за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Koja gi ima huggies, i koja cena se, na primer dvojkata?
05.08.2010, 23:21
*SuZaNa*
1
znae li nekoj kade se prodavaat peleni LIBERO ???
03.09.2010, 15:35
arh_diz
7198
Jas kupiv ednas japosnski mi gi pofalija deka se najdobri Marko imase alergija od niv. Eve uste se borime gazeto da go sredime od alergijata.( no za mene e toa samo previsoka cena nisto poveke) .Sega kupuvam pampers i zadovolna sum od niv
02.10.2010, 21:52
dostickage
2181
Nie definitivno sme navleceni na Pampers:)Si vredat za site pari
03.10.2010, 00:18
AnnaMolly RR
6409
Јас веќе некое време користам Кан бебе за преку ден и се случило да ми прокисне само кога Филип ќе се успие преку ден и по 4 часа па и повеќе не е сменета пелената. Инаку сум презадоволна. Ама за навечер користам Памперс. Од 9 навечер до кај 6 сабајле сме со една пелена и воопшто не протекува. Порано нон стоп беше со памперс, ама искрено скапи ми се. Кан бебе се дупло поевтини и според мене сосема добри.
03.10.2010, 00:28
mami2
417
Во врска со протекување на пелените незнам дали полот на детето има врска. Со првото машко користевме Паперс до 6,5 месеци, ама почнаа да протекуваат, па пробувавме, менуваме Бекутан, Дајперс, Кан бебе...и подолг период користевме Виолета. Со второво женско 6 месеци ставаме само Памперс, не протекле ниту еднаш, а на пријателите машко бебе од 3 месеци веќе користат памперс 4 и редовно се водени. Можеби е случајност...
03.10.2010, 22:11
baby mama
679
Pampersot se na popust vo Kam market a mozebi i na drugi mesta. 885den se 4-ka od 7-18kg, 70 parcinja.
03.10.2010, 22:21
denicka
620
koj broj na peleni se kupuvaat za novorodence za od bolnica? fala
03.10.2010, 23:02
Slagjana
463
Може да се купи или број 1 или број 2 зависно од килажата на бебето. Ако е над 4кг покомотни ќе му бидат поголемите 3-6кг. Ако пак е помало добри се 2-5кг. Инаку бркаат работа и едните и другите.
04.10.2010, 02:48
ikki
224
Jas do 3 meseci koristev pampers new born, ednas probav pampers premium care (preubavi se ama i preskapi), potoa po preporaka od nekoi prijateli na maz mi zemavme can bebe i bea nikakvi, potoa violeta probavme edno jumbo pakovanje, i eve sega sme na sleap and play, i mislam deka na ovie ke se zadrzime.. i od bekutan imavme 3 primeroka od bolnica ama mn se kruti... inaku dosega od site ovie so gi imam probano site mi imaat prokisnato :D do mene li e ili do bebusot nezz :D
07.10.2010, 14:39
Lokica1
131
Prvite 2 meseci koristevme Pampers, potoa gi smenivme so Becutan, pa fatija zestinite i probavme so Daipers posto Becutanot se malku podebeli, gi probavme i Can Bebe i od site ovie Can bebe navistina ne mi se dopagaat, nekolku pati i ima protopeno i vnatre vatata se sobirase vo grutki neznam ne sum zadovlna. Daipersot se ekstra i cena i kvalitet minatiot pat vo 2-3 marketa ja nemase soodvetnata brojka od 7-18kg pa povtorno zedov Becutan, nemam nikakva zamerka ni ednas mi nema prokisnato, sega zaladi pa i debelinata ne e problem. ;)
07.10.2010, 14:54
Maca25
7558
и на нас Дајперс ептен ни се погодија, ретко кога прокиснуваат, еднаш или два пати се има случено навечер да и пропушти пелената. Инаку не се скапи и ги има секаде.
07.10.2010, 14:56
AnnaMolly RR
6409
јас користам за навечер папмерс sleep and play 3, од 4-9 килограми. Филип сега има околу 8 кила па се мислам дали да земам 4, од 7 до 18 кг. Што мислите вие?
