за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Среде соба високо елката ни стои и ја красат играчки во илјада бои
Елко, елко, порасни уште две, три педи за да може Дедо Мраз, дарови да реди.
25.12.2009, 22:08
nadica
4381
продолжение:
тука е играчката вчера што ја сонив многу многу играчки многу лампиони
елко елко порасни уште две три педи за да може дедо мраз дарови да реди
25.12.2009, 22:12
Еца
6692
Надица
08.01.2010, 00:34
Матеа
180
Зелка зелка зелена на 3 дела делена 1 парче мене, друго парче тебе 3 то зајачето го зеде.
14.01.2010, 00:45
nutelizza
357
мали тркалезни од баба замесени во шпорет испечени на маса донесени ахаа на маса донесени.. полни полни рачиња бабини колачиња...
30.01.2010, 13:39
majka 79
836
eve ja mojata omilena uste koga bev jas dete, a sega i moite deca ja sakaat . mnogu mi e interesna
Sturco videl sneg da vrne pa si sobral polno grne i si rekol "eve brasno, sega nema da e strasno" Pa go stavil da se pece sneg se topi, voda tece. Sturco gleda i se cudi i si zalno gudi,gudi.
30.01.2010, 18:30
Весна
771
Си било едно мече, си имало елече, на елечето џепче, во џепчето писменце, во писменцето пишувало: Си било едно мече, си имало елече...
и се’ така додека не заспие
30.01.2010, 18:32
Весна
771
Еве една кога бев прваче:
Кога стана прваче малечкиот Мише почна да пишува, а почна и да брише. Па искина три страници од тетратка бела, а потроши и една гума цела. А потоа долго, долго едно утро цело се чудел, се смеел на своето дело.
30.01.2010, 18:35
ripce
2148
Во последно време најмногу ја пееме Во светот на бајките, само на оваа песна се смирува, се залепува на мојот образ со неговиот, слуша внимателно и почнува и тој да пее
Кога заоѓа сонцето денот, што го позлатува Едно дете сонува, во светот, на бајките патува...
Таму е толку волшебно... Лета сонот на крилест ат Сите можни чудеса во светот на бајките живеат.
Таму е толку волшебно! Лета сонот на крилест ат! Сите можни чудеса во светот на бајките живеат...
...
Кога заоѓа сонцето денот, што го позлатува Едно дете сонува, во светот, на бајките патува...
Таму е толку волшебно! Лета сонот на крилест ат! Сите можни чудеса во светот на бајките живеат...
Во светот на бајките, само (чудесно, тајно) влегуваат Децата што мечтаат Децата што сонуваат.
Во светот на бајките, само (чудесно, тајно) влегуваат Децата што мечтаат Децата што сонуваат.
...
Таму е толку волшебно! Лета сонот на крилест ат... Сите можни чудеса во светот на бајките живеат.
30.01.2010, 18:38
milena.t
11
Еве една на која се сеќавам уште од градинка
Кога сум лута за нешто, а зошто не знам ни сама спокојство можам да најдам во очите на мојата мама. Таа ме гледа милно и раце шири никој не умее никој како мама да ме смири
30.01.2010, 19:14
melody
743
Edna zebra mala place i se strami zatoa sto oblekla sareni pizami majka i ja tesi aj ne placi cedo taka se obleceni i tatko ti i dedo ti tra la la la la la i celata roda obleceni se site po najnova moda
31.01.2010, 18:01
Iv14
28
Во гората едно мече, таму ваму оди. Се загуби, па не знае кој пат дома води.
Солзи рони исплашено: Кај си , мила мамо? Друг пат веќе. без прашање не ќе шетам само.
оваа уште на времето мајка ми мене ми ја пееше
04.03.2010, 12:18
mis.
3845
мамички ајде кажете некоја песна за празникот на мајката 8 ми март.
