cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Испитувања во бременоста

clock-img

07.09.2010, 19:24

clock-img

Natasa981

pencil-img

955

izivini,ne ti napomenav,jas ne sum bremena:) toa e sepak mojot slucaj

clock-img

08.09.2010, 16:28

clock-img

little girl

pencil-img

45

ne, nisto ne pijam ama tie od mesec na mesec konstantno se namaluvaat a ovoj mesec se seriozno niski i toa me plasi a mi se blizi vreme za podagaj.. 

clock-img

13.09.2010, 16:11

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Дали некој знае за некоја нова шема на микробиологија во Државна со предходно закажување???? Такво нешто чув..

clock-img

13.09.2010, 18:29

clock-img

riba79

pencil-img

683

koja e razlikata megu eho-dopler i 4d eho?aj pisete devojki zasto mene mi izgleda nekako isto..

clock-img

14.09.2010, 11:16

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

eho 4D nemam praveno nikogas no mislam deka se gleda bebeto ubavo poubava slika. A dopler eho e koga se gledaat site organi na bebeto se gleda kako se dvizi krvta niz placentata

Биди тоа што си

clock-img

21.09.2010, 17:43

clock-img

hristi8

pencil-img

2

vaka jas sum vo 15 nedela od bremenosta pred nekoj den mi stignaa rezultatite od bris i izleze deka imam bakterija ureaplasma mi dadoa da pijam antibiotic erithromicin pa me zanima dali ima nekoj so isto iskustvo da mi kaze kolku e opasna ovaa bakterija za bebeto zasto vo ovoj moment sum preplasena od toa sto go imam procitano na internet za ovaa bakterija

clock-img

21.09.2010, 18:15

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump

Наводно, по новите истражувања секоја жена што е негативна без оглед дали партнерот е позитивен или не, во 28 недела мора да ја прими инекцијата.
Се јавувам кај друг доктор за консултација и тој ми вели ако во 28 недела Кумст тестот е негативен, нема потреба да ја примам инекцијата.

И сега? Кого да слушам? Дали вие сте чуле за ваква пракса кај нас?
Стварно се е збркано кај нашите гинеколози.

Da,treba  da se primi inekcijata od 28-30-ta nedela.Jas ja primiv vo 30-tata,radi prevencija.Po poragajot uste edna-taa e za zastita na narednoto dete.I da ja primiv bez razlika sto kumst testot bese negativen.

clock-img

22.09.2010, 20:20

clock-img

happy

pencil-img

49

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka

Дали некој знае за некоја нова шема на микробиологија во Државна со предходно закажување???? Такво нешто чув..

jas se javiv vcera za brisevi kaj maticniot ginekolog, i mi rekoa deka od 1 septemvri 2010 imaat novina deka za brisevi prvo mora da se zakaze na telefonski broj vo drzavna bolnica (verojatno brojot e na mikrobiologija). Tamu e nenormalna guzva i mene mi dadoa prv sloboden termin za 15 oktomvri. Koga se javuvas te prasuvaat da dades podatok od koja ordinacija te isprakaat,za da te evidentiraat od kade ke im bidat materijalite a duri posle toa otkako ke ti dadt termince go zakazuvas istiot termin kaj maticniot ginekolog. Ne gi interesira dali si trudnica ili ne. Ako nedaj boze mu se brza na covek, ke mora na privatno da pravi i edni obicni brisevi zosto nikade na drugo mesto osven na klinika nemaat reagensi za mikoplazma, ureoplazma i clamidia.

clock-img

22.09.2010, 20:29

clock-img

riba79

pencil-img

683

A ovaa mikrobiologija kaj staro prolece neli funkcionira? ili tamu ne se nosat brisevi?

clock-img

22.09.2010, 20:34

clock-img

riba79

pencil-img

683

A dali nekoj znae kade se pravat brisevi na privatno,dali nekoja od tie labratorii rabotat so sini kartoni a ako ne kolku cinat brisevi na privatno?pozdrav i fala.

clock-img

22.09.2010, 23:18

clock-img

Natasa981

pencil-img

955

riba79, brisevite na privatno cinat po okolu 700-900 denari i toa zavisi za koj bris..pozz

clock-img

23.09.2010, 12:07

clock-img

hristi8

pencil-img

2

riba 79 brisevi moze da odneses i vo manu a kolku cinat neznam za toa treba da se rasprasas a isto taka i vo ministrstvoto za  zdravje se vrsat ispituvanja za brisevi no dali gi imaat tie za clamidia uroplasma neznam

clock-img

23.09.2010, 13:31

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Сега се јавив во Микробиологија во Државна, прв слободен термин 20 октомври..Телефонот за закужавање е 02 3 214 316. Не ти закажуваат саат, туку само ден..така да може да се деси сите од тој ден да дојдат во исто време..хи,хи..ќе биде интересно.