07.10.2010, 17:19
Martins mom
3342
Земај АнаМОли не се мисли.. Не е голема разликата од 8-9 кила, нема да му бидат големи, ем подобро ќе ти впиваат
07.10.2010, 17:41
MamaOhrid
411
Ние сме исклучиво на Памперс Active baby. Користиме 4+ имаме 10 кг. Многу сум задоволна. Досега не ми прокиснале и газето ни е секогаш суво. Ние какаме во нокшир, па така ми заштедува по некоја пелена. Во денот менуваме 4 пелени, а ако се покакаме во Памперсот 5 пелени. Така ок ми е.
07.10.2010, 17:47
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly
јас користам за навечер папмерс sleep and play 3, од 4-9 килограми. Филип сега има околу 8 кила па се мислам дали да земам 4, од 7 до 18 кг. Што мислите вие?
Јас мислАм, земи пробај, па ако му се големи, секако ќе можеш да ги искористиш понатаму.Оти ние така зедовме поголемо бројче, ама мислам од што и беа широки, навечер прокиснуваше, па сега тие ни стојат, ги чуваме за понатаму а пак се вративме на тројка.
07.10.2010, 21:05
newmamy
46
Sum probala skoro sekoja marka na peleni,ama kako pampers nema definitivno. Ke platam poskapo ama barem ne mu ja mislam. Sega gi kupiv vo Zegin , 4 so 82 peleni plus gratis pampers vlazni 1030 den. Mislam deka vredi. Maz mi mu kupi pred dve nedeli Kan bebe za rezerva da se najdat, abe 3 veceri go naogav lom potopen so postelina so kebe so se :( duri mi nastina bajagi, siroto uste e na sirup. A pampersot, zamislite od 21 navecer posle banjanje do utredenta vo 11 abe nisto ne mu e , nitu kapka propustena. :) definitivno pameprs active baby. Ke platam 400 dena poveke ama barem ne mu rasipuvam son vo 4 saat sabajle da go presoblekuvam ...
08.10.2010, 10:00
nutelizza
357
Голем е четворката памперс за дете од 8кг Земи си уште едно паковање од 4-9 па после наредното нека ти биде тоа. Ние исто на таа килажа му го земавме и ни беше голем па зимавме пак тројка, ова од искуство
08.10.2010, 11:47
Slagjana
463
Секој различно. Ние користиме четворка уште кога имаше 6 и пол кила. Тројката ја стегаа. Подобро земи поголеми сега, па ако се големи ќе ги чуваш за понатаму, а со помали нема што да правиш после.
08.10.2010, 12:53
ben10
319
pampers se zakon
08.10.2010, 15:43
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: newmamy
A pampersot, zamislite od 21 navecer posle banjanje do utredenta vo 11 abe nisto ne mu e , nitu kapka propustena. :)
Леле, толку многу саати...... А бебушот па навечер не се буди за да пие нешто млекце, чајче?? Зошто и јас во 21 и ставам една пелена, ама ако се буди повеќе пати и да пие чајче, плус еднаш и млеко, во 6 насабајле и е преполна пелената.
08.10.2010, 15:46
AnnaMolly RR
6409
Земав 4 и точни му се на моето
09.10.2010, 00:51
Snowhite RR
5042
Јас извесно време веќе користам Лионстар, прв пат ги видов, ама ми ги препорачаа, бев скептична малку, па зедов неколку парчиња за проба и ми се допаднаа и сега такви користиме и плус цената е убава
09.10.2010, 01:17
ananikol
1568
I nie imame 8 kila i gi koristime 4 bas tie 7-18 kg
09.10.2010, 09:30
denim
351
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami2
Во врска со протекување на пелените незнам дали полот на детето има врска. Со првото машко користевме Паперс до 6,5 месеци, ама почнаа да протекуваат, па пробувавме, менуваме Бекутан, Дајперс, Кан бебе...и подолг период користевме Виолета. Со второво женско 6 месеци ставаме само Памперс, не протекле ниту еднаш, а на пријателите машко бебе од 3 месеци веќе користат памперс 4 и редовно се водени. Можеби е случајност...
Da so kerka mi pampers mi protekoa nekolku pati i togas gi smeniv so Panda nanis i bev prezadovolna od niv. Sega gi nema nikade i povtorno sme primorani da koristime pampers (i toa premium care ) i zamislete protekoa, sega imam dva sina. Ne znam so sto da im smenam zasto za vnuk mi gi isprobaa site peleni i ne bea zadovolni od niedni (pa ostanaa na pampers). Jas im gi menuvam pelenite pred sekoj podoj, znaci na 3 saati... Mozebi e slucajnost...