ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR
Не сум сигурна. Мислам дека треба да помине одреден период, па после да ја смениш, ама колкав период - не знам. Ајде ако има некој поинформиран нека пише.
еве што најдов:
„Избраниот лекар може да се промени во случај на:
1. престанок на работа на избраниот лекар;
2. промена на местото на живеење односно на работа на избраниот лекар или на осигуреното лице;
3. во други случаи по барање на осигуреното лице, односно лекарот.
ЧЛЕН 20
Промената на избраниот лекар се врши со пополнување на нов образец ИЛ - 1 како изјава за избор на лекар.
При промена на избраниот лекар, здравствениот картон се пренесува кај новоизбраниот лекар.
Одјавата и новата изјава за избор на лекар од став 1 на овој член новоизбраниот лекар ги доставува до подрачната служба на Фондот.“
Не пишува ништо , после одереден период.
Jas menuvav pedijatar pred nekolku meseci, i ne popuniv ama bas nikakvi formulari, nitu pak bev vo mlin balkan da si go zemam kartonot. Samo si otidov kaj novata doktorka, tamu i poptisav deka se soglasuvam ona da bide maticen doktor na kerka mi, im ostaviv zdravstvena kniska, plavi kartoncinja i licna karta na toj sto e osigurna, i mi rekoa deka oni se ke si zavrsat so fondot, a stariot maticen po sluzbena dolznost mora da go odjavi pacientot i da go dostavi doesieto/kartonot kaj noviot maticen.
Dali navistina im go dostavija celiot karton, ili novata doktorka samo toa sto go ima vo kniskata go prepisa vo nov karton kaj nea, ne znam a i ne me interesira, bitno oni sami si ja zavrsija taa rabota i nie eve nekolku meseci veke si se lecime bez problem.
Fala mu na Gospod za nekoi razbrani luge koi znaat deka ne e pacientot toj koj treba sam sebe da si se prefrla i da si gi set_a kartonite kako toa da se slikicki za vo album. Vprocem, oni se tepaat za pacienti, a ne obratno.
< Поракaта ја уредил Yummy Mammy -- 10.8.2011 13:06:43 >