cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Детали од УЗВ преглед

clock-img

14.06.2010, 12:50

clock-img

srcence_25

pencil-img

180

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Jas denes bev na eho si go vidov bebusot celo vreme si igrase . Tezime 1700 grama.

BRAVO za razigranoto bebence;) user posted image

clock-img

18.06.2010, 16:05

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Мили мои колку сум среќна..Можеби и прв пат вистински среќна откако останав бремена. Вчера бев на контрола и прв пат ми рече дека се е во ред, бебушот е во ред, плацентата е во ред и прв пат ми рече, е сега уживкај си и немаш за што да се секираш..Ми дозволи и да се движам по малку (нормално да не земам фудбал да играм user posted image ) и од понеделник се враќам и на работа..Навистина убаво чувство..

clock-img

18.06.2010, 16:07

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

user posted image user posted image user posted image vezilka super.

Биди тоа што си

clock-img

18.06.2010, 16:35

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Благодарам, благодарам..сите со лесно нека поминуваат...

clock-img

18.06.2010, 17:19

clock-img

skorpijana

pencil-img

683

MNOGU UBAVI VESTIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.06.2010, 00:37

clock-img

gabi88

pencil-img

2

Zdravo i od mene. Vo 17 nedela sum i do sega se e vo red. Imam zakazano pregled za vo sreda i edvaj cekam da go vidam moeto malecko. Inaku prva bremenost mi e i so netrpenie gi cekam site naredni pregledi.Do sega se bese vo red pa se nadevam deka ke bide i ponatamu. Samo sakav da ve prasam dali grcevite se normalni vo bremenosta. pozz do site.

clock-img

22.06.2010, 08:21

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Dobgedojde gabi88 na RR ti posakuvam prijatna druzba
Mnogu mi e milo sto e se vo red so tebe i so bebeto
Grcevite se normalni ako se javuvaat nekolku pati vo den , a ne mnogu cesto. Dokolku se pocesti od 10 pati vo den najdobro ti e da se obrattis na ginekolog

Биди тоа што си

clock-img

02.07.2010, 17:38

clock-img

anusha

pencil-img

27

Zdravoooo jas  bev denes na prviot pregled od kako ostanav bremena i malku me zagrizi ginekologot toj si presmeta deka sum negde okolu 5 nedela  i nekolku dena a na vaginalnoto eho se vide deka sum 4 ned i6 dena pa mislev da ne imal nekoj slicno iskustvo caooooo

clock-img

02.07.2010, 18:37

clock-img

Werty

pencil-img

55

Ne se sekiraj anusha, normalno e toa. Sekoe bebe ima razlicna golemina, a i sekogas e mozna greska vo esapot user posted image Drugite raboti se vazni, ama i za toa podocna. Moite prvi dve sekogas bea malku pomalecki, a sega se golemi :) pa me plasi ova tretovo sto vleguva vo esapite na doktorite kolkavo li ke se rodi user posted image so sreka

clock-img

03.07.2010, 13:57

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

anusha nema potreba od panika nekolku dena se vo prasanje a i nemora sekogas da e tocno. Uzivaj vo bremenosta ne se zamaraj so gluposti

Биди тоа што си

clock-img

03.07.2010, 17:12

clock-img

anusha

pencil-img

27

Mislam se ke bide vo red taka rece doktorot mi dade tarapija folna kis magnezium 250mg  i uste edni drigi za zacuvuvane na plodot pa ke vidime pozz do vas srcki ste mi sekogas ste tuka za bilo sto

clock-img

14.07.2010, 13:59

clock-img

antonie

pencil-img

132

zdravo jas 19 nedela, koga prv pat treba da se javam 4d za da mi gi kazat dimenziite na bebeto?

clock-img

14.07.2010, 14:03

clock-img

Sandric

pencil-img

508

Pa obicno vo 20 nedela se pravi skrining na organite, konsultiraj se so maticniot...

clock-img

14.07.2010, 15:00

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

ИЗВОРНА ПОРАКА: antonie

zdravo jas 19 nedela, koga prv pat treba da se javam 4d za da mi gi kazat dimenziite na bebeto?

