cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Како деца игравме...

clock-img

27.03.2009, 21:01

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Леле, ајде луѓе што најмногу сакавте да си играте како дете? Да се потсетиме на детските денови...

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

27.03.2009, 21:15

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Играв најчесто машки игри, бидејќи во маало ми беа само машки (фудбал, брканица..) добро играв и ластик на училиште, ама сепак машките игри ми беа приоритетниuser posted image user posted image user posted image ех што не си бев едно машко,и онака сум трето па женско.

clock-img

27.03.2009, 21:17

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Кога ќе ми текне какви игри сме играле во мало се разнежнувам.Најубавиот период од животот.а овие денешниве деца компјутер и ништо друго заборавија да комуницираат и стануваат несоцијализирани.Јас пораснав во гевгелија и таму игравме мижи мала,чие е оваа,кукав план леле не ми текнува ај кога ќе ми текне ќе ви пишам.

clock-img

28.03.2009, 19:26

clock-img

Aleksandra

pencil-img

309

Vo plocka bev sampion, ama za lastik ic ne me bivase, nemozev da skoknam do treti skokav( do pod zadnikot), a i za djamija bev sampion. Super ni bese, po cel den nadvor trcaj skokaj a denesnive deca samo doma pred TV so kablovska so internet i ete ti posle defomiteti na grb i red drugi raboti.

clock-img

16.06.2009, 23:23

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Леле и јас многу играв џамлии многу, ех да ми се врати тоа времеuser posted image

clock-img

16.06.2009, 23:32

clock-img

katence

pencil-img

222

Nie igravme,lastik,plocka,zmurki,narodna i se sekavam kola nemozese da pomine od nas cela ulica ja zafakavme.Posebno ubavo mi bese vo zimo site koga ke se soberevme so sankite se lizgavme,frlavme snezni topki,pravevme angelcinja vo snegot.ehhh toa bea vreminjauser posted image

clock-img

17.06.2009, 08:21

clock-img

mami

pencil-img

8680

играв со машките џамлии, фудбал, правев бункери, граница, жмурка неизбежно..ластик научив да играм во средно со децата од извиднициuser posted image

clock-img

21.06.2009, 01:52

clock-img

biljanaM

pencil-img

662

јас најмногу играв ластик, или таа играта што се викаше 10ка со топка...глув телефон, смешен телефон...

Ил смо само ту због рамнотежа меџу звездама.....

clock-img

24.07.2009, 10:44

clock-img

mami

pencil-img

8680

ми се игра народна...

clock-img

15.09.2009, 09:26

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Јас акко дете многу играв џамија, жмурка, народна и ластик.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

15.09.2009, 13:07

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

neka bide neka bide topkata na mesto,vojna,prtni pira...hehehe
e toa bea vreminja:)

clock-img

15.09.2009, 13:17

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

zmurka,strkot bara boja,brkanica,10 so topka,kosarka i imase uste ama nemozam da se setam a pred dve god idev kaj mama u kaj nea u malo devojcijna igraa lastiko pa skoknav i jas malkuuser posted image user posted image user posted image

clock-img

15.09.2009, 13:44

clock-img

acka

pencil-img

133

lele kako mala mnogu igrav lastik, klim plocka,krienka,kosarka a mnogu sakav da vozam roleri se sekavam tatko mi mi kupi i jas padnav i si ja skrsiv rakata i zabot sekogas koga ke mi tekne na toa se smeam a rolerkite uste gi cuvam.user posted image

clock-img

15.09.2009, 17:31

clock-img

nadica

pencil-img

4381

е да знаат нашите деца како се забавувавме ние на нивни години мене дома неможеа да ме приберат па ми носеа за јадење на улица

играв ластик, фудбал, жмурки на топка, мижитатара, тенис на нога, и уште многу други игри воглавном „машки„ ама девојчињата бевме подобри user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

15.09.2009, 23:59

clock-img

Весна

pencil-img

771

Ех, и јас барабар со машките се играв, рани колената од фудбал и рацете од џамлии ми беа. Сега имињата на игрите не знам дали се исти, ама еве по кумановски серве, џамија, тртеж, жмурка на топка, баба, јанино јанино, кисело млеко, бам-бам user posted image , чие е чие (по скопски знам дека е збирам фото), план, кленѕа војска (плочка) user posted image , правевме бункери... Ееееее, си имав прееееекрасно детство user posted image

clock-img

16.09.2009, 17:50

clock-img

ostoun

pencil-img

436

Denesnive deca imaat mnogu posiromasno detstvo. Odamna ne sum videla deca na ulica da si igraat.
grabni stapce, dzamija ,lastik,zmurka i sto uste ne.............user posted image

clock-img

16.09.2009, 18:04

clock-img

daniel

pencil-img

209

denes decata go nemaat toa detstvo kako sto go imavme nie...gi nema na ulica dzamlii,devojcinja lastik da igraat nekako e vestackouser posted image user posted image

clock-img

16.09.2009, 18:43

clock-img

natasha

pencil-img

430

obozavav lastik,duri doma stavav dve stolici go zakacuvav lastikot i igrav,a so drugarkite dgamija

clock-img

16.09.2009, 19:39

clock-img

Iva

pencil-img

626

Исто, и јас го обожавав ластикот и по дома си играв, а надвор игравме, народна, џамија, плочка, жмурка и сега не ми текнува што уште.

clock-img

16.09.2009, 21:33

clock-img

Matej i Eli

pencil-img

13

друство а јас со другарките цесто играв и ,,ПЛОЧКА,, ако ви текнува , се цртаа полиња, со бројки, и се скокасе на една и две нозе... кој играл јке му текне за сто станува збор user posted image

clock-img

06.10.2009, 13:01

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Lastik definitivno, plus Narodna, Đamija....ahhh toa bea ubavi vreminja user posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

17.11.2009, 15:32

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

ех, колку беше убаво кога пред зграда си игравме брканици, пипни стој, народна, серва, ластик, камај, жмурка на топка, џамлии и многу други игри..а штом се стемни, се знае, жмурка..закон бевме, игравме сите заедно и машки и женски не се двоевме и супер ни беше и сеуште знаеме да се собереме понекогаш и да се дружиме...:))))))

clock-img

21.11.2009, 23:33

clock-img

bubica_

pencil-img

4

me podseti na igrite DZAMIJA I NARODNA   gi obozavav,koga se podsekam na detskite denovi se custvuvam po malku tazno,nasive deca nemaat nikakva zabava,igra na ulica,sedat doma pred ps i pc user posted image

sekoj nov den e nova prikazna

clock-img

26.05.2010, 14:16

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Еееее ластик... па тоа колку се скокало, до мишки, до уши, до кај беше user posted image   и плочка, народна, жмурки... ептен ми е срам, инаку како би се изнаиграла плочка или ластик... а за одбојка да не правам муабет...

clock-img

26.05.2010, 14:32

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

ИЗВОРНА ПОРАКА: Jasmina27

Еееее ластик... па тоа колку се скокало, до мишки, до уши, до кај беше user posted image   и плочка, народна, жмурки... ептен ми е срам, инаку како би се изнаиграла плочка или ластик... а за одбојка да не правам муабет...

И ние со другарките од мојата маала (јас им бев најголема user posted image ) игравме секакви игри: и ластик, и царица (таа што вие ја викате плочка user posted image ), лепчиња (слична на народна, само во парови се игра), криенка (си ја викавме -куку user posted image ), расипан телефон, штркот бара боја ... и многу други, не можам сега на сите да се сетам user posted image Ех, детство, безгрижно, разиграно ...

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

Последни статии

article-img