за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Маша и медвед навистина бил интересен цртан филм. Пред неколку дена кога не можев да и најдам друга занимација на ќерка ми, се сетив на темава и ја најдовме Маша. Толку се загледа во цртаниот што после не сакаше да стани од компјутер. Инаку е во фаза да не ја интересира ништо да гледа.
03.06.2013, 13:33
vezilka RR
4931
Во последно време хит ни е Трактор Том. Ептен му се радува, скоро секој ден бара да му пуштам по некоја епизода.
03.06.2013, 13:41
Bethany
4534
Има ли некој цртан синхронизован на македонски на јутјуб? Јас дури ни Дора не можам да најдам на македонски на јутјуб
03.06.2013, 14:05
sandriana RR
2924
Ајде види во ПП линк, конкретно за Дора..., па може и нешто друго интересно да најдеш.
< Поракaта ја уредил sandriana RR -- 3.6.2013 14:08:25 >
03.06.2013, 15:02
Snowhite RR
5042
Е ај и мене во пп линк од Дора на македонски ако ја има, зашто М ја гелда на италјански на јутјуб. Инаку и нас ни е хит Маша, сега се научи сам да си пушта и едно завршува друго одма си пушта и музиката веќе не можам да ја слушам од цртаниов
03.06.2013, 22:58
MamaOhrid
411
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana RR
Ајде види во ПП линк, конкретно за Дора..., па може и нешто друго интересно да најдеш.
Може и кај мене линк за Дора на македонски? Thanks in advance.
04.06.2013, 00:03
miana
6152
И јас сакам линк за Дора на македонски - плиииис
04.06.2013, 09:22
JovanaJ
911
ke ve molam i mene pustete mi link za Dora na makedonski. Sin mi go obozava.
04.06.2013, 09:36
@Mila@
471
sakam i jas Dora na mk
04.06.2013, 13:59
mami2
417
Ај ако не може тука линк од Дора на мк, ставете во темата РР радио, таму имаше линкови. Или пак пратетете ми и на мене по пп
30.07.2013, 14:50
Felly RR
7977
Дали цртаните филмови имаат негативно влијание врз децата?
Едно истражување покажува дека анимираните филмови со агресивна содржина може да предизвикаат насилни реакции кај децата, со што се потврдија и стравовите на родителите.
Група истражувачи од Универзитетот во Вашингтон изработија студија насловена „Кога телевизијата е родител“. Тие го истражувале влијанието на цртаните филмови со насилна содржина врз однесувањето на детето.
Истражувањето е спроведено на повеќе од 500 семејство со деца меѓу три и пет години. Истражувачите ги поделиле во две групи. Децата во првата група продолжиле да гледаат цртани филмови, кои имаат елементи на насилство, а децата во втората група гледале ненасилни и едукативни цртани филмови.
Родителите по шест месеци требале да одговараат дали нивните деца манифестираат какво било агресивно однесување, како на пример дерење, туркање, уништување на предмети.
Исто така биле следни и позитивните форми на однесување, како што се соработка, делење, чувствителност за проблемите на другите.
Резултатите покажале дека децата, кои гледале образовни и ненасилни цртани значително повеќе се социјализирааат, додека децата кои гледале цртани со насилна содржина често пати манифестирале знаци на агресија.
Истражувачите ги советуваат родителите посериозно да посветат внимание на содржините, кои децата ги гледаат на телевизиите. Најмладите учат многу работи од медиумите, го имитираат тоа што го гледаат и слушаат.
Тие се идентификуваат со ликовите, дури и со тие од цртаните филмови, предупредуваат експертите.
27.08.2013, 13:48
Bethany
4534
Нај, најомилен цртан му е Покојо , го вика Коко Pocoyo А стварно е интересен цртани, само што е на хрватски...
27.08.2013, 16:34
Ring
602
I nas favorit e Pocoyo..uziva dodeka go gleda , i na hrvatski, i na spanski , i na angliski. A i interesen e. Kako pomala gledase Bumba , ama veke i se zdosadi. Sum i pustala i Masa i medved , ama ne ja interesira....valjda treba malce da potporasne za toj crtan film.
27.08.2013, 17:16
rina13
1147
Маша и медвед, Том и Џери, Покојо, Миа и јас ама нај хит ни е Пепа прасе
27.08.2013, 17:24
Felly RR
7977
И М кога беше помала го сакаше пепа прасе, ама сега омилен и е Пожарникарот Сем.
27.08.2013, 17:39
mommy_angels RR
1543
ах Маша,еве од 10-11 месеци ја гледа и никако да и здосади,додуша и мама и тато си ја гледаат,интересна е...во последно време и Ноди си го бара ,ми застанува пред ТВ ,зема далинско во раце и вика Ноно
08.10.2013, 14:57
jasna_sr
58
zdr.barav na net da najdam dora na makedonski no nemozev pa ako moze i mene da mi isprates nesto vo vrska so dora blagodaram odnapred, kerka mi ja sonuva dora ,dora,dora,....
08.10.2013, 15:02
jasna_sr
58
ke te zamolam ako moze i mene linkot da mi go isprates kerka mi ja sonuva pozzzzzz
08.10.2013, 15:27
Bethany
4534
Сега му се зголемил репертоарот Ни се вртат Покојо, Маша и Медвед (и мене лично ми се допаѓа, заедно со него ја гледам ) тие му се најомилени, па Трактор Том, Тутиту, Дора (се израдува кога почнува на тв ама не му држи долго внимание).
08.10.2013, 15:28
AneLav RR
1110
Иако повеќе ми личи за возрасни и колку пати да го гледам пак ми е смешен, првиот цртан филм со кој им се задржи вниманието беше Шрек (тие го викаат Шек). Стигнати сме до вториот дел ама кај и да е ќе ги гледаме и третиот и четвртиот.
08.10.2013, 15:37
Bethany
4534
Ааа Шрек И јас го сакам, ме потсети, може деновиве да му пуштам па заедно да гледаме, ако на него не му се допада, мама ќе продолжи, тој нека си се игра
08.10.2013, 15:43
jasna_sr
58
NAJDOV zanci na google dora na makedonski vimeo mnogu sum radosna sega kerka mi nema da mrdne od kompjuter
08.10.2013, 16:10
mommy_angels RR
1543
Маша и мечето едно време што работа ни вршеше,таа ќе се загледа ,а мама ќе зготви ручек.Ама сега е во фаза кога гледа цртани по две и пол минути ,Дора или Ноди или нешто со јаки бои и животинчиња ,што и да е ,ама многу кратко трае
09.10.2013, 08:58
Mihaela 2010
4230
Aaaaa sega osven Dora i Diego ni e hit
09.10.2013, 12:15
jasna_sr
58
isto e i kaj nas osven Dora sega i Diego se spomnuva .....