за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
koga vidov deka ima tema martinki si pomisliv deka se misli na 4izmi.
04.03.2011, 00:04
suzeto
1297
utre ke napravam.........jas mislam deka na 14 mart se stavaat ............ama tuka citam od 1
04.03.2011, 15:39
Maca25
7558
Како мала имам носено, и баш пред некој ден мајка ми викаше да направиме за Нина една мартинка. Ќе направам деновиве, само конци да најдам
04.03.2011, 17:24
Snowhite RR
5042
Мајка ми му направила на Михаил вчера мартинка и му ја врзала на рачето за баба, а баш помислив дека на нитуедна од бабиве не му текна да му сплетат
13.03.2011, 17:50
Pepelaska *
3820
Кај нас вечерва се прават, утре било Летник, мајка ми ме натера да му направам на Мартин, па вечер ќе си добие мартинка
01.03.2012, 10:34
vezilka RR
4931
Како стоите со мартиники годинава? Им ставивте ли на дечињата. Јас многу ги сакам, и сакам да му ставам на Никола, ама не знам кеде да најдам. Мартинките се симбол на пролетта и доброто здравје. Црвената боја значи живот, а белата чистота и здравје. Се изработуваат разновидни фугури во овие две бои, меѓу кои најпозната е фигурата на момче и девојче. Најчесто кога ќе се појават птиците – преселници или кога ќе расцветаат првите дрва, мартинката се остава под камен или се заврзува на дрво.
01.03.2012, 10:41
Beatris
3116
ИЗВОРНА ПОРАКА: ikki
И јас Луѓе јас првпат слушам за ова, нит сум носела ниту сум видела, а и да сум видела не сум обрнала внимание што е и зашто
Ме просветливте!
01.03.2012, 11:11
Maca25
7558
Јас и реков на мајка ми да и купи денес на Нина мартинка. Лани ја закачивме на расцветаните дрвја на ул. Максим Горки.
01.03.2012, 11:32
vezilka RR
4931
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
Јас и реков на мајка ми да и купи денес на Нина мартинка. Лани ја закачивме на расцветаните дрвја на ул. Максим Горки.
А од каде купува? Јас никаде не видов, а сакам да купам..
01.03.2012, 12:57
Calypso
1386
Rano e za martinki, cekajte go Letnik (14 mart). Jas ne znam sto izleze vaka, na 1 mart da se stavaat martinki. I posle Bugarite ni velat deka od niv sme go ukrale toa. Nas baba mi ni stavase na 14 mart, ne pomnam da bilo poinaku. A zboruvam za Ohrid i ohridsko
01.03.2012, 13:40
Maca25
7558
мене ми имаат кажано моите дека на 1. март се ставала.
01.03.2012, 13:43
Ina11
87
Kazete kade da kupime :)
01.03.2012, 14:12
Pepelaska *
3820
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso
Rano e za martinki, cekajte go Letnik (14 mart). Jas ne znam sto izleze vaka, na 1 mart da se stavaat martinki. I posle Bugarite ni velat deka od niv sme go ukrale toa. Nas baba mi ni stavase na 14 mart, ne pomnam da bilo poinaku. A zboruvam za Ohrid i ohridsko
И во мојот град се става на 14 март, ние после ќе одиме до кај моите и ќе направам рачна( таму има конци ) , ќе му ја ставам на 14 а ако е убава ќе ви ја покажам
01.03.2012, 15:09
AnnaMolly RR
6409
Една комшика прееска му подари мартинка на Филип, само не ми даваше да му ја врзам. Еве сега спие, ќе му ја врзам. Па којзнае дали ќе ја вади кога ќе ја регистрира. А ако не сака да ја носи ми рекоа на облека да сум му ја закачела. И до кога да ја носи? После каде да ја ставам? На расцутено дрво или може и на друго место? Везилка, ќе ја прашам после женава од каде купила, од Лисиче е, можеби има во трговски? Виде во Мајама?
01.03.2012, 15:22
JovanaJ
911
Martinkite me potsetuvaat na detstvoto . Majka mi sekoja godina mi pravese martinki i mislam deka toj moment nikogas nema da go zaboravam vo zivotot...eve i sega koga pomisliv na toa se raznezniv.. Za zal, nikogas ne sum mu napravila na sin mi. Neznam zosto...mozebi ne mi ni teknalo..
01.03.2012, 15:26
Maca25
7558
еве ти шанса Јована!! Одма земај едно бело едно црвано конче и сплети ги!
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 1.3.2012 15:27:15 >
02.03.2012, 08:33
Felly RR
7977
Јас вчера и направив на Матеа, кога ја виде и се израдува, и ја ставив, ја носеше 5 минути и толку - ја изваде.
08.03.2012, 21:54
Bogdancanka
5422
хехехехе дефинитивно сум најголемото дете на РР јас веќе имам мартинка на 1-ви Март си ја направив на работа и има ставив на сите колешки околу мене гледам сите си ги носат не ги извадиле...кога бев мала ми врзуваа мартинки и кога ќе го видевме првиот штркал ги стававме под камен...
18.04.2012, 00:12
Snow Queen
302
јас сум тажничка,мартинката ми испаднала кога бев на шопинг,пробај едно пробај друго и не сум приметила кога паднала.
01.03.2013, 13:11
Natuska85
3613
Купив кога бев во Банско пред 2 недели мартинки за мене за на рака,а за Кико такво како човече со безопасна. Сабајле мојата си ја ставив,а неговата му ја закачив на ранчето. Мајка ми ми правеше вакви кога бев мала и сеа кога ги видов дека се продават не ги одминав,ептен ме потсеќаат на детството.
05.03.2013, 11:15
Mihaela 2010
4230
vo petokot doagam od rabota i gledam na raceto na M ,martinka napravena,im gi stavale vo gradinka..lele kolku sumpaticno,bravo za ucitelkite,ama posle dva dena nosenje ja izvadi,a bas sakav da ja ponosi neke vreme i da i ja zakacam na nekoe drvce...ama ete...tolku bese
05.03.2013, 12:36
Goddess*
332
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: ikki
И јас Луѓе јас првпат слушам за ова, нит сум носела ниту сум видела, а и да сум видела не сум обрнала внимание што е и зашто
Ме просветливте!
I jas prvpat slusham za vakvo neshto
05.03.2013, 13:03
jasna_sr
58
Eve jas momentalno nosam martinka edna koleska ni napravi na site na rabota (nie sme institucija so okolu 20 vraboteni ) i eve skoro site gi nosime so isklucok na nekoi postari kolegi, od prvi mart i maski i zenski, a na mojata kerka koja ima 15 meseci i ja staviv na rakata i se izraduva no za nekolku sekundi sakase da ja izvadi i jas i ja izvadov,dogodina koga ke bide pogolema ke i napravam pozzz