за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Ме интересира дали некој знае, дали треба да се промени старата возачка пред истекот на важноста?Наслушнав муабети дека мора и таа како и личната карта да се промени за нова па ме интересира дали знаете нешто за ова и дали сте ја промениле истата пред истекување на важност?
26.02.2010, 14:27
mother 29
4405
како ја погоди темата...јас пред два дена чачнав по возачката и гледам изминала во 2008 значи две години си возам без возачка т.е две години не ме сопрела полиција хеехехех
26.02.2010, 14:44
Adrijana
1301
leleee ako mora i vozackkata da se menuva, koj ke se rasprava so maloumnici uff
26.02.2010, 14:50
BILJANA_G
491
Mojata ne e so izminat rok,ama uste mi e na staroto prezime,ka ja smenam kaj i da e za nekoe vreme.Taka ja upotrebuvam veke 4 godini za sreka me nemaat zastanato.
26.02.2010, 14:51
caci20
1049
Treba do 2012 da se promeni, a sega treba da se zeme kartonce od 100den za famoznite kazneni poeni
26.02.2010, 14:52
Pepe
56
Enika,jas vcera se javiv da prasam na brojot za zakazuvanje za tocna informacija zosto i mene me interesirase istoto prasanje....Zamisli si,sluzbenickata mi rece deka najverojatno treba da se smeni do 2012,AMA NE E SIGURNA!!!!!????????? Jas stvarno ne znam koj togas bi trebalo da znae.... I znam deka ne pomagam mnogu so odgovorov,ama kako i se drugo ,zavisi dali denot e soncev ili oblacen...hahaha.... Ne znam dali e za smeenje ili za placenje...Vo sekoj slucaj do 2012 sigurno ne treba....osven ako pred toa ne ti istekuva vozackata...
26.02.2010, 14:59
caci20
1049
I za nea se zakazuva i nie eve za mm cekame 3 meseci
26.02.2010, 15:00
Enika
1480
Тие од МВР незнаат дека 2012 е крај на светот? Денес баш се коментираше та тема и ми рекоа демек подобро било пчорано да идеш зашто се повеке и повеке имало гузжва...демек да не го јадеш ко со пасошите и личмите карти.
26.02.2010, 15:07
BEBICA
2014
Jas ja imam promeneto vozackata pred da mi istece no poradi promena na podatocite na novo ime i prezime a i logicno deka pred da ti istece ke treba da ja smenis ne treba da se ceka da istece neli. Sega imam i vozacka kniska za sekoj nov negative bod
26.02.2010, 15:14
Adrijana
1301
Lelee jas zaboraviv deka prezimeto go smeniv, veke 1 godina kako mi e drugo prezimeto, a ne mi e teknalo deka mora da ja smenam
26.02.2010, 15:20
Enika
1480
Ок тие што имаат сменето податоци..јас повеке мислев за тие што немаат а не им е истечена возачката. За лични карти нели рекоа мора да се менуваат без разлика дал истекува или не, па мислев да не знаете дал е истиот случај и со возачки да биде после се у 5 до 12 па оф леле мајко
26.02.2010, 15:20
BEBICA
2014
E i jas se zaboraviv taka edno 6 meseci dodeka ne me zastana policija i ovde vo Belgrad jas davam vozacka dozvola i pasos obavezno posto seuste nemam ovde dokumenti i polacaecot mi vika vie ste zaboravile da ja promenite vozackata?A jas smotana mu vikam zosto ima uste 5 godini dodeka da istece on se nasmea i mi vika gospogo vie ste se omazile vo meguvreme toj detalj go zaboravivte. Lele sram sto da vi kazam.Policaecot samo me opomena i normalno prva prilika jas ja smeniv letoska ado togas nevozev posto mi bese strav.
26.02.2010, 15:23
BEBICA
2014
Enika ti mislis poradi toa sto barat novi licni karti so cip taka da ne baraat i nova vozacka so cip na toa mislis neli? Za ovaa rabota znam posto eve tatko mi lani prasa koga ja menuvav mojata i mu rekoa gospodine ne treba da ja menuvate se dodeka ne vi istece i da se javi barem nedela dena pred istekot.A tatko mi ja smeni vozackata pred 4 godini.
26.02.2010, 15:27
profesorica
5709
ако имаш врски не се чека толку за возачката.кумот наш и мм ја сменија брзо, бидејќи свекрва ми им е врска
26.02.2010, 15:34
BEBICA
2014
Jas ja smeniv za 24h plativ 1000den
26.02.2010, 15:35
Enika
1480
Ама Бебица не требаше ни за личните карти дур не истечат па оп до фебруар мора да се смени и после продолжија рок ради буна на народов.Мн што сменија лични карти не им беа истечени ама мораа да сменат зашто така кажаа. А за возачкиве само се врти вест ништо сигурно не е .
26.02.2010, 15:40
caci20
1049
За 500 ден јави се и закажи си. Па кога биде биде. И на мм не му истекува ама страв лозје чува. Да не биде после држ не дај, а и ако вадиш меѓународна дозвола после не ти важи со новата возачка
26.02.2010, 15:49
Bitolcanka
2461
Се така ненадејно се случува кај нас. Народот се плаши, има и зошто. Со сите документи толку се се искомплицира, чудо едно... Дечко ми се сликаше за лична карта во декември и требаше да ја земе по 2 недели, но ништо од тоа... Беше 2 пати, 1 пат не била готова наводно, а 2 пат му рекоа не чинела сликата, па требало да се преслика. И сега ќе оди пак да се слика, па пак да чека да си ја земе Дотогаш за итни случаи го има пасошот.
26.02.2010, 15:56
BEBICA
2014
Pa zlato pocekaj malce sigurno ke kazat za vozackata dozvola dali da ja menuvas ili ne.
26.02.2010, 22:03
mami
8680
Јас кога закажував за пасоши и лични карти му закажав и за возачка на мм. Еднаш посекако ке треба да ја смени, а зошто после во гужвата и онака сега чекаше 3 месеци, а тогаш којзнае колку..Беше минатата недела, го сликаа за 10 дена треба да оди да си ја земе. Она што ме извади од такт е дека тој го имаше она картонче за казнени поени ама со новата возачка требало и ново картонче па оп уште пари и за тоа..Глупости жви..уште малку ке почнат и воздухот да ни го наплаќаат за да се полни буџетот
08.02.2011, 12:41
arh_diz
7198
Dali nekoj znae dali moze da se zameni vozacka so stara licna karta.I do koga vazat starite licni karti
08.02.2011, 12:44
ben10
319
na 17.02. sum za slikanje za vozacka
08.02.2011, 12:49
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz
Dali nekoj znae dali moze da se zameni vozacka so stara licna karta.I do koga vazat starite licni karti
Стара мислиш на истечена, или на старо презиме?
08.02.2011, 12:52
arh_diz
7198
istecena i kolku se ceka otkako ke ti zakazat
08.02.2011, 12:55
Pepelaska *
3820
Mislis za vo Makedonija?