за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Cece ima na hipp caj za doilki jas od toj koga piev osetiv deka mi doagase mnogu poveke mleko,i normalno pij mnogu tecnosti.
18.03.2012, 11:59
ana mari
534
zenski sakam da ve prasam nesto.. kerkami drugata nedela ke pravi 4 meseci i uste povraka stvarno ne se izdrzuva toa pa se mislam da kupuvam mleko tetrapak od krava ke go zimam naj slaboto i sega neznam dali da go mesam so voda ili da i go davam taka sto mislite
18.03.2012, 12:08
kikicka
4218
а зошто не почнеш со дохрана...и мојата повраќаше ненормално па почнав да ја дохранувам од 3ипол месеци и престана да повраќа
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari
zenski sakam da ve prasam nesto.. kerkami drugata nedela ke pravi 4 meseci i uste povraka stvarno ne se izdrzuva toa pa se mislam da kupuvam mleko tetrapak od krava ke go zimam naj slaboto i sega neznam dali da go mesam so voda ili da i go davam taka sto mislite
18.03.2012, 12:13
Ikana
3780
Ne en ne, ubavo ti vika Kikicka, pocni so dohrana, a za kravjo razredeno nemoj taka od tetrapak samo svareno!
18.03.2012, 12:38
kikicka
4218
Рано е за Кравјо млеко може алергија да и се јави ...јас мислев на оваа опција ама сепак се решив со дохрана бидејки кравјо ко кравјо а ваака дома спремани кашички поолни витамини ем бебео ке напредува ем нема да повраќа.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Ne en ne, ubavo ti vika Kikicka, pocni so dohrana, a za kravjo razredeno nemoj taka od tetrapak samo svareno!
18.03.2012, 12:48
Natuska85
3613
Анамари мноооогу сте мали за кравјо млеко.Другарка ми даде така од 4 месеци(не слушаше никој) и јави ненормална алергија.Еве го сега 8 месеци уште и е страв да даде кравјо. Боље шо ти вика кикичка почнете со дохрана.Јас од 4,5 почнав со дохрана,а од 9,5 со кравјо
18.03.2012, 13:15
mamicki
1111
Uste sme na AD, (blizu 8 m.) i planiram da bide taka najmalku do prviot rodenden, t.e dodeka saka da pie mleko od sise, dotogash. Si go saka, ubavo go podnesuva, i ne gledam pricina da si pravam od gotovo veresija.
18.03.2012, 13:28
kikicka
4218
Значи јас со дохрана почнав од 3ипол а со кравјо некаде од кај 5м само во млечникаши анавечер пиеше АДмлеко целосно кравјо почнада пие од 15месеци.
18.03.2012, 16:26
ana mari
534
probav da i davam kasicki ona ic ne gi saka od se zemav i vikam aj da vidime moze nekoja ke ja jade ama nisto ona site gi plukase
23.03.2012, 13:14
light
242
POzdrav Nie utre pravime 6 meseci i dosega sme piele Aptamil 1 sega ke prodolzime Aptamil 2 pa mamicki sakav da ve prasam vo kutiata pisuva deka treba da pie 630 ml sakav ,dali vaite bebcinja piat po tolku ml ili poveke ili pomalce mojata kerka ic ne e po mlekoto pa sakav da znam
fala pozdrav
23.03.2012, 13:33
Beatris
3116
Таман работа ако сите бебиња пијат исто. И јас бев преоптеретена со бројките на кутиите. Ќерка ми никогаш не сакаше да пие по толку, малтене со сила и бутав, дури и во спиење.
Сега има скоро 11 месеци и не сака да види млеко. Дали е до тоа не знам, давај и по колку што ќе сака и не се замарај ако добро си напредува
23.03.2012, 13:42
kikicka
4218
Исто и мојата ако прочиташ погоре на постовите имам пишувано и сгеа не пие нешто млеко ама сепак пие колкутолку.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR
Таман работа ако сите бебиња пијат исто. И јас бев преоптеретена со бројките на кутиите. Ќерка ми никогаш не сакаше да пие по толку, малтене со сила и бутав, дури и во спиење.
