кога веќе тие го крстеле мм, зашто да не не венчаваат, тие се духовни родители, и така ги осеќам, многу си ги сакам и почитувам
< Поракaта ја уредил Џесика РР -- 25.9.2011 12:27:46 >