за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
јас отидов во продавница со желба да купам продукти за торта ама кога стигнав забораив зошто сум излегла па си купив фарба за мене и пудинг видов на полиците па ми се пријаде и тоа си земав Скрос изумив зошто излегов а сакав да му направам чизкејк, не за друго туку му бев лута за неговиот роденден па нит му честитав нит торта му напраив па ајде сега да надокнадам ама....
14.02.2012, 16:59
Viktori
5329
Св. Трифун дефинитивно.
14.02.2012, 17:05
Ikana
3780
Ni toa ni toa so ogled na situacijata. Inace Trifun.
14.02.2012, 17:22
AneLav RR
1110
Св. Трифун дефинитивно, па наш празник си е да си го испоштуваме, а после винцето и романтична вечера со сопругот може несакајќи ке фатиме и нешто од другиов празник..... Не е битно важно ние си го славиме Св. Трифун.
14.02.2012, 17:28
Џесика
2036
Двата празника, ручек со многу вино и торта со јагоди во облик на срце толку успеав...
12.02.2014, 21:59
Палешка РР
7505
Што ќе славите оваа година? Св. Валентин или Св. Трифун? И зошто?
12.02.2014, 22:17
Defne90 RR
1991
Pa ne sme bas po vinoto mnogu so maz mi,nie si preferirame pivce,a Valentin sekako deka ke slavime,kako i sekoja godina,mislam nisto posebno de,preferirame da si izlezeme sami dvajcata na vecera i da si posvetime malku vnimanie eden na drug,ako ne drugo barem na raat muabet da si napravime.E sega uspat ako mi kupil i nesto podaroce dobro ke mi dojde.Jas pak ako sum raspolozena mozam da mu go napravam omileniot kolac.
12.02.2014, 22:50
Felly RR
7977
Би славела Св. Трифун, ама мм не пие вино, а сама да пијам некако не ми оди.
13.02.2014, 08:20
mommy_angels RR
1543
АКО заспие дете на време и ако не не измори за да сме неспособни да зборуваме ќе си го почнеме Св.Трифун со добро црвено винце и сиренце ,а тоа си се знае кон што води
< Поракaта ја уредил mommy_angels RR -- 13.2.2014 9:20:50 >
13.02.2014, 08:43
deluxe
2479
Ние си го славиме нашиот православен празник со добро винце и мезенце.Најчесто си се собираме друштво,некаде по дома Покасно преминуваме на Валентајн
13.02.2014, 08:50
princessa
1056
Kako i sekoja godina taka i ova si go slavime Sveti Trifun, pa pravoslavni Hristijani sme neli? Sveti Valentin e katolicki praznik i mene mi e toa praznik za mali tinejdjeri, da si kupuvaat plisani mecinja i cokoladi Edno vince i toa mu e majkata
13.02.2014, 09:31
LoveableMe RR
5035
Море што да е, само да има винце и благце и добра атмосфера, па нека биде и Труфун и Валентајн
13.02.2014, 09:48
AneLav RR
1110
Јас повеќе си го почитувам Св. Трифун, па тој си е наш празник. Меѓутоа уште откако бевме во врска со мм си излегувавме на ручек или вечера со чаша добро винце, а Св. Валентин ни беше како изговор да си купиме по некој подарок Не е битно во суштина , битно е човек да си го знае потеклото и традицијата, а не штети да се прифати се она што е позитивно само да не се претерува. `Значи Св.Трифун дефинитивно, но делумно со моменти и од Св.Валентин. Инаку да ви кажам нашиот празник на љубовта е на 30 септемри Вера, Надеж и Љубов.
13.02.2014, 15:41
Melanija RR
7052
Не е важен денот важна е личноста/партнерот
Годинава блага закуска со винце и плус нешто,ама се од кога ќе заспие бебе
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
13.02.2014, 15:46
Mihaela 2010
4230
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Не е важен денот важна е личноста/партнерот
Годинава блага закуска со винце и плус нешто,ама се од кога ќе заспие бебе
Ahhh Melanija na koja tema i da otvoram ti samo za blago zboris ,me iznasmea Ja nisto ne slavam,nikogas ne mi bil vazen Sv.Valentajn..ne sum nesto po praznicive ama ve podrzuvam i ubavo da si gi proslavite praznicite
13.02.2014, 16:05
Melanija RR
7052
Mihaela 2010 така е неможам да не каснам барем крем бананче ама ова последниве две години Св.Трифун и вино повеќе ми оди на некое месо ама не сум по месото па друго што оди со вино е благото На тие што ќе слават среќна слава или честит именден
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
13.02.2014, 16:47
Defne90 RR
1991
Ha ha ha ne deka kojznae kolku slavime toa pocesto si go koristime kako izgovor da ni gi pricuvaat decata pa nie da izlezeme nadvor sami.Inaku zosto da ne bi go slavele i Sv.Trifun amam kako sto rekov ne pieme vince so maz mi,inaku eopten mi e romanticno otkako ke zaspijat decata vo raka casa vince pa nesto blacko i posle se razbira edna partija dobar znaete sto pa da se zaokruzi valentin. Ama da vi kazam pravo bas i ne sme po romantikata odnosno maz mi ne e i zatoa si preferirame nekade nadvor da izlezenme bez razlika dali sami ili so drustvo.
14.02.2014, 12:07
LoveableMe RR
5035
Честит Св. Трифун и Св. Валентајн на сите Рингерајки Нека биде црвено
09.02.2016, 14:57
AneLav RR
1110
Се ближат и двата празника јас се имам изјаснето погоре и за двата. Па сега Св.Валентин или Св. Трифун кажете вие.... Еве нешто за тие Анти-валентиновци КЛИК
13.02.2016, 17:27
Defne90 RR
1991
Јас се пропив вино, маж ми не смее да пие, плус на работа баш денес, така да како што ми изгледа ќе си славам сама Св. Трифун. И нема лошо да ми биде со чашата црвено вино и мир и тишина откако синковци ќе заспијат.Па после ако го дочекам маже може и свети валентин да прославиме.И женски среќен празник што и да славите.Јас до 10 св.трифун после Св Валентин.