за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Axel se nadevam nekoj so masko da ti kaze, jas si imam Poveli, predstavi ni se TUKA.
28.12.2010, 23:38
Nadezna
647
Kureto moze da mu se mesti bilo kako, ne mora nagore, taka mi kaza pedijatarot. Znaci, osven sto mocka, mozebi gresime so brojotna pelenata. Jas koristam Pampers 2, od 3 do 6 kg, a Damjan ima 4,5 kg. Sepak, mozebi e povisok i pelenata mu doaga kusa, i p preporaka na drugarka ke zemam Pampers 3 (4-8 kg. pa ke mu dojdat pogolenmi. Protekuvanjeto go imav so site peleni, samo NE so Bekutanot... Ako imam problem povtrno, jas ke si zemam Becutan, zosto ako se pogrubi, sepak, maliot nema da e mokar...
28.12.2010, 23:48
Џесика
2036
Точно Надежна, и претходно имав пишано, јас воопшто не се базирам на бројката на пелените, син ми имаше големи бутки и многу поголем број на пелена му одговараше. Од негови 11кг кога имаше почнавме да користиме памперс +16 и сега со 14 кг сеуште сме на +16
28.12.2010, 23:53
Maca25
7558
најважно кај еднократните пелени да се над пупачето на бебето. ако гледате дека често се превиткува и доаѓа под пупокот одма земајте поголем број. ќерка ми е малце повисочка и кога ќе купев пелени според килажата кога ќе и ги залепев требаше да и ги тегнам за да и бидат над пупокот, па затоа секогаш земав поголеми броеви на пелени.
29.12.2010, 00:13
Nadezna
647
Maca, ete :) Fala ti mnobu, na aDamjan 2-kata Pampers mu se mngu cesto pod papoce :) Nema vrska, veke sme na 3-ka :) verojatno e visok decko, pupupu :)
29.12.2010, 00:18
Maca25
7558
мило ми е што ти помогнав. јас се мачев со месеци, додека една докторката која и ставаше вакцина на ќерка ми не ми кажа дека пелената и е ниска и мала. висока женска на мама таа!
29.12.2010, 00:25
Nadezna
647
Maca, a kakvi peleni koristis? Jas bas p[oradi ovoj prblem zemam Papmpers, inaku bi odela i na nekoja peftina varijanta :)
29.12.2010, 00:33
Maca25
7558
Дајперс веќе една година користиме. До една година памперс, па некако протекуваа ноќе памперсот,а и забележав дека бутчињата и се многу ладни и ги пробав дајперс и супер ни испаднаа. за ништо моментално не ги мењам (освен за гаќи ).
29.12.2010, 00:36
Nadezna
647
ne znam dali da menuvam peleni... Damjan ima eden mesec i edna nedela, mu probav Pampers, Becutan i Nannys.... Da ostanam so Pampers do 6 meseci vbarem, da ne go macam bebevo? Inaku nemase nikakva rekcija pri promena na pelenite.... Sto mislite?
29.12.2010, 00:42
Maca25
7558
Кај ќерка ми немаше реакција. Освен од еден пакет пелени и се појави црвенило над газето, ама брзо помина. Јас мислам дека за толку мало бебе најпогодни се памперс, затоа што се најмеки. Сите други што ги имаме пробано се малце покрути.
29.12.2010, 10:11
Sandric
508
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna
ne znam dali da menuvam peleni... Damjan ima eden mesec i edna nedela, mu probav Pampers, Becutan i Nannys.... Da ostanam so Pampers do 6 meseci vbarem, da ne go macam bebevo? Inaku nemase nikakva rekcija pri promena na pelenite.... Sto mislite?
A zosto mislis deka ke go macis so drugi peleni?
