за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
sonc90 во темата Проблем со црвено газе има многу совет. Јас би ти рекла да пробаш уште маст од невен во Зегин и Цинк оксин на Бекулино туба бело розева ја има во Тинекс. За осетлива кожа батали Бекутан
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
15.02.2015, 13:34
sonc90
267
da,da,znam za temata,muabetot samo mi bese deka od ednokratni peleni nie ne koristime nisto inaku fala mnogu,ke kupam uste denes...vredi da se proba,i onaka vekje nema sto da izgubime
15.02.2015, 18:06
kokicekokice
135
Mamichki treba da gi kupam prvite peleni za bebus, sega pochnavme da se spremame pa me interesira od Pampers koi da gi kupime od 2-5, 3-6kg ili od 4-9 kg? Malku sum zbunka:)
15.02.2015, 22:32
lukajana RR
1481
Јас би купила од 3-6 така купував и за моите деца и мислам дека е таман од 2-5 се добри ако е помало бебето ама ако е 4кг ке бидат кнап а од 4-9 тоа се веке големи .А ти кажаа ли колкаво е отприлика можеш и по тоа да се ориентираш нивните пресметки се +-300гр
15.02.2015, 22:38
kokicekokice
135
Pa vo 32nedela bese 2200..., do kraj ako teram pretpostavuvam ke bide dokaj 4kg...a moze si u pravo, ke cekam do kraj pa ke vidam koj broj peleni da zememe
15.02.2015, 22:45
Ilina87
326
Мое мислење од 2 до 5кг и да се роди поголемо пак ќе му бидат точни. Од 3 до 6 кг се доста поголеми и сигурно ќе му прокиснуваат.
16.02.2015, 08:01
sandriana RR
2924
И така за почеток се купува мало пакување, па и јас препорачувам 2ка да си купите пелени, од 2-5 кг, па ќе видите како му одговараат. Зошто не е само големината според килажа, туку и конституција на бебе. Ние на пример, од 2ка директ на 4ка се префрливме, те. само едно пакување 3ка потрошивме, па веднаш на 4ка сме, од 3 месеци. Илина не е некое крупно или дебело бебе, но има бутчиња, и 4ката и одговара во горниот дел повеќе од 3ка.
16.02.2015, 14:44
sonc90
267
od 2-5 kg se taman i za 5 kg bebe a ne pak ako se rodi so 4 kg...kupi od najmalite so najmalku peleni vnatre...ke im kazes vo apteka deka ti se za vo bolnica(za samo sto rodeno bebe) i oni odma znaat koi da ti gi dadat...a i kako sto kaza sandriana,posle niv odma ke kupis od 3-6 kg poshto pelenite brzo se trosat i veke od 3 meseci(so Gospod napred) ke pocnete 4 da nosite...
02.03.2015, 15:38
lolla RR
925
Од раѓање сме со Памперс премиум и планирам уште месец дена да терам со нив, или пак до промена на бројче здравје. Многу се добри пелениве,ама пак каде што му е чмарчето и кај што му се преклопуваат јајцињата има како излупена кожичка малку. И не знам што да и правам, се мислев дали талк ке помогне, бидејки кремите не помагаат.
19.03.2015, 17:20
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: sonc90
lele zeni,nie sme cudo na prirodata...site deca vaka - moeto obratno...nie ne nosime peleni,isklucivo tetra...do pred nekoe vreme non stop imavme bubulici na dundeto...a pred nekoja nedela tolku stana ozbilno sto pokraj bubulici ni se pojavi i otok i aj na lekar pa se mackavme so trista cuda i koga kazavme deka sekakvi peleni imame probano i nema spas, doktorkata ni rece da gi isfrlime pelenite i da stavame tetra i osmici(svedska)...i sega sme ko u 19 vek,od milion firmi za peleni nie sme so platneni
За убав почеток на новата игра со подароци, бидејќи нашите пријатели EVY BABY ги следат и дискусиите на нашиот форум, одлучија да ја изненадат сонц90 со пакет производи, со надеж дека пелените EVY BABY ќе бидат решение за вашиот проблем. Искрено и јас се надевам сонц, ќе добиеш информации кои податоци се потребни за да си го подигнеш подарокот.
31.03.2015, 19:01
sonc90
267
jas duri sega citam...fala mnogu i ke moze li da mi kazete kako da si go zememe svojot podarok?ili pak kade da se obratam?
