за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
баш сега земав памперс 6 од тинекс, џамбо пакување со 54 парчиња се 899 ден, а со 64 парчиња се 1032 ден... виолета се околу 800 и нешто
07.04.2011, 10:01
darfil
59
Пробав Мolfix и не ми се допаѓаат,некако се шушкавни и пропуштаат,а Пуфис се 5-ка
07.04.2011, 10:05
Maca25
7558
Јас имам сега Памперс Слип енд Плеј, користиме само за навечер и секој ден кога и ја вадев беше пелената сува. Ноќеска пиеше многу вода и Нина и се измочкала во пелена (после 3 недели сува пелена ноќе) и беше утоп мокра. И стомачето и нозете и беа камен ладни. Не ми се свиѓа што немаат растегливи лепенки.
07.04.2011, 10:23
penelopa
3419
Памперсот Sleep and play немаат растегливи лепенки прв пат слушам ај ќе проверам тука како е. Баш сакав да купам од овие памперс мада Active baby му се супер.
07.04.2011, 13:52
Natuska85
3613
ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa
Белите Памперс се викаат Pampers premium care 1 еве ги:
Баш сега бев да докупам некои работи и земав вакви за почеток ама 2ка од 3-6 кг.Земав мало паковање за почеток 32 парчиња има внатре.
Туку сакав да ве прашам по колку пелени одат дневно кај новороденче,немој овие да не ми стигнат за во болница
07.04.2011, 13:55
baby_bump
351
Зависи по колку пати ќе го пресоблечат во текот на денот, ама рачунај на секои 3 часа, значи 8 за еден ден, ако седиш 3-4 дена во болница ќе ти стасаат 32, а за повеќе дена ќе докупиш уште, само со лесно нека е......
< Поракaта ја уредил baby_bump -- 7.4.2011 13:56:10 >
07.04.2011, 17:11
Snowhite RR
5042
Јас мислам дека по 3 пелени ми земаа секој ден, ама што се секираш Натушка ако не ти стигнат мт ќе ти донеси, јас кога отидов носев само неколку колку за првиот ден, после другите мм ги донесе
07.04.2011, 17:12
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump
Зависи по колку пати ќе го пресоблечат во текот на денот, ама рачунај на секои 3 часа, значи 8 за еден ден, ако седиш 3-4 дена во болница ќе ти стасаат 32, а за повеќе дена ќе докупиш уште, само со лесно нека е......
8 за еден ден Мислиш дека ноќе ги преслекуваат Нема шанси
07.04.2011, 19:07
Pepelaska *
3820
Мене воболница ми стигна едно мало пакетче памперс, ги преслакаа два или трипати дневно, навечер сабајле и попладне
07.04.2011, 22:10
Calypso
1386
Не ги пресоблекуваат на 3 часа, туку поретко. Барем 4-5 пелени одат во денот. А ноќе исто ги пресоблекуваат, барем кога ми беше мене бебенцето по цела ноќ со мене, доаѓаше сестра да провери како сме и да ми каже дека треба да го пресоблечам, па го правев тоа ако бебето не спиеше, инаку не.
07.04.2011, 23:22
ole2004
686
Памперсот Sleep and play немаат растегливи лепенки прв пат слушам ај ќе проверам тука како е. Баш сакав да купам од овие памперс мада Active baby му се супер.
Penelopa jas porano koristev Sleep and pley,se poeftini,no nemaat rasteglivi lepenki i se so poslab kvalitet od Activ baby koi sega gi koristam i sum zadovolna.Probav i so Pufis no ne mi se dopadnaa.
07.04.2011, 23:29
baby_bump
351
Кај нас во Шт ги пресоблекуваа на секоја смена по 2 пати, значи 6 пати во денот, а некогаш пред преглед на педијатарот и плус уште еднаш. Кога ми ја оставаа преку ноќта, ако се искака јас ја пресоблекував, што значи 4 дена по 6-7 пелени на ден, околу 30 пелени.
08.04.2011, 14:23
penelopa
3419
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly
Јас имам еден проблем. Моево буце има 11 и пол килограми и користев до сега Памперс слип енд плеј 5, најголемите од 11 до 24 кг. Ама кнап му се веќе, му прават црвенила кај ноџињата. А најголеми се. Сега зедов Дајперс од 12 до 25 кг, некако покомотни му се од Памперс, ама мислам дека пак му се кнап. И тие се најголем број од Дајперс. Во стомачето добри му се, ама бутчињата му се дебелки и тој дел ни е проблематичен. Не можам да се изначудам како на бебе од речиси 12 кг му се мали пелени наменети за бебиња (да не речам деца!) до 25 кг!
