за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
peperutka leta leta na raka mi sleta jas i velam mila daj mi mene krila sekade da letam po celiot svet let let let
11.08.2009, 13:54
nadica
4381
frlaj, frlaj visoko siri, siri siroko so dlancinjata:ples ples so nodzinjata:tres tres
11.08.2009, 14:04
nadica
4381
CISTO DETE sekoj den ja slusam mama nikogas ne placam kako mnogu losi deca mama ne ja macam
cista voda za kapenje i sapunce ljubam sakam da sum cisto dete izmien i ubav
necistotata i prasinata od srce gi mrazam oblekata si ja cuvam i dobro ja pazam
11.08.2009, 14:10
mami
8680
колку убави песнички, баш да си го збогатам репертоарот почнаа да ми снемуваат песнички за смирување
14.09.2009, 11:23
profesorica
5709
Едеб бумбар мал и зол, в ливада ми боцнал вол, брмчел долго в ширем лет, најсилен сум јас на свет.
Бумбарот фалбаџија, ко да пивнал ракија, невидел тој самурај, дека му се ближи крај.
Две рачички со 10 прсти имам деца јас, еве ги горе,еве ги доле,опа цуп на раменца.
Риге ринге раја...
16.09.2009, 13:15
profesorica
5709
Коп коп коп коп коп копам леичка Коп коп коп коп коп сеам тревичка.
Едно две едно две ќе посеам се ќе посеам праз и кромит салата и лук, морков пипер шаргарепа разен зеленчук.
Едно две едно две ќе посеам се, ќе посам лале, зумбул, невен секој цвет, цвеќе мило што го краси овој убав свет.
19.09.2009, 08:03
Палешка РР
7505
Дедо седи на грутка и си плети јакуцка зошто ти е јакуцка ќе си берам желади зошто ти се желади ќе си ранам прасиња зошто ти се прасиња ќе ми идат сватови зошто ти се сватови ќе ми носат невеста зошто ти е невеста ќе ми роди дете зошто ти е дете дете ќе ми вика
Тато пато скриј се во грнците ене ги Турците ќе ти ги земат парите
19.09.2009, 08:29
Палешка РР
7505
Цуцул паси говеда покрај река Ситница поминала лисица добро утро цуцуле дал Бог добро лисицо што е врева во село Комарец се женеше за мушичка девојка петел дрва цепеше кокошка ги редеше петелот и велеше
Ој кокошке мендушке убо реди ги дрвата да не ти ги скршам ребрата
19.09.2009, 08:31
Палешка РР
7505
Чангар чангар кочија сите моми на вода една мома остана да ги пржи рибите Трајко метеше кандилото светеше мачката вресна кадијата тресна
19.09.2009, 08:32
Палешка РР
7505
Еден глушец, глушец ушец гризи гребе мрда уши,
Еден глушец, глушец ушец сака денес ѕид да руши.
Тој од ништо нема страв, ни од тигар ни од лав само нема нема здив штом го збрка мачор сив.
19.09.2009, 08:34
Палешка РР
7505
Изутрина штом си стана на бунарот брза Дана вади вода и се мие уши лице таа трие
Гнасотија ич не трпи еве втора кофа црпи знае Дана мома мила чистотата дава сила
19.09.2009, 08:37
Палешка РР
7505
Топчето ми падна Калина го грабна дај ми го Калино не ти го давам ќе го продадам за два гроша Калина е лоша
19.09.2009, 08:41
Палешка РР
7505
Го пратиле зајко на стража по ред пиштол нов му дале и фишеци пет
На скришното место под стариот бор се заколнал зајко со зајачки збор
Штом ќе видам куче или ловец смел в чело ќе му стрелнам еден куршум врел
Но во ноќта глува слушна зајко ав, ав, ав пиштолот го фрли и избега од страв
19.09.2009, 08:42
Палешка РР
7505
Страчка каша варела од јачмен и просо а ќосот покрај огнот си го чепкал носот како ми се чини овој глупав ќос никогаш не видел шамивче за нос
19.09.2009, 08:47
Палешка РР
7505
Зајче бајче што си солен случајно да не си болен Немам дете што да јадам за морковче и зелка страдам Настинат сум одам бос па ми тече везден нос не плачи бе зајче бајче ќе ти сварам топло чајче ќе те чувам цела зима а на пролет жив и здрав од ништо ќе немаш страв
19.09.2009, 08:53
Палешка РР
7505
Низ двор шета бабичка зад грб метла крие шарениот мачор сака да го бие
Пис мачору бесрамен каков е тој ред имав осум рипчиња а сега се пет
19.09.2009, 10:22
profesorica
5709
докторе докторе кажи ми што треба да направам глава жешка, грло боли пиев топло чајче но залудно е сеееееее
само докторе немој инекција дај дај дај ми некој лек немој докторе каква инфекција не држи ме на штрееееек Прваче
Брзај, брзај прваче кон школскиот двор, те сека учителка со мајчински збор.