30.12.2010, 11:33
Axel
90
I nie sega zemavme 3 Pampers da probame 2 da ne mu se mali, pa ke vidime koga ke pocneme da gi koristime ke vi kazam. Eve sabajlevo pak so 2 bese prokisnat od strana, a pelenata suva samo kaketo na nea. Inaku od 6 meseci natamu so kerka mi koristev i jas Daipers i bevme mnogu zadovolni. Ama izgleda definitivno zenskive se polesni za cuvanje.
30.12.2010, 11:42
arh_diz
7198
Nie dosega gi imame pominato site peleni recisi dosega ne ni protekle nitu edni , mozebi cesto go soblekuvam a moze i zatoa sto zemam pogolemi.Momentalno koristime moon japonski pamucni
30.12.2010, 14:33
baby mama
679
Navecer i stavam Pampers Active Baby a preku den Daipers.I naku Daipersot gi napravile kako Pampersot, so rasteglivi lenticki od stranite.
02.01.2011, 15:37
Nadezna
647
Свекрва ми купила Дајперс 4-10 кг Дамјан беше мокар на грбот, со Памперсот беше мокар од страна. Како што ми каѓа другарка ми- мочко ти е детето, ке го преслскуваш и ноке. Нема друго чаре :)
02.01.2011, 15:57
Pepelaska *
3820
И мене Мартин на почетокот ми се мокреше целиот до гуша и го преслакав на секое, ама сега еве ич не се мокри, користиме Бекутан 3 и ноќе воопшто не го преслакам да не се лади кај 10 и пол 11 ставаме пелена и дури стани до кај 8 9 со неа. Да не му се мали пелените што толку ти се мокри ?
02.01.2011, 16:01
Nadezna
647
Pepelaska, Damjan ima okolu 4,5 kg, mu zemav Pampers 3-6 kg,ama izspadna deka mu se kratki, mu idea pod apapce koga mrdase, i pretpostaviv deka zatoa mu se prepolnuvaat i propstaat. sega zemav Dajpers od 4-10 kg, i se namokrile kaj grpceto. Sekogas se prepolni, ama damjan mnogu pie, ( na Aptamil adaptirano mleko e ).
03.01.2011, 23:00
ane26
1
И ние почнавме со памперс и ги користевме до три месеци,ама не бев воопшто задоволна,секогаш пропуштаа.Сега користам бекутан и сум ептен задоволна,малку се покрутички,ама битно не сме мокри
05.01.2011, 01:04
Nadezna
647
IMAM DZAMBO PAKUVANJE PAMPERS I DAJPERS, PO NIV KE PROBALM SO BEKUTAN. ISKRENO, SAMO TIE NE PROPUSTIJA...
05.01.2011, 01:11
Џесика
2036
А сте пробале ли Puffies? Јас сум презадоволна, исто и evi baby
05.01.2011, 01:28
Maca25
7558
Јас не сум ги пробала. Каде ги има, која цена, колку у пакет?!?!?! Не пропуштаат? Нина последниве 2-3 дена ми се буди цела мокра, но на кукчето, изгледа на таа страна на која спиела таму и пропуштила пелената. Како мали да и се. Добро е намалуваме на пелени, дневно 2 пелени користиме и една за навечер, почесто е на нокшир.
05.01.2011, 01:34
Џесика
2036
evi baby досега не пропуштиле ниеднаш, ама само преку ден му ставам, пошто најголем број е 5ка, ние од све 6ка користиме, и во обем му се мали, ама сепак сум задоволна... И puffies исто 5ка е најголем број, ама се флекси и многу убаво лежат на телото, како памперс... и двата се околу 700 и нешто ден
05.01.2011, 01:37
Maca25
7558
а колку пелени се во пакетот? да се прерачунам
05.01.2011, 01:41
Џесика
2036
еве puffies сега видов, има 58 парчиња, а evi baby мислам дека имаат 54 парчиња среќа сум чувала фискална Puffies - 759 ден evi baby- 750 ден
Цена од Тинекс
< Поракaта ја уредил Џесика -- 5.1.2011 1:46:02 >
05.01.2011, 01:51
Maca25
7558
Фала!