cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Еднократни пелени

clock-img

28.12.2010, 23:33

clock-img

mila mama

pencil-img

1616

Axel se nadevam nekoj so masko user posted image da ti kaze, jas si imam user posted image  user posted image
Poveli, predstavi ni se TUKA.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

clock-img

28.12.2010, 23:38

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Kureto moze da mu se mesti bilo kako, ne mora nagore, taka mi kaza pedijatarot.
Znaci, osven sto mocka, mozebi gresime so brojotna pelenata.
Jas koristam Pampers 2, od 3 do 6 kg, a Damjan ima 4,5 kg.
Sepak, mozebi e povisok i pelenata mu doaga kusa, i p preporaka na drugarka ke zemam Pampers 3 (4-8 kg. pa ke mu dojdat pogolenmi.
Protekuvanjeto go imav so site peleni, samo NE so Bekutanot...
Ako imam problem povtrno, jas ke si zemam Becutan, zosto ako se pogrubi, sepak, maliot nema da e mokar...

clock-img

28.12.2010, 23:48

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Точно Надежна, и претходно имав пишано, јас воопшто не се базирам на бројката на пелените, син ми имаше големи бутки и многу поголем број на пелена му одговараше. Од негови 11кг кога имаше почнавме да користиме памперс +16 и сега со 14 кг сеуште сме на +16

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

28.12.2010, 23:53

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

најважно кај еднократните пелени да се над пупачето на бебето. ако гледате дека често се превиткува и доаѓа под пупокот одма земајте поголем број. ќерка ми е малце повисочка и кога ќе купев пелени според килажата кога ќе и ги залепев требаше да и ги тегнам за да и бидат над пупокот, па затоа секогаш земав поголеми броеви на пелени. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

29.12.2010, 00:13

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Maca, ete :)
Fala ti mnobu, na aDamjan 2-kata Pampers mu se mngu cesto pod papoce :)
Nema vrska, veke sme na 3-ka :)
verojatno e visok decko, pupupu :)

clock-img

29.12.2010, 00:18

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

мило ми е што ти помогнав.
јас се мачев со месеци, додека една докторката која и ставаше вакцина на ќерка ми не ми кажа дека пелената и е ниска и мала. висока женска на мама таа!user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

29.12.2010, 00:25

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Maca, a kakvi peleni koristis?
Jas bas p[oradi ovoj prblem zemam Papmpers, inaku bi odela i na nekoja peftina varijanta :)

clock-img

29.12.2010, 00:33

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Дајперс веќе една година користиме. До една година памперс, па некако протекуваа ноќе памперсот,а и забележав дека бутчињата и се многу ладни и ги пробав дајперс и супер ни испаднаа. за ништо моментално не ги мењам (освен за гаќи user posted image ). 

clock-img

29.12.2010, 00:36

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

ne znam dali da menuvam peleni...
Damjan ima eden mesec i edna nedela, mu probav Pampers, Becutan i Nannys....
Da ostanam so Pampers do 6 meseci vbarem, da ne go macam bebevo?
Inaku nemase nikakva rekcija pri promena na pelenite....
Sto mislite?

clock-img

29.12.2010, 00:42

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Кај ќерка ми немаше реакција. Освен од еден пакет пелени и се појави црвенило над газето, ама брзо помина.
Јас мислам дека за толку мало бебе најпогодни се памперс, затоа што се најмеки. Сите други што ги имаме пробано се малце покрути.

clock-img

29.12.2010, 10:11

clock-img

Sandric

pencil-img

508

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

ne znam dali da menuvam peleni...
Damjan ima eden mesec i edna nedela, mu probav Pampers, Becutan i Nannys....
Da ostanam so Pampers do 6 meseci vbarem, da ne go macam bebevo?
Inaku nemase nikakva rekcija pri promena na pelenite....
Sto mislite?