Сега има скоро 11 месеци и не сака да види млеко. Дали е до тоа не знам, давај и по колку што ќе сака и не се замарај ако добро си напредува
23.03.2012, 14:27
light
242
e pa hajde sto da pravam i jas vikam nema da se zamaram no eve ne mozam hehe pojako od mene e i gi meram ml haha pa od prilika sakam da znam kolku pijat drugite bebusi ,i na dr prvo prasanje kolku treba da pie
Fala pozdrav
23.03.2012, 14:38
ivoni4ka
903
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR
Анамари мноооогу сте мали за кравјо млеко.Другарка ми даде така од 4 месеци(не слушаше никој) и јави ненормална алергија.Еве го сега 8 месеци уште и е страв да даде кравјо. Боље шо ти вика кикичка почнете со дохрана.Јас од 4,5 почнав со дохрана,а од 9,5 со кравјо
natuska a kakvi i bea simptomite za alergijata na drugarkati na bebeto?
23.03.2012, 15:33
Beatris
3116
ИЗВОРНА ПОРАКА: light
e pa hajde sto da pravam i jas vikam nema da se zamaram no eve ne mozam hehe pojako od mene e i gi meram ml haha pa od prilika sakam da znam kolku pijat drugite bebusi ,i na dr prvo prasanje kolku treba da pie
Fala pozdrav
Треба да пие колку што и се пие! Така мене ме советувал педијатарот. Е сеа ја што и бутав на спиење да пие за повеќе да напредува, тоа е, сега со овој памет не би го правела тоа. Битно редовни контроли и ако напредува нормално немаш потреба за загриженост, колку сака нека пие
23.03.2012, 19:11
Ikana
3780
Женски едно прашање. На кој начин да и го сменам адаптираното млеко на М? Моментално сме на Нан 1, меѓутоа денес правевме крвна слика и хемоглобинот и е 11,0 и треба пак да почнеме со железо додаток. Претходно и давав редовно железо, па и направив една пауза од 10 дена, и одма и се спуштило. Сакам да се префрлиме на Аптамил 1, па ме интересираше на кој начин им го заменивте млекото?
23.03.2012, 21:25
Natuska85
3613
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR
natuska a kakvi i bea simptomite za alergijata na drugarkati na bebeto?
Му се појави алергија по целотот тело а особено изразено беше позади ушињата,на рацете и нозете.
23.03.2012, 23:02
Beatris
3116
Женски едно прашање. На кој начин да и го сменам адаптираното млеко на М? Моментално сме на Нан 1, меѓутоа денес правевме крвна слика и хемоглобинот и е 11,0 и треба пак да почнеме со железо додаток. Претходно и давав редовно железо, па и направив една пауза од 10 дена, и одма и се спуштило. Сакам да се префрлиме на Аптамил 1, па ме интересираше на кој начин им го заменивте млекото?
Јас купив на ризик, пиеше прво хипп, а Аптамилот знаеш дека е големо пакување - 900 гр., и почнав да и давам преку едно, еднаш хипп еднаш аптамил додека не го потрошив хипп-от, после продолживме со Аптамил, си го прифати. Сличен е вкусот со Нан, мислам дека нема да имаш проблем
23.03.2012, 23:09
kikicka
4218
Јас директ во сон прво не сакаше после го прифати.
23.03.2012, 23:13
SkCura77
430
Првите 6 месеци го доев и му давав само еден оброк АД млеко од 120 па 150 па 180 мл, соодветно на месеците, а во договор со педијатар. Имаме скоро 8 месеци, сега му давам АД млеко во шишенце 200 мл, , само за заспивање навечер во креветче сам, го одвикнувам од наше друштво, а го дојам 2-3 пати на ден и плус дохрана, секако. Ми се чини дека е премалку, читам по форумов дека минимум пола литро млеко им се дава, само не сфаќам дали е тоа сосе доење, само АД или кравјо млеко или вкупно секој млечен оброк не надминува пола литар дневно. ХЕЛП, ХЕЛП, ХЕЛП!!! Колку ВКУПНО МЛЕКО ДНЕВНО им давате на вашите бебиња / деца? Сеедно какво...
