за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
кај мене во комшии пред нова година се отвори секси шоп и морам да кажам дека одамна не сум следел а нештата многу напредувале во секој поглед. играчки, играчки, како мало дете во џамбо бев а плус на комшиска база може и некој попуст ќе падне. ме воодушеви тоа што сега веќе постојат многу играчки за машка мастурбација за разлика од порано, што е супер. сериозно размислувам да се почестам со нешто такво...
21.01.2011, 10:33
anedespo
940
I dvajcata sme za igracki. Imam vibrator doma, ama sega planiram da si kupam uste igracki. Prvo ja sakam mrezata za oblekuvanje, a ke vidime i drugi raboti. Mozebi topcinjata, a moze i da predlozite nesto sto bilo ekstra.
27.05.2011, 11:18
Olivia
1961
Aj malku da ja rasteretime i ovaa tema na razgovor pa da ne bide tabu gledam malku se pisuvalo, ajde zenski kazete gi vasite iskustva koristite ili ne i dali voopsto razmisluvate da dodate vakva dopolnitelna oprema vo vasiot seksualen zivot sto ke go napravi povozbudliv ili ne! Nie od vreme na vreme znaeme da eksperimentirame najcesto so Vibrirackiot prsten koj na pocetokot bese cudno no potoa stana zabavno, jas edno vreme imav dildo ama mu raskinav
27.05.2011, 11:22
Maca25
7558
Ние од играчкиве ништо немаме. Стално збориме ај прстенот да го земеме и кога ќе отидеме во аптека не ни текнува на него. А баш би сакала некоја играчка за мама и тато дома
27.05.2011, 11:26
Olivia
1961
I nie se kanevme dolgo vreme za prstenot ama ednas na pijano koga se vraakavme doma mene mi tekna si go kupiv od beziska a zastanav cokolado i cigari demek da kupam , Maco kupuvaj mozes i sama da si go koristis
27.05.2011, 11:32
Maca25
7558
niceee
27.05.2011, 11:52
amelbebe
1105
hahahha,jas mu se zakaniv na mm,bidejki skoro 2 meseca ne bese doma na sluzben pat bese,deka na sekoe negovo zaminuvanje od doma ke treba po eden vibrator da mi kupi,i toa od mestoto kaj sto patuva ,ako ne jas sama ke si kupam
30.05.2011, 09:24
blond
1268
Од играчки од овој тип имаме само вибратор кој го добив на поклон за 8ми Март (по претходна моја иницијатива). Е не сме баш уживале со него, ама ајде уште малку ми остана од бременоста
Но, ова е само почеток на нашата игрална До сега бевме на исти спрат со неговите родители, ама сега веќе се делиме на посебни катови што значи повеќе простор за нашите лудории.
31.05.2011, 01:17
majka 79
836
za malku , ama za malku i jas ke dobiev na poklon dildo od mm. go poracuva na internet i mi vika cekaj denovive ke ti zazvonat , go pisav tvojot mob. i ke go pratat po posta. i jas se razbira vo iscekuvanje...... koga po nekolku dena dobivam poraka: proizvodot go nemame na zaliha obidete se povtorno so drug proizvod.
31.05.2011, 10:20
prettygirl
398
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond
Од играчки од овој тип имаме само вибратор кој го добив на поклон за 8ми Март (по претходна моја иницијатива). Е не сме баш уживале со него, ама ајде уште малку ми остана од бременоста
Но, ова е само почеток на нашата игрална До сега бевме на исти спрат со неговите родители, ама сега веќе се делиме на посебни катови што значи повеќе простор за нашите лудории.