23.04.2015, 17:31
marchi
948
so tie tetra peleni ne se spuruva gazeto i ne se pojavuvaat crvenila rastrienost i potparuvanje.nie sve imame probano.sekoja mozna pelena.
23.04.2015, 19:01
Mihaela 2010
4230
I so dvete koristam samo Pampers.do sega se pokazaa epten i ne bi menuvala.ja cekam nagradata na Evy baby pa da gi probame i tie ako se pokazat ke premineme na niv
23.04.2015, 19:20
Malecka23
1175
JAs pak ic ne sum zadovolna od Pampersot.So Mila gi koristev a sega so Marko zemav Can bebe i super se.Nit mi propustile a i imaat super cena.
24.04.2015, 10:29
marchi
948
nie vo momentov koristime svajcarski peleni vo kiper market gi ima.ama ne se mnosgu dobri.povremeno gi menuvame so can bebe.eftini se
24.04.2015, 12:00
Cvekelencule
184
Ние пробавме се живо и диво скоро една година користевме Бекутан и кога сменивме бројка на бекутан врој 5 катастрофа пропуштаја премногу потоа памперс и тие денски беа супер ама на вчер друга песна канбебе 5 мали 6 големи абе полудев и на крај дајперс и се спасив сега тараме со нив а женскиве ги пораснав со Бекутан ама маживе многу мочаат
24.04.2015, 14:00
Melanija RR
7052
Да да проблем е тој меѓу број .Кога М беше 7-8 кг се му пушташе , и еве веќе 8 месеци сме на Даипер 4ка .
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
24.04.2015, 15:58
Cvekelencule
184
Да Меланија проблем со бројкиве голем и машкиве така мочаат напред мочан и прокиснат ама назад сув барут е сега дајперс петка користиме и е супер па плус со омекнувач гратис даваат со нив самана розев и е преубав поздрав
25.04.2015, 17:38
lukajana RR
1481
Сепак мислам дека не е до пелените туку до полот на бебето,кај мене Л нон стоп прокиснуваше ,а на Ј никогаш не и пропуштила пелената. Девојчињата мочкаат на средина а машките на страна или нагоре и мислам дека затоа им пропушта пелената. Може и не е до тоа само кај мене така се погодило ,ама горе доле со исти пелени сум експериментирала и кај двајцата и различно се покажале
26.04.2015, 08:21
lolla RR
925
Decki aj malku pomos od poiskusni. Za brojkite na pelenite i kilazata po sto se vodite? L ima pet ipol kila otprilika ama 3kata peleni koi se za do devet kg mislam deka mu se mali. Imam 4ka i tie se za od devet kg ama mi licat deka mu se po ok. Si izmisluvam deka mu se mali trojka ili i drug ima vakvo izkustvo?
Uste sme na pampers premium.. super e mada neklgas protekuva ako ne go nAamestam dobro.
< Поракaта ја уредил lolla -- 26.4.2015 8:22:37 >
26.04.2015, 09:48
Malecka23
1175
Ne se vodi spored brojkata i kilazata vodi se spored gradb ata na bebeto i koi mu se ok peleni.Ako 4ka odgovaraat i ne ti propustaat ne go preziluva znaci deka se ok.Eve pr kerka mi ima 12kg a peleni 5ka koristime.Tie 4kata pre pre premnogu i propustaat i ne odgovaraat na gradbata
26.04.2015, 10:09
lolla RR
925
Fala mnogu Malecka.
26.04.2015, 11:08
lukajana RR
1481
Lolla и јас користам поголеми пелени,имаме 10 кг. а користам пелени 5ка од 12-25 кг. четворката и е некако кратка а овие ми се покомотни. Види според детето како ви одговара така,сите бебиња се различни
26.04.2015, 12:56
Melanija RR
7052
Da lolla еве обратко од lukajana RR , М има 10,5кг а користи 4ка Даиперс. Многу зависи и од кои пелени, и да кај машки пуштаат од горе или евентуално од страна, а кај газето скоро и да нема. Најчесто се со 2 кг кон помалуку, ако се за од 9кг на 7 кг одговараат.Голем размак е во бројката,пробај како беа не мини туку миди од 4 до 10кг, некаде од 4 до 9кг.Незнам дали има такви на памперс
06.05.2015, 22:34
lukajana RR
1481
Денес ги добив Еви бејби пелените и одма ги пробавме меки се ,еластични и преубаво мирисаат,ме бендисаа