clock-img

29.09.2010, 21:03

clock-img

Blue Glow

pencil-img

122

Zdravo na site, jas sum 14 nedela user posted image , i vcera bev kaj ginekolgot koj mi rece deka treba da napravam triple testuser posted image . Ke moze li nekoj da mi kaze mamicki kako se dvizi cenata na testot privatno i so plavi kartoni, i dali veke nekoj go ima praveno. Vi blagodaram odnapred

clock-img

29.09.2010, 23:00

clock-img

riba79

pencil-img

683

vo avicena e 3800 i toj se pravi na privatno...a zosto ti go preporacaa?ako imas nad 35 obicno go davaat na trudnici poradi toa da se otstrani somnezot od daunov sindrom ili nekoj drug sindrom.pozdrav

clock-img

30.09.2010, 10:03

clock-img

Blue Glow

pencil-img

122

Txs :), na informacijata, mi go prepraca bidejki imam 34 godini, iako nemam vo familija nikoj so Daunov sindrom. Tuku samo privatno se pravi toj test ? Nekako mi e skapicko iskreno, zatoa i prasuvam...

clock-img

30.09.2010, 16:53

clock-img

none

pencil-img

491

Epa ringerajki mi se simna kamen od srceto bev na skrining i se bese vo red so bebceto nitu eden marker nemase negativen so eden zbor se ok ,user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.09.2010, 17:05

clock-img

Werty

pencil-img

55

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka

Сега се јавив во Микробиологија во Државна, прв слободен термин 20 октомври..Телефонот за закужавање е 02 3 214 316. Не ти закажуваат саат, туку само ден..така да може да се деси сите од тој ден да дојдат во исто време..хи,хи..ќе биде интересно.

Mene deneska sakaa da mi zakazat termin na datum koga jas planiram da se vratam doma po poroduvanje!!! NE SE NORMALNI!!! Uste mi vika: "Pa sto da ti pravam jas sega? Odi si vo Sistina!" EEEEEJJJJJ! Stvarno se nenormalni...

clock-img

30.09.2010, 19:14

clock-img

riba79

pencil-img

683

ИЗВОРНА ПОРАКА: Blue Glow

Txs :), na informacijata, mi go prepraca bidejki imam 34 godini, iako nemam vo familija nikoj so Daunov sindrom. Tuku samo privatno se pravi toj test ? Nekako mi e skapicko iskreno, zatoa i prasuvam...

da,samo privatno odi toj test.

clock-img

30.09.2010, 19:52

clock-img

Blue Glow

pencil-img

122

Ti blagodaram uste ednas, riba79, od ponedelnik ke go pravam , se nadevam deka se ke bide vo red... malku mi e onaka stoznam user posted image dali se ke bide OK ... 

clock-img

12.10.2010, 18:20

clock-img

Bubba

pencil-img

142

А дали некоја има правено трипл тест? Ме интересира нешто повеќе околу тестот, ако некој има искуство,...  :) фалаuser posted image

clock-img

12.10.2010, 19:48

clock-img

keti84

pencil-img

31

Имам упат за физиологија да направам електромиографија за да проверат дали имам контракции во матката. 23 недела сум. Дали има некој правено вакво испитување, дали се закажува однапред и тел.број ако знае некој? ФАЛА user posted image

clock-img

14.10.2010, 12:40

clock-img

Bubba

pencil-img

142

ОК, се информирав околу трипл тестот, меѓутоа тој се правел доколку е зголемена дебелината при мерењето на нухалниот набор. Јас сум 15. недела, а не се сеќавам докторот да ми мерел досега. Колку што прочитав тука, од 11. до 14. недела се мери тоа, а јас бев во 10. и 15. недела на преглед. Во 10. се сеќавам дека и ме прегледа и вагинално (ехо) и на стомакот...Сега не знам дали да правам трипл тест, сакам прво да знам дали постои ризик. Дали во 15. недела се може да се измери наборот? Многу сум збунета , ве молам помагајте user posted image

clock-img

15.10.2010, 12:55

clock-img

Blue Glow

pencil-img

122

Jas go pravev triple testot vo avicena, mi go preporaca ginekologot zatoa sto imam 34 i nesho godini, kao pozelno bilo, inaku koa me glease na eho mi rece deka e se vo red, da go napravam za da nema nikavi somnezi. I go napraviv se pravi so zemanje na krv od vena, rezultatite veke gi imas sledniot den. So testot se proveruva Down's Sindrome Risk, Neural tube defects risk i Trisomy 18 ( Edvardsov Sindrom) risk. Kaj mene samo zgolemen rizik se javi za edvardsov sindrom 1:80, pa ja kao pametna surfav na net da vidam so e , i koa vidov fotki u nesvet padnavuser posted image . Doktorot mi rece koa go odnesov rezulatot deka nema potreba da se potresuvam i deka se ke bide vo red, meranjata kaj nego na eho bile ok, ova cisto rutinski sme go napravile testotov. Sepak sea potajno pak me grize ona "zgolemen rizik", ama probuvam da mislam pozitivno deka ke bide ok.

clock-img

15.10.2010, 13:46

clock-img

baby27

pencil-img

46

Mislam deka najdobo e da se napravi amniocinteza ( ispituvanje koe se preporacuva na bremeni nad 30 i nekoja godina). Megjutoa ako ginekologot vi kazal deka e ok, togas....

Последни статии

article-img