potpis
01.06.2011, 14:42
Olivia
1961
ИЗВОРНА ПОРАКА: amelbebe
hahahha,jas mu se zakaniv na mm,bidejki skoro 2 meseca ne bese doma na sluzben pat bese,deka na sekoe negovo zaminuvanje od doma ke treba po eden vibrator da mi kupi,i toa od mestoto kaj sto patuva ,ako ne jas sama ke si kupam
lele Amelbebe pa so ako mt po sekoe zaminuvanje i vrakanje pocne da ti nosi po eden vibrator
27.07.2012, 10:38
vezilka RR
4931
ИЗВОРНА ПОРАКА: Filip.f10
може ли некој/а да ми го опиши чуството како е орално да те задоволува жената а мажот да и става вибратов во вагината и каде можам да набавам вибратор и рет други работи поздрав
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010
Si imas sex shopovi za takvi pomagala,bukvalno se sto ti dusa saka,a za cuvstvoto neznam dali ke mozeme da ti pomogneme na ovoj forum,ili mozebi se kazam.vo sekoj slucaj dokolku isprobas te cekame da ni go opises toa cuvstvo.pozd
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
А зошто ти не ја задоволуваш нејзе орално исто како и таа тебе ??? Тие вибратори малку и непријатни се.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Filip.f10
oralno se imame zadovoluvano i prekrano e mislev da ne e povozbudlivo so vibrator za nejze
27.07.2012, 10:56
kikicka
4218
Еј поголема глуост од тоа јок. Од вибрации ни В нема Џаба пари фрлени ми се тоа.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
Ние од играчкиве ништо немаме. Стално збориме ај прстенот да го земеме и кога ќе отидеме во аптека не ни текнува на него. А баш би сакала некоја играчка за мама и тато дома
31.07.2012, 08:04
Snowhite RR
5042
Ние со мм еднаш ја посетивме единствената секси шоп во градов, чисто од љубопитност да видиме што има, продавачот го познававме и кога почна да ни кажува, а тој колегата твој од работа, знаеш беше пред некој ден и „ова“ купи, сакаше и „ова“ да го купи, ама... со мм се погледнавме и да не нема, рековме овој чим кажува вака, ако нешто купиме цел град ќе не' разбере . Ако купуваме нешто само преку интеренет Инаку сум заинтересирана за вибрирачкиот прстен, ама не знам кај го има
31.07.2012, 09:37
Andriance
2140
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR
Ние со мм еднаш ја посетивме единствената секси шоп во градов, чисто од љубопитност да видиме што има, продавачот го познававме и кога почна да ни кажува, а тој колегата твој од работа, знаеш беше пред некој ден и „ова“ купи, сакаше и „ова“ да го купи, ама... со мм се погледнавме и да не нема, рековме овој чим кажува вака, ако нешто купиме цел град ќе не' разбере . Ако купуваме нешто само преку интеренет Инаку сум заинтересирана за вибрирачкиот прстен, ама не знам кај го има
Го имаш во секој поголем маркет..ама ниииииишто посебно
31.07.2012, 09:39
Beatris
3116
Секаде ги има прстените, ама не фрлај пари, поголема глупост од тоа немам видено
05.11.2012, 20:45
maksima3
13
Ne znam za tebe Beatris ama prstenot e cudo posebno ako dojde do kontakt so kliterisot probaj povtorno kje vidis
05.11.2012, 22:36
majka na eva
309
абе има ли нешто поубаво од природен секс,1на1т.е.врз еден па нити вибратори,нити ништо.што ќе ми е тогаш маж ако се задоволувам со "играчки за големи деца"само во живо луѓе,најслатко е
05.11.2012, 23:08
kikicka
4218
Тоа прстенче да ме задоволи??? Ма јок бре,дај нешто појако
ИЗВОРНА ПОРАКА: maksima3
Ne znam za tebe Beatris ama prstenot e cudo posebno ako dojde do kontakt so kliterisot probaj povtorno kje vidis
05.11.2012, 23:13
Beatris
3116
ИЗВОРНА ПОРАКА: maksima3
Па поентата е да дојде во контакт со клиторисот, многу јасно! Се сретнале тие неколку пати до сега , ама ништо вау, и да го има и да го нема. Бар за мене. Чиста маркетиншка глупост
06.11.2012, 00:06
Andriance
2140
ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva
абе има ли нешто поубаво од природен секс,1на1т.е.врз еден па нити вибратори,нити ништо.што ќе ми е тогаш маж ако се задоволувам со "играчки за големи деца"само во живо луѓе,најслатко е
Абе никој не вика оргии да праиме...ама нели новини да се дешаваат ахахха...од проба никој не умрел ( ваљда)
04.01.2013, 00:05
ivemace
84
Се наоѓаат неколку работи во долната фиока , иако лично мене баш и не ме ипресионираат
04.01.2013, 00:36
kikicka
4218
А што ако децата ви ги најдат тие играчки??? Јас искрено имав само лисици мм ми ги купи ама тие којзнае каде се, може се уште и кај мајка ми во куќата каде што живеев пред да се омажам.
04.01.2013, 00:39
Natuska85
3613
Кико затоа се стават во горната фиока, не во долната . Инаку немаме по дома такви играчки, не сум и имала желба некогаш за нив.
04.01.2013, 00:42
Viktori
5329
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
А што ако децата ви ги најдат тие играчки???
Ќе им каже: Нееее душо, тоа на мама алатките се