Букви, сказни, песнички на секој нов час ќе ти кажува таа со милослив глас!
Есен
Лисја златни ветрец рони Дождец врне ситно ѕвони
Молчи птица крај два бора, а по поле трактор ора.
Бразди, бразди, песни пее, сејачката семе сее и просторот мал е - тесен, дошла есен, златна есен!!!!
ОРО
Весели деца, од сите страни на светот еднаш се збрале, раце си дале, развиле оро - вито.
Орото било шарено, китно црвено, жолто црно и бело орото личело на венче цело.
Играле така ечела песна в шир, децата мали од сите страни на светот пееле песни за МИР!
20.09.2009, 01:19
nadica
4381
ај создравје! ај создравје ластовички летокрили чукна еве заден час ај создравје мили мои на далечен топол пат. чтом ќе дојде пролет мила и орачот спрегне плуг со вашите леки крила дојдете на југ
20.09.2009, 17:12
kiki_riki
317
nie si igrame so prstinjata i kazuvame: Prvoto se vika palce, najdebelo e i vika JAS SUM GLADEN, vtoroto e pokazalce i vika I JAS, tretoto Dolgiot dime vika a sto ce jademe, cetvrtoto vika ce krdeme pa ce jademe, a najmaloto: jas ce kazam: i site mu vikaat CUCI MUCI TODORE NE PORASNI POGORE i zatoa toa ostanalo najmalo
21.09.2009, 00:29
STRUMFETA
566
Op cup poskocicu, drugu curu poljubicu, Op cup poskocicu, drugu curu poljubicu drugu curu ljubim znaj BAS ME BRIGA XAJ,XAJ,
22.09.2009, 17:13
Matej i Eli
13
Еве ги омилените песнички на Матеј
Штрку, штрку шарен мил кажи, кажи кај си бил кажи какво време има кај што беше цела зима
На југ, на југ деца мили кај што студот нема сили кај сто толо сонце грее и никогас снег не вее
Мецо, мецо дебела каде беше в недела? Јас си бев дечиња да си ранам мечиња
Мецо, мецо дебела што им даде за вечера? Јас им дадов дечиња медени колачиња
22.09.2009, 22:57
delfinka
416
ne ve procitav site i ako se povtoruvam prostete eve del od repertoarot sto mu go peev na vnuceto zela sito mecana brasno ke mi see sekoj sto ja zdogledal od srce i se smeel nemoj rekledecata nemoj da si tazna nie ti se smeeme sto se pravis vazna
maliot stefan(taka se vika vnuceto)sedi i place zosto ne go igraat drugarcinjata stani stefan izbrisigi solzite pogledni vo sonceto i nasmevni se
nani nani bebe,vo sareno kebe golemo da porsnes,ubavo da bides.........
ide maca pored tebe pazi da ne te ugrebe cuvaj maco rep da ne budes slep........
i uste mnogu drugiiii
27.09.2009, 19:52
barbi
75
Eve i od mene edna interesna pes. Pate pate paticinja sopletimi corapcinja da ne odam bosa ce me kasne osa!
25.10.2009, 01:33
ripce
2148
Брм, брм пчеличке каде одиш сестичке Од цвет на цвет в недоглед за дечиња збирам мед x2
Брм, брм пчеличке каде одиш сестичке Од крај на крај до бескрај дур ме гали сончев сјај x2
22.12.2009, 11:09
mis.
3845
ИЗВОРНА ПОРАКА: BEBICA
Ova e edna pesnicka za site nasi preubavi decinja.