за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Подобро и не мисли што друго има на пазарот, знаеш однадвор може и ќе биде убаво, црвено јаболко, а внатре опс, црвче да најдеш затоа продложи си со гравот, еднаш манџа, еднаш тавче гравче, еднаш потпржен, непотпржен, кога ќе видиш имаш многу начини да го направиш секогаш поразличен нели
potpis
23.04.2010, 15:55
matushka
510
duri sega ja vidov temava... abre zeni, me iznamseavte so gravceto Inaku ne mi e prv.
23.04.2010, 23:55
Cacko
1127
taman rabota na 26 koga go sretnav mm da mi bese prv ne mi bese prv,prethodno imav poveke vrski i normalno poveke partneri i mislam deka toa e ok,a ne da se lupam u grudi prv mi e i posleden za toa posleden ne komentiram,za idninata ne se zboruva so 100% sigurnost(bar ja taka mislam)
24.04.2010, 08:27
Rossana
1239
Ne mi e prv, a za posleden... bi sakala da mi ostane posleden zatoa sto se sakame mnogu, no so ogled na toa sto imam 20 godini i sto sum nepolna godina vo brak, pred mene e eden dolg zivot na iskustva, pa ako nedaj boze se sluci nesto i ako veke ne sme zaedno, normalno deka nema da mi e posleden... Zivotot sekogas prodolzuva ponatamu a jas nesakam da go ziveam sama
24.04.2010, 08:28
Rossana
1239
ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica
So kolku partneri ste vodele ljubov pred brakot?
24.04.2010, 08:37
Cacko
1127
24.04.2010, 09:16
Rossana
1239
ИЗВОРНА ПОРАКА: Rossana
ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica
So kolku partneri ste vodele ljubov pred brakot?
Hey people nemoj da mislite deka neznam so kolku sum bila . (onie smajli sto sum gi stavila izgledaat kako da razmisluvam za odgovorot na prasanjeto ) Vsusnost, razmisluvav dali da vi kazam... ok de uste so 2, ke me sudite
24.04.2010, 09:58
Maca25
7558
не и е прв, тамам работа на 24 да ми беше прв, па и последен. имав неколку долги врски и со нив мормално и неколку сексуални искуства, кои доби, кои лоши . сега тоа не е важно. искрено се надевам дека мм ќе ми биде последен. убаво ми е!!
24.04.2010, 13:39
BILE.F
670
Не ми е прв, убаво е да имаш и претходно искуство пред да стапиш во брак, сега за сега ми е последен, ама никогаш не знаеш што може да донесе животот, уште сме млади!
14.07.2010, 08:37
Bubuska
33
Е многу ми е мерак што тука сте сите постари од мене. Имало надеж. Јас имам 19 години и меѓу моиве врсници (посебно од внатрешноста на нашава Македонија) сеуште верувале или не, на цена им е невиноста (а тие што ја изгубиле по пат, ја глумат). Не можам никако да разберам :) Мене дечко ми ми е прв, па тешко дека ќе ми биде последен, затоа што имам фора едно 10 години пред да се мажам, па ќе видиме дали толку ќе трае... Ако трае, супер, ако не трае, пак супер.. :) Ама јас викам, тешко дека цел живот грав ќе јадам... :)
14.07.2010, 12:19
Sandric
508
Па таман работа да ми е прв, на 29 се омажив Порано било на цена кога се мажеле на 17-18 години, за тогаш и да разберам ама за сега
14.07.2010, 12:27
Viktori
5329
сега по најново се вика втор! Така сум наслушнала. Оти нема доказ за прв, па ај втор си ми бе! да
14.07.2010, 12:31
Pregnant
88
Па фала богу Sandric, и кај мене е слична ситуација, и од здравствени причини подобро е дури си помлада, таман работа ако сме чекале до 27-28 , после илјада проблеми. Да си има мерка за се, да не биде ептен рано, инаку зошто порано ги мажеле мали - јасно им било дека ќе им проработат хормоните, па поарно да се мажени, отколку да пукне резил .
14.07.2010, 13:56
vesna1
345
Mene MM mi bese prv vo seksot. Ama bidejki idevme 9 godini imase edne period koga me fatija bubackite i raskinavme. Jas si fativ drug decko i so nego seksot mi bese mnogu podobar. Arno ama ne sve vo seksot, treba da se gleda i karakter,i kakov covek e i taka se smirivme so MM i se omaziv za nego. Od togas ne sum go izneverila. Ama nesto me kopka i jas na nego mu bev prva, i on mi vika deka nikogas ne probal so druga. Malce e sumnjivo neli Taka da ne se obiduvam da istrazuvam. Prosto ne mi se veruva da ne probal so druga, mislam deka mi mava cetki.
