cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Пуканки

clock-img

06.06.2011, 20:45

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Мм често прави пуканки во микро ама на Нина не и даваме да јаде. Мислам дека сега треба пред се да обрнеме внимание на поздрава исхрана, него на такви ствари како што се чипсови и пуканки. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

06.06.2011, 20:50

clock-img

mila mama

pencil-img

1616

Pukankite megu drugoto se mnogu zdravi. Sodrzat esencijalni masni kiselini i vitamini. Od site ovie gricki, pukankite se najzdravi. Jas si jadam redovno user posted image  user posted image  user posted image
Inaku tie za vo mikro ne se zdravi, zasto sodrzat losi masti. Tuku kupete si pcenka vo market i ispukajte si vo tendzere.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

clock-img

07.06.2011, 22:51

clock-img

suzeto

pencil-img

1297

pukankite jas mislam deka se zdravi pa toa e pcenka ...neli site zitarki se OK

clock-img

08.06.2011, 15:44

clock-img

EciPeci

pencil-img

77

Пуканките се најздрави грицки од сите можни што постојат, меѓутоа треба да се јадат без додатоци ( сол, путер итн).

Pogledni kon sonceto i nasmevni se...

clock-img

07.08.2011, 13:02

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Сега грицкавме заедно user posted image Ги обожаваuser posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

07.08.2011, 15:12

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Јас уште не сум и дала на Нина. Ми е страв да не се задави, затоа што некогаш знае само да голта, без да џвака. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

31.10.2012, 11:51

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Аууу, „пупанки“ ни се хит во моментов, ги јадеме, ги таманиме. Никола ги обожава, кога ќе запне, сакам пупанки, и крај, ќе отече додека не му дадеш. И сега ми се замена засмоките, мислам подобро пуканки отколку смоки.

clock-img

31.10.2012, 11:57

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

Na misla sum podolgo vreme za pukankive i se se mislam dali da i davam,definitivno se pozdravi od smoki i drugive gluposti,pa ke probam da vidam kako ke bide...pa ke vi kazamuser posted image

clock-img

31.10.2012, 11:57

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Мене ми е страв да му дадам пуканки да не се задави,или да му се залепи на грлотоuser posted image .Еднаш има пробано кај едни комшии и се стресе детето од што му беа убави,па мораа да ги тргнат луѓето од маса за да не јадеuser posted image .Вие од која возраст почнавте да давате?

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

31.10.2012, 12:00

clock-img

rina13

pencil-img

1147

jas ne jadam pukanki taka da kaj nas ne bea na meni do pred 2 nedeli,i dade majka mi a imame skoro 20mes,ne se voodusevi mn mn,onaka isto kako da jde smoki.

clock-img

31.10.2012, 12:01

clock-img

Ikana

pencil-img

3780

Mene mi rekoa na doktor nikako zrnesti gricki ili kikiriki do 4 ili 5 godini, da ne se zagushi slucajno, inaku jas od gricki samo pukanki jadam, ispukani vo tendzere so mnogu malku maslo.

clock-img

31.10.2012, 12:36

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Мислам дека пуканките не се толку опасни како кикириките, тие се мазни, и полесно залетнуваат, а пуканките се поголеми и погруби, па не може толку лесно да им залетне. Јас и давам од помала пуканки. Не памтам точно колкава беше, ама повеќе внимавам на тие топчести мазни грицки.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

31.10.2012, 12:47

clock-img

Calypso

pencil-img

1386

Од пуканките може да им залетне од тие лушпите што ги имаат, сте ги забележале сигурно. Јас на син ми му давам понекогаш, ама само белиот дел, без лушпите. Детево многу сака „пупанки“, ама не јадеме често, сепак и дома да му ги испукаш во тенџере, пак е америчка пченка, полна со хормони. Ако имате домашна, најубаво. Ние порано само таква имавме, сега јок.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

clock-img

31.10.2012, 12:56

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Кога беше помала лушпите и ги вадев, ама повеќе за да не и се тврди. Сега ги јаде цели и многу сака пуканки.

clock-img

31.10.2012, 13:10

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

И Мартин многу сака пуканки , ама многу ретко му давам, ги јаде , ги голта ама сепак се плашам да не му залетне тоа зрнцето.Јас земам за во микробранова, ама мнооооооооооогу ретко.
Абе децава какви се само тоа што не треба сакаатuser posted image , ја избегавам и смоки, чиспови и счично

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

31.10.2012, 20:21

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Михаил обожава пуканки, нема шанси да излеземе, а да не побара да му купиме, најчесто чоколадни бара, а и дома од време на време правиме

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

31.10.2012, 20:47

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Леона почна да јаде пуканки,но само ако направам дома или ако виде некаде.
Инаку специјално да и дадам НЕ!
Обично избегавам во нејзино присуство да има.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

31.10.2012, 20:54

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

А зошто ги избегнувате пуканките, тие се житарка и се здрави, многу подобри од било која друга грицка

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

01.11.2012, 22:49

clock-img

majka na eva

pencil-img

309

а на дете кое штотуку наполнило 1год смее ли да се дава пуканки?

clock-img

01.11.2012, 23:10

clock-img

Kockicka

pencil-img

302

Pukankite se zdravi gricki no se mnogu opasni poradi luspite koi g imaat ne daj boze dete moze da se zasrkne zatoa isto kako kikirikite ne se preporacuvaat do 3 godini.Inaku jas gi obozavam i veruvale ili ne ama sekoja vecer sveki puka i zaedno jademe user posted image

clock-img

11.06.2013, 18:06

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

И ние често си правиме по дома. Сметам дека пуканките се поздрави од сите други грицки како соленки,квики,смоки.

clock-img

11.06.2013, 18:53

clock-img

Bethany

pencil-img

4534

Одамна немаме јадено пуканки, знам во бременоста јадев секоја вечер user posted image
И немам му се уште понудено на син ми, мада и не верувам дека нешто ќе ги сака, тој не е многу по грицките, бргу се заситува.

clock-img

11.06.2013, 20:18

clock-img

moni teo

pencil-img

351

mu imam dadeno pukanki na teo ali samo 2-3 pati ne sum jas nekoj ljubitel na niv pa zatoa a tatko mu gi obozava

clock-img

11.06.2013, 21:29

clock-img

ole2004

pencil-img

686

Kerka mi pred mesec proba pukanki,i se dopadnaa,pa ke i davam samo bez sol.

clock-img

16.11.2013, 15:54

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

preska bevme do prodavnica i kaj gi vide pukankite prepeka,gotovi vo kesa...letoska imase probano dur bevme na odmor so vnuk mi ,i mnogu gi bendisa...i ajde kupiv edna kesa,toa pa edni taze se topat vo usta...ednas doma pravev ama nekako so luspi bea pa mi bese strav da ne i se lepat ama ovie bea mnogu ok...

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

Последни статии

article-img