cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Перница на детето

clock-img

17.11.2011, 12:46

clock-img

Emanuelapp

pencil-img

200

Uste od pocetok na Jovan mu stavav pernice od prilika 1-2cm visoko i na toa spiese do 5-6 meseci, koga mu staviv povisoko so memory pena  begase od perniceto i sakase da spie samo na joga pa se vrativme na staroto tanko pernice.

user posted image

clock-img

17.11.2011, 12:56

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Во неделата купувавме нешто од маркетот во Рамстор и за секоја сметка над 500 денари даваа некоја силиконска перница за доплата од 79 денари и зедов две. Мнооогу е убава и мека, вака изгледа надуена, ама кога ќе легнеш како на облаци да спиеш user posted image
Му ја ставив на Филип и супер си спие на неа, на мекичко. Антиалергена е.

Live and let live

clock-img

17.11.2011, 12:56

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Јас негде од пред месец дена(на 5,5 месеци),кога беше затнато user posted image почнав да му ставам перниче за поубаво да си дише навечер и од тогаш спиеме на тенко мало перниче.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

17.11.2011, 16:03

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Ние спиеме на дормео јуниор трилојна перница вака изгледа дебела али кога ќе ја извадиш од навлаката се прават како три мали тенки перничиња од по 2цм,мекичка е сега за сега спие само на една додуша нон стоп мрда така да некогаш на неа некогаш без неа,кога ке биде поголема сите три ќе и ги ставам

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

27.12.2011, 14:44

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Можеби и перниче сака..никогаш не сум го пробала, ама сум приметила дека сака да лежи на нашите перници. Ајде и тоа ќе пробам вечер со мало детско перниче..може ќе спие поубаво..

clock-img

27.12.2011, 14:58

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Koga bese pomal mu stavav pernica , sega ne mu stavam bidejki ne ja saka jas go stavam a toj se trga i legnuva na strana

Биди тоа што си

clock-img

01.02.2012, 10:44

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

Ние спиеме на дормео јуниор трилојна перница вака изгледа дебела али кога ќе ја извадиш од навлаката се прават како три мали тенки перничиња од по 2цм,мекичка е сега за сега спие само на една додуша нон стоп мрда така да некогаш на неа некогаш без неа,кога ке биде поголема сите три ќе и ги ставам

И ние му земавме ваква перница на син ми јас му ставив два слоја мсилам доволно му е  сега за сега- вчера спиеше џоа бебенцеuser posted image
Еве ја како изгледа перницата: user posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

01.02.2012, 14:48

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

И ние сме на два слоја сега и така си нана мирничко дури секаде си ја носи со неа user posted image user posted image ,дури и ја отвара навлаката и прстите во дупчињата хахаха...

< Поракaта ја уредил kikicka -- 1.2.2012 14:50:32 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

01.02.2012, 14:59

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Филип и јас си спиеме на една перница, силиконска/антиалергена. Мора да спие пикнат во мене и да ме допира за лице, па нема шанси да спиеме на посебна перница или јас со перница, а тој не.

Live and let live

clock-img

30.11.2012, 22:50

clock-img

zzaa

pencil-img

884

ne spije na pernica a ne planiram do 2 godini da i stavam

clock-img

01.12.2012, 11:15

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Ќерка ми уште не спие на перница, а скоро 4 години има. И да и ставам перница, ја наоѓам кај нозете после некое време. Не сум прашала дали е ок да се спие на скроз рамно или не?!?!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

10.01.2013, 10:44

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Ние заради алергијава гледавме перници со мемори пена, пошто на мемори пената не преживувало нешто, и е затоа антилергиска. Ама цениве ептен се разликуваат од фирма до фирма, па затоа ме интересира кој има искуство да пише.
ВО Симпо се околу 1000 денари, а во Медикус беа 2000, само со мемори пена, оти и тоа неколку мина ни рекоа дека е битно - да не биде комбинација сунгер со мемори пена, оти сунгерот се кинел, а вака чисто мемори пена имале неограничен рок на траење.
Па, ајде, чекам искуства кој има - како сте задоволни.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