A zosto mislis deka ke go macis so drugi peleni?

clock-img

30.12.2010, 11:33

clock-img

Axel

pencil-img

90

I nie sega zemavme 3 Pampers da probame 2 da ne mu se mali, pa ke vidime koga ke pocneme da gi koristime ke vi kazam. Eve sabajlevo pak so 2 bese prokisnat od strana, a pelenata suva samo kaketo na nea.
Inaku od 6 meseci natamu so kerka mi koristev i jas Daipers i bevme mnogu zadovolni. Ama izgleda definitivno zenskive se polesni za cuvanje.

clock-img

30.12.2010, 11:42

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Nie dosega gi imame pominato site peleni recisi dosega ne ni protekle nitu edni , mozebi cesto go soblekuvam a moze i zatoa sto zemam pogolemi.Momentalno koristime moon japonski pamucni

Биди тоа што си

clock-img

30.12.2010, 14:33

clock-img

baby mama

pencil-img

679

Navecer i stavam Pampers Active Baby a preku den Daipers.I naku Daipersot gi napravile kako Pampersot, so rasteglivi lenticki od stranite.

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

clock-img

02.01.2011, 15:37

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Свекрва ми купила Дајперс 4-10 кг
Дамјан беше мокар на грбот, со Памперсот беше мокар од страна.
Како што ми каѓа другарка ми- мочко ти е детето, ке го преслскуваш и ноке.
Нема друго чаре :)

clock-img

02.01.2011, 15:57

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

И мене Мартин на почетокот ми се мокреше целиот до гушаuser posted image  и го преслакав на секое, ама сега еве ич не се мокри, користиме Бекутан 3 и ноќе воопшто не го преслакам да не се лади кај 10 и пол 11 ставаме пелена и дури стани до кај 8 9 со неа. Да не му се мали пелените што толку ти се мокри ?

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

02.01.2011, 16:01

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Pepelaska, Damjan ima okolu 4,5 kg, mu zemav Pampers 3-6 kg,ama izspadna deka mu se kratki, mu idea pod apapce koga mrdase, i pretpostaviv deka zatoa mu se prepolnuvaat i propstaat.
sega zemav Dajpers od 4-10 kg, i se namokrile kaj grpceto.
Sekogas se prepolni, ama damjan mnogu pie, ( na Aptamil adaptirano mleko e ).

clock-img

03.01.2011, 23:00

clock-img

ane26

pencil-img

1

И ние почнавме со памперс и ги користевме до три месеци,ама не бев воопшто задоволна,секогаш пропуштаа.Сега користам бекутан и сум ептен задоволна,малку се покрутички,ама битно не сме мокри user posted image

clock-img

05.01.2011, 01:04

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

IMAM DZAMBO PAKUVANJE PAMPERS I DAJPERS, PO NIV KE PROBALM SO BEKUTAN. ISKRENO, SAMO TIE NE PROPUSTIJA...

clock-img

05.01.2011, 01:11

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

А сте пробале ли Puffies? Јас сум презадоволна, исто и evi baby

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

05.01.2011, 01:28

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Јас не сум ги пробала. Каде ги има, која цена, колку у пакет?!?!?! Не пропуштаат?
Нина последниве 2-3 дена ми се буди цела мокра, но на кукчето, изгледа на таа страна на која спиела таму и пропуштила пелената. Како мали да и се. Добро е намалуваме на пелени, дневно 2 пелени користиме и една за навечер, почесто е на нокшир.

clock-img

05.01.2011, 01:34

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

evi baby досега не пропуштиле ниеднаш, ама само преку ден му ставам, пошто најголем број е 5ка, ние од све 6ка користиме, и во обем му се мали, ама сепак сум задоволна...
И puffies исто 5ка е најголем број, ама се флекси и многу убаво лежат на телото, како памперс... и двата се околу 700 и нешто ден

clock-img

05.01.2011, 01:37

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

а колку пелени се во пакетот? да се прерачунам user posted image

clock-img

05.01.2011, 01:41

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

еве puffies сега видов, има 58 парчиња, а evi baby мислам дека имаат 54 парчиња
среќа сум чувала фискална user posted image
Puffies - 759 ден
evi baby- 750 ден

Цена од Тинексuser posted image

< Поракaта ја уредил Џесика -- 5.1.2011 1:46:02 >

clock-img

05.01.2011, 01:51

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Фала!user posted image

Последни статии

article-img