04.03.2010, 12:42
Cacko
1127
mojata omilena majka mi so mi ja peela,pa i ja i ja peam na Elena opa cupa tanca ljubi baba starca a curica momcica za dva za tri groscica
a eve i edna koja ide so koreografija kako sto ide tekstot vaka taka so dvete race da poigrame opa tropa digni gore pa rasiri napred pruzi pa se smiri so glava mrdni so noga tropni na ramenca race stavi pokloni se dete milo za deneska dosta bilo
04.03.2010, 12:55
ostoun
436
Еве за 8 март
Мојата мајка најубава е многу си ја сакам како пчелка мед.
Сонце што грее најубав цвет тоа ти си мамо најмила на свет.
Букет ти подарувам јас на овој ден среќна да ми бидеш како птица в лет.
04.03.2010, 13:00
aleksandra panevska
36
dali nekoj ja pamti ovaa pesnicka uste od nase vreme se ucese vo prvo oddelenie mene mi teknuvaat samo ovie zborovi DVE IZVORCINA DVE POTOCINA DVE PTICKI DVE SINOLICKI......inaku se vika ocite na mama
04.03.2010, 15:41
majka 79
836
lele , nemozam da se setam kako bese cela pesnicka. i jas go pamtem istiot stih. neka ja pisi nekoj sto ja pamti
14.03.2010, 00:52
Maca25
7558
еве една од мене (малце е изменета, не ми текнуваше како е понатаму па јас си додадов нешто)
Едно маче мало маче цел ден спие не се мие. тоа маче мало маче мрзливо е само спие.
Штом ќе види глувче мувче тоа маче мало маче одма бега и се крие.
15.03.2010, 11:32
BILJANA_G
491
Eve edni od omilenite pesnicki na Angela: Peperutka Peperetke ubavicke, elej, elaj vamu eve imam trendafilce, pomirisni samo jas bi dosla, no se plasam od iglite ostri ke me bucnat, ke me stipnat nekum da sum gostin.
drugata pesnicka e za Baba Marta
Na babata Marta proletta e fnuka na gosti i ide na vrata i cuka x 2
Koj e sega ova babata se cudi snegot ili mrazot koj od son me budi x 2
Otvori ja babo taa bela vrata snegot, mrazot veke nema da se vratat x 2
drugata e : Stani, stani detence nadvor pee petlence pee kukurika tebe mi te vika da izmies ocinja da istries racinja za da bides cisto kako vcera isto
15.03.2010, 13:04
lale
132
zajcence milicko,zajcence sivicko zavrti se zavrti,odvrti se odvrti podaj si racicka,da ti stavam trevicka da jades da porasnes i junace da stanes da jades za da porasnes i junace da stanes
a dali nekoj ja zanae pesnickata za cicko gliso
pocnuva tocka tocka tockicka crta crta crticka i gotova e glavicka,telo kako kompir i ponatamu ne ja znam, ako ja znae nekoj neka ja pise.
06.04.2010, 12:12
big_mama817
1331
пиле,пиле кај сте деца биле на прошетка одам сакам да ве водам ова на син ми му ја пеев и ја научи а јас се сеќав уште од градинка кога бев јас
26.06.2010, 22:07
Maca25
7558
Моменатлно дома ни е хит: Глушец ушец од Маја СИнадиновска од пред 15 години. КЛИК
27.06.2010, 00:16
Snowhite RR
5042
Ехее, свекрва ми е воспитувачка, па знае еден куп песни, ќе научам од неа и ќе пишам Еве една
Патував, патував, со авион И видов, видов голем стадион
Секое патување ново доживување x2
Патував, патував со воз И видов, видов еден голем мост
Патував, патував со ракета Но мене тоа многу ми смета
Патував, патував со автобус Патот ми се виде многу многу кус
Многу патувања, многу доживувања x2
И уште една
Мама ми е мила, оти ме сака, ме чешла ме мие, в градинка ме праќа, таму има дечина, мои другарчина, си играме, пееме, цесело се смееме
Ај ако ми текне уште некоја ќе ја пишам