cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Еднократни пелени

clock-img

04.04.2011, 22:43

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

баш сега земав памперс 6 од тинекс, џамбо пакување со 54 парчиња се 899 ден, а со 64 парчиња се 1032 ден... виолета се околу 800 и нешто

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

07.04.2011, 10:01

clock-img

darfil

pencil-img

59

Пробав Мolfix и не ми се допаѓаат,некако се шушкавни и пропуштаат,а Пуфис се 5-ка

clock-img

07.04.2011, 10:05

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Јас имам сега Памперс Слип енд Плеј, користиме само за навечер и секој ден кога и ја вадев беше пелената сува. Ноќеска пиеше многу вода и Нина и се измочкала во пелена (после 3 недели сува пелена ноќе) и беше утоп мокра. И стомачето и нозете и беа камен ладни. Не ми се свиѓа што немаат растегливи лепенки. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

07.04.2011, 10:23

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Памперсот Sleep and play немаат растегливи лепенкиuser posted image прв пат слушам ај ќе проверам тука како е. Баш сакав да купам од овие памперс мада Active baby му се супер.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

07.04.2011, 13:52

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Белите Памперс се викаат Pampers premium care 1user posted image еве ги:
user posted image

Баш сега бев да докупам некои работи и земав вакви за почеток ама 2ка од 3-6 кг.Земав мало паковање за почеток 32 парчиња има внатре.

Туку сакав да ве прашам по колку пелени одат дневно кај новороденче,немој овие да не ми стигнат за во болница user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

07.04.2011, 13:55

clock-img

baby_bump

pencil-img

351

Зависи по колку пати ќе го пресоблечат во текот на денот, ама рачунај на секои 3 часа, значи 8 за еден ден, ако седиш 3-4 дена во болница ќе ти стасаат 32, а за повеќе дена ќе докупиш уште, само со лесно нека е......

< Поракaта ја уредил baby_bump -- 7.4.2011 13:56:10 >

clock-img

07.04.2011, 17:11

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Јас мислам дека по 3 пелени ми земаа секој ден, ама што се секираш Натушка ако не ти стигнат мт ќе ти донеси, јас кога отидов носев само неколку колку за првиот ден, после другите мм ги донесе

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

07.04.2011, 17:12

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump

Зависи по колку пати ќе го пресоблечат во текот на денот, ама рачунај на секои 3 часа, значи 8 за еден ден, ако седиш 3-4 дена во болница ќе ти стасаат 32, а за повеќе дена ќе докупиш уште, само со лесно нека е......

8 за еден денuser posted image user posted image user posted image Мислиш дека ноќе ги преслекуваатuser posted image user posted image Нема шанси

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

07.04.2011, 19:07

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Мене воболница ми стигна едно мало пакетче памперс, ги преслакаа два или трипати дневно, навечер сабајле и попладне

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

07.04.2011, 22:10

clock-img

Calypso

pencil-img

1386

Не ги пресоблекуваат на 3 часа, туку поретко. Барем 4-5 пелени одат во денот. А ноќе исто ги пресоблекуваат, барем кога ми беше мене бебенцето по цела ноќ со мене, доаѓаше сестра да провери како сме и да ми каже дека треба да го пресоблечам, па го правев тоа ако бебето не спиеше, инаку не.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

clock-img

07.04.2011, 23:22

clock-img

ole2004

pencil-img

686

Памперсот Sleep and play немаат растегливи лепенкиuser posted image прв пат слушам ај ќе проверам тука како е. Баш сакав да купам од овие памперс мада Active baby му се супер.

Penelopa jas porano koristev Sleep and pley,se poeftini,no nemaat rasteglivi lepenki i se so poslab kvalitet od Activ baby koi sega gi koristam i sum zadovolna.Probav i so Pufis no ne mi se dopadnaa. 

clock-img

07.04.2011, 23:29

clock-img

baby_bump

pencil-img

351

Кај нас во Шт ги пресоблекуваа на секоја смена по 2 пати, значи 6 пати во денот, а некогаш пред преглед на педијатарот и плус уште еднаш. Кога ми ја оставаа преку ноќта, ако се искака јас ја пресоблекував, што значи 4 дена по 6-7 пелени на ден, околу 30 пелени.

clock-img

08.04.2011, 14:23

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

Јас имам еден проблем.
Моево буце има 11 и пол килограми и користев до сега Памперс слип енд плеј 5, најголемите од 11 до 24 кг. Ама кнап му се веќе, му прават црвенила кај ноџињата. А најголеми се. Сега зедов Дајперс од 12 до 25 кг, некако покомотни му се од Памперс, ама мислам дека пак му се кнап. И тие се најголем број од Дајперс. Во стомачето добри му се, ама бутчињата му се дебелки и тој дел ни е проблематичен.
Не можам да се изначудам како на бебе од речиси 12 кг му се мали пелени наменети за бебиња (да не речам деца!) до 25 кг!

Кажете некои други ако знаете кои се поголеми.