14.07.2010, 23:19
marinka80
85
sigurno ne prv pa na 29 godini se omaziv a se nadevam posleden super mi e
14.07.2010, 23:57
Anushka
1392
што е важно кој на кого му е прв, важно е кој е последен! Тој е „у ствари“ најпрв!!!
07.08.2010, 07:16
Acina
110
ne mi e prv no i dvajcata smetame deka podobro e taka.da go sretnav malku porano i da mi bese prv dvajcata ke bevme nezreli i zelki zeleni i kakov toj bil porano i kakva jas sum bila sekako deka taa vrska bi zavrsila...vaka toj imal jas imav i cista smetka.vo pocetokot toa mu precese no po nekolku meseci vrska svati deka toa ne e bitno nitu vazno...sega taa tema megu nas e veke odamna zatvorena.a prvite meseci postojano me prasuvase so kogo kako zosto kolku vreme ste bile,a sigurno e taka? mislam deka sekoj maz toa go kopka samo koj si cuti koj zvrci mojo zvrcese no prekina.
14.04.2011, 14:26
kuklica
264
niti sum probala i niti sakam da probm zatoa sto ako nesto ne sum dobra ili jas ili mm nema da si prefrlame demek so ne ti cinam jas ili poubavo ti bese so onaj i takvi raboti sto sigurno gi ima kaj site sto sopruzite ne im se prvi mene mi e prv eden i edinstven i gorda sum na toa
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami
е тука те поддржувам...јас имав пред мм и супер ми е тоа...си пробав повеќе работи, на различен начин си се доживеав себе си на различни начини и кога дојде време да се смирам ми дојде сосема нормално..имам другарки на кои првиот ке им биде и последен како што тргнале работите и не ги сфаќам баш..па како бе, никогаш да не пробаш ништо друго сем венчаното
14.04.2011, 14:35
Yummy Mammy
1690
Ne, ne mislam deka prviot treba da ti bide i posleden.
Jas imav poveke partneri pred mm, i sekoj od niv sum go doziveala na razlicen nacin, sekoj od niv napravil da se cuvstvuvam podobro ili poloso... toa e ogromno psiholosko zivotno iskustvo i ne mislam deka treba da im bide uskrateno na zenite, samo zatoa sto se zeni.
Baska, ko sto se pokasno i pokasno se mazat devojkive, taman rabota ako im e prv na 26, 28 ili ne daj boze 30 godini
14.04.2011, 14:44
kuklica
264
ne deka treba da sedat bez seks do 26,28 ili 30 ama jas licno mislam deka za mene ne ke bese isto ako imav ili jas ili toj predhodno seksualno iskustvo (zaedno sne 10 god jas imav 15 toj 18 togas eee) toa e moe mislenje
< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 25.6.2011 18:59:51 >
07.03.2012, 13:39
Mihaela 2010
4230
Prv ne mi e a za posleden ke vidime hahahahah,ako zasluzi.. Mislam deka umre toa vreme na prv i posleden,ili ako e prv tesko da kje ostane i posleden a i obratno..smetam ako eden brak ima se,od ljubov do razbiranje,redoven sex,neznost,nema da ima potreba od drug/druga...sega za sega ova go imam ,se nadevam taka i ke ostane
07.03.2012, 13:47
JovanaJ
911
Ne mislam deka treba prviot da bide i posleden. Jas imav edna podolga vrska i edno seksualno iskustvo pred mm.
07.03.2012, 14:05
Pepelaska *
3820
Со оглед на тоа што со мм сум од 19 години мене ми е прв во сексот. Пред тоа имав неколку врски ама безвезни, е сега едно време кога се испокаравме си најдов еден тип, ама и тоа не било за да биди и така мм веројатно ќе остане последен , да се надеваме. .
07.03.2012, 14:09
ivoni4ka
903
ИЗВОРНА ПОРАКА: JovanaJ
Ne mislam deka treba prviot da bide i posleden. Jas imav edna podolga vrska i edno seksualno iskustvo pred mm.
tocno jovana isto i jas sum kako tebe i mislam kako tebe sepak treba malku i da se uziva i ekperimentira vo zivotot ama da se razbereme vo granizi na normala
07.03.2012, 14:23
mamicka77
1280
isto i nie sme zaedno od moite 17god a na polnolestvo mi go zema postenstvoto sto vikaat starite i mi e prv i posleden i sum sigurna deka ke bide posleden bidejki nemozeme eden bez drug luti sme samo pola saat nisto povekenekolku pati koga sme imale konflikti i toa se poradi drugi mi e dovagalo preku glava da si zberam se i da si zaminam no svakam deka bez nego nemozam sto sme vo ista soba a luti kamoli bez nego voopsto da ne go gledam ne mozam da zamislam
< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 7.3.2012 14:24:45 >