за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Според формулата, треба да сум 70,5 кг, а јас сум 72-73. Значи не сум многу над идеалната.
22.05.2014, 08:16
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца
Идеалната телесна тежина можете да ја пресметате по Демол формулата.
за мажи: TВ - 150 А - 20 ИТТ=(ТВ- 100) - ________ + ______ 4 4
за жени: ТВ - 150 А - 20 ИТТ = (ТВ - 100) - ________ + _______ 2.5 4
ИТТ е идеална телесна тежина ТВ е телесна висина во см А се годините
Формулите се користат за возраст од 20 до 50 години.
Да си ја имаме формулата, да се потсетиме
29.05.2014, 22:43
Felly RR
7977
Пошто темава ни е актуелна, еве и една друга табела, на која според висината може да определите дали вашата тежина е идеална, или под/над нормалата.
30.05.2014, 00:22
Defne90 RR
1991
Па според оваа табела излегува дека имам идеална тежина колку што можев да протолкувам.Ама јас самата си се осеќам кога ми е иделана тежината а кога не.А дефинитивно моментално имам неколку кг вишак.Ама пак горе долу добро е.
30.05.2014, 22:09
Snowhite RR
5042
Леле underweight сум, моρам да баρам чаρе да се попρавам
02.06.2014, 14:38
Bethany
4534
според табелата на Фели, јас сум идеална Ама, не е точно, не сум задоволна. Всушност, килажата онака како бројка не е лоша, само кога би бил мускул повеќето, а не салце (зборувам за бутовите посебно). Аман веќе, без пот нема ништо!
02.06.2014, 17:03
princessa
1056
i jas , so edno 3-4kg
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR
Леле underweight сум, моρам да баρам чаρе да се попρавам
< Поракaта ја уредил princessa -- 2.6.2014 17:04:15 >
24.11.2014, 16:43
caciana
863
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany
според табелата на Фели, јас сум идеална Ама, не е точно, не сум задоволна. Всушност, килажата онака како бројка не е лоша, само кога би бил мускул повеќето, а не салце (зборувам за бутовите посебно). Аман веќе, без пот нема ништо!
Епа ајде сега малку вежби за салцето да премине во мускулна маса... И тежината ќе биде идеална. При пресметување на идеална ТТ секогаш имате + и - килограми , значи не земајте се здраво за готово .
29.11.2014, 23:35
scared RR
1349
Може да се ослабне уште некое килце според формулава, ама не е страшно и вака
06.03.2016, 14:39
marchi
948
ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90 RR
Па според оваа табела излегува дека имам идеална тежина колку што можев да протолкувам.Ама јас самата си се осеќам кога ми е иделана тежината а кога не.А дефинитивно моментално имам неколку кг вишак.Ама пак горе долу добро е.
i jas si rabotam po principot OSET ako se osejkam dali tt mi e idealna znaci deka taka e ako ne..ne
20.01.2017, 14:24
adelinaa
3
Зошто не пробаш со липовон. Ова е многу добар производ! За остануваат скоро исти од 4 недели јас успеав да изгубам 7 килограми. Многу добар резултат за мене!
27.02.2023, 13:48
princess vp
2
Eve eden ;aj sto ke vi pomogne da gi namalite kilogramite i da go zabrzate metabolizmot