cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Породилни болки

clock-img

18.06.2010, 12:56

clock-img

semrabebe

pencil-img

55

kemi kaze nekoj koko se osekat bolki jas osekam mnogu mie stegnat stomakot i nadolu pritiska i imam nekakov isedok aj ve molam odgovorete

clock-img

18.06.2010, 13:00

clock-img

semrabebe

pencil-img

55

kemi kaze nekoj kako se osekat porodilni bolki jas osekam mnogu mie stegmat stomakot i vlece nadolu i imam nekakov isedok kao voda ama mnogu pomalku odgovorete ve molam pozrav od semrabebe

clock-img

18.06.2010, 13:08

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Семрабебе ајде трк на гинеколог мила. Ако ти е стврднат стомакот и имаш исцедок можно е да почнало породувањето. Не паничи, можно е да е лажна тревога но за секој случај, веднаш на Гинекологија!

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

18.06.2010, 13:20

clock-img

semrabebe

pencil-img

55

fala tajna ama neznam sto da pravam bidejki utre vleguvam na 37nedela

clock-img

18.06.2010, 13:24

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Тоа воопшто не е важно семрабебе. Еве јас се породив во 31 недела. Најдобро е да одиш и да си провериш.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

18.06.2010, 13:34

clock-img

semrabebe

pencil-img

55

cestitam nesum znaela deka se porodi i koko bese poroduvajneto i bebusot kako kolkavo se rodiuser posted image

clock-img

19.06.2010, 12:35

clock-img

Калина28

pencil-img

70

Ќе се пораѓам во државна..незнам кај кого..кој ќе ме прифати тој user posted image ...оти кај матичниов си одам на ЦТГ и незнам никој од д-рите во државна а и да сме здрави и живи...тоа е најважно...болки нема а се ближи 40 та...

clock-img

19.06.2010, 22:36

clock-img

semrabebe

pencil-img

55

zravo tajna pred malce bev vo klinika i me pregleda doktorot inace sum otvorena 1prst i mi rekoa da odam vo ponedelnik pak pozrav

clock-img

26.06.2010, 18:48

clock-img

Sandric

pencil-img

508

LELeeee mi se koci cela desna noga od kolkot nadole kako struja da mi pominuva, bebevo pocna izgleda loso da pritiska na nekoj nervuser posted image

clock-img

08.07.2010, 13:04

clock-img

RacaS

pencil-img

6

zdravo jas sum nova tuka,sega se zacleniv.terminot mi pomina na 3 ,a uste nemam nekoi bolki jaki,ni vo stomakot ni vo zadniot del od kicmata,idam na ctg i eho sekoj vtor den,ama nekako me plasi sto uste nema znaci.ginekologot mi rece deka 2 nedeli od terminot ne e nisto strasno ako pominat,ama sepak mene strav mi e.dali ima nekoj sto pominal taka da mi kaze sto sledi :) pozz

clock-img

08.07.2010, 16:43

clock-img

Slagjana

pencil-img

463

И јас бев иста приказна како тебе. Секој ден чекав и се нервирав оти немав болки. По неколку пати ги читав искуствата на другите на форумов. На ЦТГ одев преку 2 дена за на крај по 8 дена од терминот да ми кажат дека се намалила плодовата вода и уште истиот ден да ме направат царски. Ако не се намалеше водата докторот планираше да почекаме уште некој ден и после да одиме со провокации, ама ништо од тоа. Знам дека си во исчекување, ама ќе биде. Како и да е за неколку дена се ќе заврши и ќе заборавиш на маките кога ќе си го видиш бебенцето.

clock-img

09.07.2010, 11:55

clock-img

RacaS

pencil-img

6

Jas bev pred dva dena na ctg i eho i doktorkata rece deka ima voda,placentata e zrela ama uste ne e dovolno dolu bebeto a i vaginalno me vide rece ne sum otvorena ic,pa sega utre sum pak na kontrola pa ke vidime sto ke bide.user posted image

clock-img

09.07.2010, 14:06

clock-img

Sandric

pencil-img

508

A koja doktorka te gledase?

clock-img

09.07.2010, 14:10

clock-img

RacaS

pencil-img

6

Dr Olgica vamu kaj nas na ginekologija vo Tetovo

clock-img

09.07.2010, 14:22

clock-img

nadica

pencil-img

4381

RacaS добредојде на форумов
инаку јас се породив 11 дена по термин со провокации
немаш потреба од паника и нервоза опушти се и уживај во последните денови од бременостаuser posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

14.07.2010, 08:59

clock-img

semrabebe

pencil-img

55

dobro utro majki davikazam deka jas se porodiv i imam prekrasna kerkickauser posted image user posted image user posted image

clock-img

14.07.2010, 09:35

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

semrabebe neka ti e ziva i zdrava kerkickata golema da raste

Биди тоа што си

clock-img

17.07.2010, 22:10

clock-img

semrabebe

pencil-img

55

fala arh-diz

clock-img

17.07.2010, 22:13

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Ооооо семрабебе ајде нека е жива и здрава, и јас сега видов.
Како се вика?

clock-img

17.07.2010, 22:16

clock-img

mama26

pencil-img

3977

ИЗВОРНА ПОРАКА: semrabebe

dobro utro majki davikazam deka jas se porodiv i imam prekrasna kerkickauser posted image user posted image user posted image

жива и здрава нека е

clock-img

17.07.2010, 22:46

clock-img

semrabebe

pencil-img

55

selma

clock-img

19.07.2010, 00:31

clock-img

mila77

pencil-img

1

user posted image imam uste 2 nedeli i ke vlezam vo 9ti mesec megutoa premnogu mi e tesko nemozam ni da se dvizam nemozam da jadam, nemozam da spijam sakam da se porodam vednas stom ke vlezam vo 9 mesec ima ili nekakvi sansi za toa ova mi e prva bremenost....

clock-img

19.07.2010, 00:39

clock-img

mama26

pencil-img

3977

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila77

user posted image imam uste 2 nedeli i ke vlezam vo 9ti mesec megutoa premnogu mi e tesko nemozam ni da se dvizam nemozam da jadam, nemozam da spijam sakam da se porodam vednas stom ke vlezam vo 9 mesec ima ili nekakvi sansi za toa ova mi e prva bremenost....

така е мачно последниот месец ама како мислиш сакаш да се породиш?само ке си дојде тоа.треба болки да имаш некои дури им пука водењакот па одат на лекар.мене на 15 мин ми беа болките па отидов на лекар.лажни неможеш болки да имаш.знаци само ако имаш болки тогаш се порагјаш.и нормално паника те фака дека прво... се осекаш тешка,,не се секирај само ке си покаже и само ти ке знаеш

clock-img

19.07.2010, 08:40

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

мила77,
На бебето му е најдобро во твојата утроба, остави го нека си седи таму додека реши да излезе. Бебињата најмногу добиваат во тежина во деветтиот месец, нека порасне, зајакне, па ќе дојде на свет.
Знам дека е тешко, но издржи, на сите ни било така во 9-ти месец. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

19.07.2010, 11:55

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

mila77 ubavo ti pisa Paleska . Jas sum vlezena vo 9 mesec no se ke izdrzam za bebeto. Mislam deka i ne e dobro da se porodis vednas stom ke vlezes vo 9 mesec posle 37 nedela veke e nesto drugo

Биди тоа што си

Последни статии

article-img