I jas ne možam da se iznačuvam. Nie koristime 4 pampers Active baby vo sporedba so 3-ta epten malku se pogolemi a pišuva deka se do 18kg. Sega za sega ni se dobri ama izgleda nabrzo ke treba da zememe 4+

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

08.04.2011, 14:28

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

ИЗВОРНА ПОРАКА: ole2004

Penelopa jas porano koristev Sleep and pley,se poeftini,no nemaat rasteglivi lepenki i se so poslab kvalitet od Activ baby koi sega gi koristam i sum zadovolna.Probav i so Pufis no ne mi se dopadnaa. 

Баш проверив имате право нема разтегливи лепенки па затоа и неземав.Се мислев дали Премиум или Актив бејби па викам ај Актив. Инаку јас пелени обично купивам од Австрија малку се поефтини а и квалитетот им е подобар.

clock-img

22.04.2011, 12:18

clock-img

Simonne

pencil-img

30

Prvite denovi koristev Pampers new baby i mnogu bev zadovolna, voopsto ne propustaa, a sega koristime Sleep & Play no ne sum zadovolna, ponekogas propustaat i ima i osipce na nozinjata (preponite)

clock-img

23.04.2011, 09:08

clock-img

antonie

pencil-img

132

dosega koristev PAMPERS AKTIVE BABY i mi se slucuvase nokeska da mi propustat, ja stvam pelena vo 21h a sabajle vo 8 cel bese mokor... i pred nekoa den zemav PAMPERS SLEEP&PLAY, katastrofa se, zemav i BEKUTAN sega da probam..ama milsam deka ke se se vratam na starite pa, mislev deka nema da propustaat tolku ali za nisto ne gi biva, vecer ke probam BEKUTAN ali ne mi se dopagaat mnogu se kruti...

clock-img

23.04.2011, 09:53

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Најубави пелени воопшто што сум ги користела се Puffies. Од скоро сите пелени Миа се нафрлаше назад кај што завршува пелената, само од Puffies ми се нема нафрлено. Плус и ластиците се многу нежни, меки, а не пропуштаат. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

23.04.2011, 10:05

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

ИЗВОРНА ПОРАКА: antonie

dosega koristev PAMPERS AKTIVE BABY i mi se slucuvase nokeska da mi propustat, ja stvam pelena vo 21h a sabajle vo 8 cel bese mokor... i pred nekoa den zemav PAMPERS SLEEP&PLAY, katastrofa se, zemav i BEKUTAN sega da probam..ama milsam deka ke se se vratam na starite pa, mislev deka nema da propustaat tolku ali za nisto ne gi biva, vecer ke probam BEKUTAN ali ne mi se dopagaat mnogu se kruti...

Zemi si Dajpers i resen problem

clock-img

23.04.2011, 17:07

clock-img

mamamoni

pencil-img

492

и ние користиме daipers, супер се, ни еднаш не ни пропуштиле

Daughters are another version of yourself, but only better !

clock-img

23.04.2011, 18:11

clock-img

riba79

pencil-img

683

nie koristime can bebe i mozam da kazam deka se super..pred toa gi probavme site pampers i skoro site ni protekuvaa,a so can bebe eve veke 1 mesec toa ni se nema sluceno

clock-img

25.04.2011, 17:15

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Јас моментално Дајперс користам од најголемите, а кнап му се user posted image
Ќе збеснам со ова пелениве! Многу ми се по 1.000 ден за 50 и неколку пелени да давам за Памперс актив бејби! Слип енд плеј иако немаат еластични лепенки ниеднаш не ми протекоа, ама мали му се! Ќе земам следниот пат кан бебе, да видам тие како ќе му одговараат, сега се нови и имаат еластични лепенки, порано немаа.

Live and let live

clock-img

01.05.2011, 14:19

clock-img

Frogy

pencil-img

25

Палешка Колку чинат Puffies,за колку парчиња?Слушам многу ги фалат,ние досега користевме Памперс New born ама уште една недела ке треба да преминеме на друго бројче па сакам да земам други оти некако скапички ми е овие user posted image

clock-img

20.05.2011, 08:31

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

nie do 10 meseci bevme celo vreme na pampers i suoer ni bese.slucajno probavme canbebe i od togas sme na niv.odlicni se i imaat super cena a baska sega imaat i gratis vlazni maramici.toplo gi preporacuvam.

clock-img

20.05.2011, 20:52

clock-img

Slagjana

pencil-img

463

Долго време ги користевме Can bebe, ама како расти се повеќе пие течности и тие не издржуваа повеќе од 2-3 саати. Сега користиме Diapers и сум позадоволна. 

clock-img

20.05.2011, 21:02

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

ИЗВОРНА ПОРАКА: Slagjana

Долго време ги користевме Can bebe, ама како расти се повеќе пие течности и тие не издржуваа повеќе од 2-3 саати. Сега користиме Diapers и сум позадоволна. 

Se probav, samo Dajpers mi se pogodija

Последни статии

article-img