Кажете некои други ако знаете кои се поголеми.
I jas ne možam da se iznačuvam. Nie koristime 4 pampers Active baby vo sporedba so 3-ta epten malku se pogolemi a pišuva deka se do 18kg. Sega za sega ni se dobri ama izgleda nabrzo ke treba da zememe 4+
08.04.2011, 14:28
penelopa
3419
ИЗВОРНА ПОРАКА: ole2004
Penelopa jas porano koristev Sleep and pley,se poeftini,no nemaat rasteglivi lepenki i se so poslab kvalitet od Activ baby koi sega gi koristam i sum zadovolna.Probav i so Pufis no ne mi se dopadnaa.
Баш проверив имате право нема разтегливи лепенки па затоа и неземав.Се мислев дали Премиум или Актив бејби па викам ај Актив. Инаку јас пелени обично купивам од Австрија малку се поефтини а и квалитетот им е подобар.
22.04.2011, 12:18
Simonne
30
Prvite denovi koristev Pampers new baby i mnogu bev zadovolna, voopsto ne propustaa, a sega koristime Sleep & Play no ne sum zadovolna, ponekogas propustaat i ima i osipce na nozinjata (preponite)
23.04.2011, 09:08
antonie
132
dosega koristev PAMPERS AKTIVE BABY i mi se slucuvase nokeska da mi propustat, ja stvam pelena vo 21h a sabajle vo 8 cel bese mokor... i pred nekoa den zemav PAMPERS SLEEP&PLAY, katastrofa se, zemav i BEKUTAN sega da probam..ama milsam deka ke se se vratam na starite pa, mislev deka nema da propustaat tolku ali za nisto ne gi biva, vecer ke probam BEKUTAN ali ne mi se dopagaat mnogu se kruti...
23.04.2011, 09:53
Палешка РР
7505
Најубави пелени воопшто што сум ги користела се Puffies. Од скоро сите пелени Миа се нафрлаше назад кај што завршува пелената, само од Puffies ми се нема нафрлено. Плус и ластиците се многу нежни, меки, а не пропуштаат.
23.04.2011, 10:05
Nadezna
647
ИЗВОРНА ПОРАКА: antonie
dosega koristev PAMPERS AKTIVE BABY i mi se slucuvase nokeska da mi propustat, ja stvam pelena vo 21h a sabajle vo 8 cel bese mokor... i pred nekoa den zemav PAMPERS SLEEP&PLAY, katastrofa se, zemav i BEKUTAN sega da probam..ama milsam deka ke se se vratam na starite pa, mislev deka nema da propustaat tolku ali za nisto ne gi biva, vecer ke probam BEKUTAN ali ne mi se dopagaat mnogu se kruti...
Zemi si Dajpers i resen problem
23.04.2011, 17:07
mamamoni
492
и ние користиме daipers, супер се, ни еднаш не ни пропуштиле
23.04.2011, 18:11
riba79
683
nie koristime can bebe i mozam da kazam deka se super..pred toa gi probavme site pampers i skoro site ni protekuvaa,a so can bebe eve veke 1 mesec toa ni se nema sluceno
25.04.2011, 17:15
AnnaMolly RR
6409
Јас моментално Дајперс користам од најголемите, а кнап му се Ќе збеснам со ова пелениве! Многу ми се по 1.000 ден за 50 и неколку пелени да давам за Памперс актив бејби! Слип енд плеј иако немаат еластични лепенки ниеднаш не ми протекоа, ама мали му се! Ќе земам следниот пат кан бебе, да видам тие како ќе му одговараат, сега се нови и имаат еластични лепенки, порано немаа.
01.05.2011, 14:19
Frogy
25
Палешка Колку чинат Puffies,за колку парчиња?Слушам многу ги фалат,ние досега користевме Памперс New born ама уште една недела ке треба да преминеме на друго бројче па сакам да земам други оти некако скапички ми е овие
20.05.2011, 08:31
dostickage
2181
nie do 10 meseci bevme celo vreme na pampers i suoer ni bese.slucajno probavme canbebe i od togas sme na niv.odlicni se i imaat super cena a baska sega imaat i gratis vlazni maramici.toplo gi preporacuvam.
20.05.2011, 20:52
Slagjana
463
Долго време ги користевме Can bebe, ама како расти се повеќе пие течности и тие не издржуваа повеќе од 2-3 саати. Сега користиме Diapers и сум позадоволна.
20.05.2011, 21:02
Nadezna
647
ИЗВОРНА ПОРАКА: Slagjana
Долго време ги користевме Can bebe, ама како расти се повеќе пие течности и тие не издржуваа повеќе од 2-3 саати. Сега користиме Diapers и сум позадоволна.