4D voopsto nemoras da pravis dimenziite mozat da gi kazat preku eho so dopler

Биди тоа што си

clock-img

14.07.2010, 15:27

clock-img

antonie

pencil-img

132

togas se otkrivaat i anomalii na plodot nedaj boze ako ima taka?

clock-img

14.07.2010, 16:52

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

antonie a zosto ne si napravis i preku krv toa ne e nisto strasno.

Биди тоа што си

clock-img

22.07.2010, 19:12

clock-img

snezana1980

pencil-img

15

do popiks,

pred se da ti kazam, da ne panicis i da ne se nerviras, se ke bide vo red, vo mnogu slucaevi, doktorite vidat nesto za koe ne se i sami sigurni, ja ispanicat trudnicata,pa potoa se bide kako sto treba, inaku, ako misles na doktorkata Adamova koja e i profesorka na fakultet, jas veke 2pati odam kaj nea na predgled i licno sum mnogu zadovolna od nea, mnogu e stgrucna i profesionalna, nea mozes da ja najdes vo drzavna bolnica na prizemje- soba br. 103

pozdrav Snezana

clock-img

22.07.2010, 19:29

clock-img

snezana1980

pencil-img

15

Zdravo. Vo 22-ra nedela sum i bev na pregled kaj Prof.Dr Adamova vo drzavna bolnica, go gledase bebeto i rece dea se e vo red, go gledavme sekoj organ posebno,i racinja,nozinja,prstenca, samo mi rece deka zabelezuva kaj mene suplini vo postelkata i mi dade uput za proverka na krv,za hemostaza i demiri, i za toa e odam na 26.07
dali nekoj drug e imal slicno iskustvo i sto tocno znaci suplini vo postelka, od sto se dobivat i kako se lecat?

clock-img

23.07.2010, 10:08

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

snezana1980 ke se ispita preku krv i dokolku se pokazat visoki rezultatite na d-dimer ke ti dadat inekcii Kleksan, ne e nisto strasno samo treba navreme da se reagira.
Jas vcera bev na UZV bebeto e super 3200

Биди тоа што си

clock-img

23.07.2010, 10:26

clock-img

nadica

pencil-img

4381

Jas vcera bev na UZV bebeto e super 3200

user posted image user posted image user posted image  за тебе и твоето сонце

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

23.07.2010, 12:45

clock-img

babyboy2010

pencil-img

3

do snezana1980; toa sto videle suplini vo postelkata i sto te pratile da proveris D-Dimeri znaci deka doktorkata se somneva na tromboza na postelkata. Jas sum 30 nedela sega i primam amp.Clexane od 15.maj koga bev 20 nedela. Rutinski gi proveriv D-dimerite i bea mnogu pokaceni ama nemase napraveno tromboza i suplini vo postelkata, fala mu na Gospod. Za sega e dobro i bebceto normalno se razviva. pozdrav do site

clock-img

23.07.2010, 14:23

clock-img

snezana1980

pencil-img

15

do: arh_diz,,,, babyboy2010 ---Vi blagodaram na odgovorite, vaka e polesno, koga nekoj ke objasne podetalno, jas mislev deka toa se slucuva najcesto kaj pusacite, no vo forumot citav deka i kaj nepusaci se slucuva, taka da malku mi olesna znaci, nee se od cigarite, a jas sum pusac, probav da gi namalam, no nekako ne mi odi, se poveke mi se pusi, nieden cigar do sega ne mi se zgadi na zal,user posted image dali nekoj ima nekoja posebna taktika kako gi otazal cigarite, pozz

clock-img

24.07.2010, 14:43

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Во Четвртокот бевме на УЗВ преглед...леле што сме пораснале, тежиме дури 450 грамаuser posted image , раснеме и само ја клоцкаме мамаuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

25.07.2010, 12:38

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Bravo za beceto na penelopa neka raste

Биди тоа што си

clock-img

25.07.2010, 16:47

clock-img

stela

pencil-img

279

I nie bevme vcera na kontrola, 22 nedela sme i 4dena i tezime 560gr user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Последни статии

article-img