10.01.2013, 10:56

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

Felly, od Dormeo imas i pernica i navlaka so Aloe Vera. Isklucitelno preporaclivi za deca sto imaat ili se skloni kon alergii. Jas vcera kupiv druga postelnina od Dormeo i plus navlakata so Aloe Vera. Ne sum ja upotrebila uste no me prasaa dali ja kupuvam zasto deteto ima alergii. V fala Bogu nea problemi pa navlakata ja zedov onaka , nekako mi izgleda besprekorno cista. Mozes da si procitas podetalno za nea na web stranata na dormeo.

clock-img

21.10.2015, 11:10

clock-img

sandriana RR

pencil-img

2924

Двете деца од бебиња спијат на перници - во почеток на тенка, бебешка перница, подоцна, после првите мрсулчињаuser posted image на подебелки.
Т веќе спие на класична перница (демек антиалергена е), а бебе се уште на детската.

***I'd rather be honest than impresive***

clock-img

21.10.2015, 13:31

clock-img

tincule

pencil-img

183

Мојава никако не сака перница, пробав пред некое време ама ништо ми ја бутна се вртеше се трткаше и ми ја бутна. Поубаво и е на рамно само на душек да спие. А ако си лежи онака нема проблем ама за спиење нема шанси.

clock-img

21.10.2015, 14:00

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

За Јосиф уште не употребуваме перница. И Никола Џџбе има перница кога спие на нашите, пошто спие со нас на спална, главата му е или десно или лево, никако на неговата перница. На неговата перница може да му се најдат нозете ко ќе избега со главата долу. user posted image

НАУЧЕТЕ ГО ДЕТЕТО КАКО ДА РАЗМИСЛУВА, А НЕ ШТО ДА МИСЛИ!

clock-img

21.10.2015, 14:09

clock-img

lukajana RR

pencil-img

1481

Л спие на голема перница не многу висока а Ј не сака да спие на перница ,има детска мала во креветот ама ја избегнува вешто

Сакам кога ми зборуваат зад грб зашто тогаш знам дека сум еден чекор пред нив

clock-img

21.10.2015, 15:53

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Кога беше М помалечка користевме од мемори пена, а сега си спие на обична перница само гледам почесто да и ја менувам - да не ја користи долго време истата перница.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

21.10.2015, 22:05

clock-img

MamaKiki

pencil-img

193

ние користиме перница и тоа голема како нашите од околу 8-9 месеци, на почеток лежеше со цело грпче и главче на перница а сега знае и малку да се излизга надолу па личи на големо мажекое спие на перница , а да секоја вечер го легнувам во креветчето и по некое време си го земам на средина до нас оти приплаква на секои 5 минути..
на почеток првиот месец го ставав на рамен душек , ама имаше проблем често бљуцкаче па под дучекот ставив дебела перница наедниот крај и така спиеше под агол исто како на перница ама на цврта и рамна подлога и бљуцкањето се смири user posted image после свати дека може да о движи газето надолу и една нок го најдов стуткан на другиот крај па ја извадив и од тогаш спие на перница.. прво користев обична перница мека најобична , а сега како мојата дормео силвер мислам дека беше со мемори пена и навлака која дишела демек user posted image

clock-img

01.11.2015, 21:20

clock-img

Bellee

pencil-img

1

Imame prasanje dali nekoj koristi Mothercare Xpedior?
Kako ste zadovolni I dali sedistetona na kolickata koe voedno se pravi I korpa e komotno?
Fala vi odnapred name odgovorot...

clock-img

02.11.2015, 10:21

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Bellee твоето прашање го префрлив во темата за колички КЛИК ТУКА, се надевам има некоја рингерајка што ја користи истата, па ќе ти пише.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 2.11.2015 10:29:20 >

Последни статии

article-img