ИЗВОРНА ПОРАКА: Lacrymosa
Ние веќе почнуваме да се спремаме да одиме во потрага по количка.. Бебето ќе ни биде есенско, но јас стварно незнам што да барам кога е во прашање количката.. Некои совети ќе може што е стварно битно кога се купува количка
pa vo princip ne deka ima nesto sto e bitno za kolickata. Prvo jas koga gledav bese da mi se svigja, posto neli nemam pojma koi ke bidat potrebite na bebeto koga ke se rodi. :)))
od segasna gledna tocka bi odela na kolicka koja ne e mnogu teska, lesna za manipuliranje, za sklopuvanje i rasklopuvanje.
Vo vrska so markata na kolickata i cenata se si zavisi od budzetot kolku vi dozvoluva. Ima iskustva na lugje koi dale mnogu pari kolickata ne im se pogodila, nekoi platile pomalku pa im se pogodila taka da okolu cenata ke si vidite sami.
Jas od licno iskustvo sum dosta zadovolna so mojata kolicka iako od ovoj aspekt nemase apsolutno potreba da kupuvam i transporter bidejki mojata bese so tri dela (transporter, korpa i klasicno sediste). So ogled deka do kaj 6 meseci sekade go set_avme so korpata, koja imase i kako tenko i ubavo dusese, i na bebeto mu bese kako krevetce, ne osekjav potreba da go nosam vo transporter. Toj ako se na se go iskoristiv 5 pati. Ama togas koga ja kupuvav mi se cinese deka toa ke mi bide najiskoristena rabota ama ete ispadna poinaku :)))
Ako si od skopje imas dosta popusti vo city mall, na oprema. Isto moj sovet isto od iskustvo ako se odlucuvas za kolicka od chipolino bi te sovetuvala da vidis po katalozite od prethodnite godini. bidejki tie sekoja godina vadat nov katalog so skoro istite kolicki (koi isto i se vikaat) samo sto se razlicna boja. I ima dosta razlika vo cena ako zemes model 2013 ili 2012.
Konkretno nasata bese maxima model 2010 (ili 2011 ne se sekjavam bas). Nie ja kupivme nekade januari 2012 i bese poeftina od taa sto se najavuvase da ja ima vo katalogot od 2012 - koja bese samo razlicna boja. drugo kompletno se bese isto
Auuuu ama dolg pooost. Se nadevam deka bar nesto korisno napisav :))))
< Поракaта ја уредил anaana -- 9.8.2013 9:32:55 >