cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Породилни болки

clock-img

12.01.2011, 17:39

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Да Виктори ставаат инекции за провакција баш заради тоа што не си отворена, за да предизвикаат болки, јас примив 3 инекции за провокација и ни болки, ни отворање ни ништо, дури од третата по 12 часа почнаа болките, ама не се отворив, па приказната заврши со царски

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

13.01.2011, 04:27

clock-img

elka

pencil-img

87

zdravo na site jas da si prasam vcera nautro vo 5.00 h pocnav da osekam slabi bolki ama vo dolniot del na stomakot i bidejki mislev deka ne e nisto ostanav doma do 19.00 ama posle otidov od strav i na ctg mi kazaa deka ima po nekoja bolka ama rano e ne sum otvorena e sega od sabajlevo od 3.00 veke osekam deka boli pojako ama samo vo dolniot del od stomakot polovinata ne me boli ama se izdrzuva sto velite da odam li denes pak na pregled ili ne da ne zakasnam

clock-img

13.01.2011, 04:28

clock-img

elka

pencil-img

87

a da inace sum 38 nedela i 5 dena 

clock-img

13.01.2011, 11:19

clock-img

mama26

pencil-img

3977

ИЗВОРНА ПОРАКА: elka

a da inace sum 38 nedela i 5 dena 

elka  da si odis na lekar ako prviot pat ne si otvorena a pak te fatile uste pojaki bolki mozebi i ke pocnes da se otvaras zatoa na lekar pak da odis ..so lesno neka ti e user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

clock-img

14.01.2011, 17:02

clock-img

elka

pencil-img

87

zenicki kazuvajte bolki imam ama ne mnogu jaki i ne se vo redoven interval a od vcera imam i kafeav iscedok doktorot mi e do ponedelnik na odmor ne znam sto da pravam dali da odam kaj drug dr pogotovo sega na dezurstvo ne mi se odi ama me faka strav ne znam sto da pravam pomagajte

clock-img

14.01.2011, 17:09

clock-img

darfil

pencil-img

59

elka, moj sovet e odma da odis na pregled,mislam deka ne e vreme za cekanje

clock-img

14.01.2011, 17:13

clock-img

elka

pencil-img

87

ke odam da ke odam da dojde mm od rabota da se spremime i ke odime pa ke vidime sto ke kazat pozdrav

clock-img

14.01.2011, 17:46

clock-img

riba79

pencil-img

683

kade ke se poragas elka?i koj planiras da te porodi?cim imas kafeav iscedok procesot e veke pocnat i mora da te vidat dali si otvorena..pozdrav i so lesnouser posted image

clock-img

15.01.2011, 18:41

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

boli pojako ama samo vo dolniot del od stomakot polovinata ne me boli ama se izdrzuva sto velite da odam li denes pak na pregled ili ne da ne zakasnam

Mene ne me bolese voopsto polovinata...

clock-img

23.01.2011, 07:36

clock-img

none

pencil-img

491

Kazete nekoj so iskustvo ne osekjam nisto nema kontrakcii a  rokot e do 2.2.2011 nekoj so iskustvo moze odma da ti dojde i da se porodis bez lazni kontrakcii kazete mi vo ponedelnik ke odam doktorot vika da te vidam dali si otvorena a mislam nema aber 39 nedela veke nema vreme

clock-img

23.01.2011, 07:49

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Не грижи се ноне, бебето ќе си излези кога ќе дојде време. Не значи дека секоја мајка има лажни контракции, јас на пример немав. Терминот е исто така приближно време за раѓање на бебето и нормално е да се породиш 2 недели пред и 2 недели по терминот.
Само опушти се, има време. Со лесно!

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

23.01.2011, 08:11

clock-img

none

pencil-img

491

lele paleska bas sega gi gledav tvojte sliki i jas sum golema vo stomakot a ti vo toj moment si mi napisala ajde ke cekam koga ke dojde dojde he he

clock-img

23.01.2011, 09:05

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Не се секирај Ноне кога ќе си дојде дојде, убаво му е таму на бебенцето во топло си седи

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

23.01.2011, 10:26

clock-img

najmilo

pencil-img

24

zdravo none eve me i mene ovde na ovaa tema i jas sum 39 nedela i nema aber maleckoto za iskacanje me kloca me udira gi osekam nozdinjata gore i gazeto natrteno ama nema aber za izkacanje pa ni za bolki ni kontrakcii i nie edvaj ja cekame da ja guskame.... termin mi e do 30 januari pa zdravje ajde so lesno da ni e na site

clock-img

23.01.2011, 13:52

clock-img

MAMA3

pencil-img

4

za prvata bremenost nezaev sto da ocekuvam. koga edna nok pocnaa bolki a pred toa bev na doktor mi rekoa da dojdam po tri dena jas raat si sedam i mislev deka sum nastinata i zatoa me boli cela nok piev caj i gledav tv ne mozev da spijam moite doma samo me nadgleduvaa i mi velese svekrvami ne se sekiraj ne e strasno toa sto te boli. koga vo 7 utroto mi pukna vodenjakot me fati panika no blagodarenie na toa sto ne bev sama svekrva mi ne me pripusti ni sekunda se ubavo zavrsi.
zatoa ako mislite deka ve boli stomak od nastin odete na doktor.