24.03.2012, 00:04
Ikana
3780
Јас денес ќе и купев Аптамил, ама не најдов и и земав пак Нан. Аптамил ќе земам од аптека и ќе почнам така, преку еден оброк да и давам, за да не примети! Фала Братрисче и Кикичка!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR
Јас купив на ризик, пиеше прво хипп, а Аптамилот знаеш дека е големо пакување - 900 гр., и почнав да и давам преку едно, еднаш хипп еднаш аптамил додека не го потрошив хипп-от, после продолживме со Аптамил, си го прифати. Сличен е вкусот со Нан, мислам дека нема да имаш проблем
24.03.2012, 00:07
Ikana
3780
Ск Цура, ние имаме 3 и пол месеци и сме на доење плус ад млеко. Ретко кога го исполнуваме критериумот на кутијата, најмногу што пиела на оброк е 150 мл само АД млеко. Сега моментално цица и и додавам уште 120 мл АД, и од тоа понекогаш остава по 20 мл. А си се поправа секој месец по минимум 800 гр. Дневно има 6 до 7 оброци, цицање и плус АД млеко отприлика по 120 во просек еве нека е, значи од 720 мл до 840 мл од АД млекото и плус цицање (а немам многу млеко). Така што не ги гледај многу тие табелите, тоа ти е некоја ориентација да имаш...ако бебето кака жолто и не е гладно, а си напредува во килажа, ич не се секирај!
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77
Првите 6 месеци го доев и му давав само еден оброк АД млеко од 120 па 150 па 180 мл, соодветно на месеците, а во договор со педијатар. Имаме скоро 8 месеци, сега му давам АД млеко во шишенце 200 мл, , само за заспивање навечер во креветче сам, го одвикнувам од наше друштво, а го дојам 2-3 пати на ден и плус дохрана, секако. Ми се чини дека е премалку, читам по форумов дека минимум пола литро млеко им се дава, само не сфаќам дали е тоа сосе доење, само АД или кравјо млеко или вкупно секој млечен оброк не надминува пола литар дневно. ХЕЛП, ХЕЛП, ХЕЛП!!! Колку ВКУПНО МЛЕКО ДНЕВНО им давате на вашите бебиња / деца? Сеедно какво...
< Поракaта ја уредил Ikana -- 24.3.2012 0:10:38 >
24.03.2012, 10:48
mamicki
1111
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77
Твојот бебуш е врсник со мојов смешко (29.7). Тој цело време е само на АД млеко, така речи од раѓање, а сега млеко има наутро и навечер по 150 мл и млечна каша со 200 мл млеко, што значи половина литар млеко дневно. Остатокот од оброци е на разновидна храна- овошје, зеленчук, месо, леб, палента, т.е се што може да јаде, а како што е стрвничок- јаде се машала иако со мака почна да ручка.
24.03.2012, 18:32
ivoni4ka
903
zenski aj vaka definitivno menam ad mleko mada se ispokarav so maticnata za toa mi vika normaln bilo da kaka zeleno!!!!!!!! jas i vikam od hipp combiotic e taa ne normalno blo e kako pa da ne tuku sega da go potrosm ova kupuvam aptamil i sega citav na web stranata na aptamil ima aptamil 1 ( prvo mleko) 0-6 meseci, aptamil 2 (hungry babies) od 0-6 meseci i aptamil 3 od 6-12 meseci vie kakvo i davate na bebuskite vasi?
24.03.2012, 18:41
lilicka
866
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka
zenski aj vaka definitivno menam ad mleko mada se ispokarav so maticnata za toa mi vika normaln bilo da kaka zeleno!!!!!!!! jas i vikam od hipp combiotic e taa ne normalno blo e kako pa da ne tuku sega da go potrosm ova kupuvam aptamil i sega citav na web stranata na aptamil ima aptamil 1 ( prvo mleko) 0-6 meseci, aptamil 2 (hungry babies) od 0-6 meseci i aptamil 3 od 6-12 meseci vie kakvo i davate na bebuskite vasi?
Ivoni4ka....jas koristev Aptamil 1 neznam kolkavo e tvoeto bebe....mene Hiip combiotik ne mi se dopagase a kerka mi se gadese od nego!!!