clock-img

23.01.2011, 14:03

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

И јас моите породилни болки ги протолкував како настинати бубрези, дури и Брусницин земав да пијамuser posted image user posted image user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

23.01.2011, 14:16

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

И јас моите породилни болки ги протолкував како настинати бубрези, дури и Брусницин земав да пијамuser posted image user posted image user posted image

И јас исто за малку ќе земев термофор да ги топлам хахаа којзнае колку брзо ќе се отворев од топлото ама си знаеме за второuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

23.01.2011, 15:46

clock-img

baby.raja

pencil-img

2

Zdravo na site.Prv pat pisuvam na stranava.Bremena sum 4meseci i nemam pojma kako izgledaat tie porodilni bolki,nitu kolku se jaki, a strasno me faka strav koga mislam na taa tema.Sakam da prasam za epiduralnite inekcii,mozat li da pomognat protiv bolkite?Blagodaram odnapred.user posted image

clock-img

23.01.2011, 17:35

clock-img

mama26

pencil-img

3977

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

boli pojako ama samo vo dolniot del od stomakot polovinata ne me boli ama se izdrzuva sto velite da odam li denes pak na pregled ili ne da ne zakasnam

Mene ne me bolese voopsto polovinata...

ni mene ne me bolese polovinata,,ama zatoa cel stomak me bolese  a bev otvorena 1 sm user posted image

clock-img

23.01.2011, 17:37

clock-img

mama26

pencil-img

3977

ИЗВОРНА ПОРАКА: baby.raja

Zdravo na site.Prv pat pisuvam na stranava.Bremena sum 4meseci i nemam pojma kako izgledaat tie porodilni bolki,nitu kolku se jaki, a strasno me faka strav koga mislam na taa tema.Sakam da prasam za epiduralnite inekcii,mozat li da pomognat protiv bolkite?Blagodaram odnapred.user posted image

dobre ni dojde baby raja ..za epiduralna znam deka nisto nema da osetis nikakvi bolki..a kade stavaat i kolku cinat procitaj nanazad mislam ima napisanouser posted image

clock-img

23.01.2011, 22:35

clock-img

mamamoni

pencil-img

492

мене ми ставија провокација а не бев отворена но имав силни бокли и пораѓајот ми траеше 7 часа со провокации значи секаде е индивидуално.

clock-img

23.01.2011, 23:08

clock-img

najmilo

pencil-img

24

zdravo maimicki jas denes za prvpat nesto pocustvuvav ama neznam dali se lazni bolki ili pocnuvaat vistinskite dodeka spiev osekav skoro na ist interval bolki dole kako vo jajnicite kako za dobivanje i bolkite traea moze po 1 min ama setoa toa traese samo eden saat sega veke nemam nisto ni bolka ni kontrakcija a polovinata uzasno me boli ...dali mozebi znaci pocetok...39 nedela i 1 den edvaj aj cekam srckata da ja guskam

clock-img

24.01.2011, 00:09

clock-img

mila mama

pencil-img

1616

Zdravo najmilo, spored mene se raboti za lazni kontrakcii, koi se sepak vazni da go podgotvat organizmot za raganje. Ne se sekiraj, so sigurnost nema da gi propustis vistinskite porodilni bolki user posted image  

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

clock-img

24.01.2011, 08:08

clock-img

none

pencil-img

491

vcera vecerta bev na ctr srceneto mu cukase i se bese vo red si mrda i toa stomakot koga ke mi ripne i na desno odi celiot znaci se e vo red samo sto ci cekam da se porodam uste nemam nisto od kontrakciiuser posted image

clock-img

24.01.2011, 09:51

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

ИЗВОРНА ПОРАКА: baby.raja

Добредојде на РР, и јас бев страшлива како тебе, ама сега после сите болки и уште десет пати да родам би ги трпела тие болки на кои кога сега ми текнува ми се смешни, јас за епидурална не сум зошто па да не сетам како се раѓа моето дете? Мој совет е имаш време да посетуваш часови за трудници, вежби за правилни дишење кои многу помагаат, распрашај се во болниците има некаде. Уживај во бременоста. Ти посакувам се најдобро

Последни статии

article-img