ИЗВОРНА ПОРАКА: mina_m
ИЗВОРНА ПОРАКА: Боцко
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki
...Сите роднини секоја година ми ветуваат ќе дошле кај нас на одмор но кога ќе се пресметаат колку ќе ги чини само превозот до тука испаѓа поисплатливо им е на Малдиви да одат на одмор и да платат хотел и се, отколку мене на гости да ми дојдат.
И се е индивидуално. Јас сум живеела во семејство што било и сеуште е поврзано меѓу себе и сите се во Мк освен нас неколку што не има по светот. Во детството и младоста многу сум се дружела и сум си ги посетувала тетките, вујко ми, бабите, дедовците. Тие средби неможам никако ама никако да ги поистоветам со разговорите на скајп или преку телефон. На скајп неможат да ја погалат и да ја гушнат керка ми да ја седнат во скут и да и раскажуваат приказни, да прават колачи заедно или да одат на риболов и што уште не. Развојот на техниката за мене лично носи само отуѓување од луѓето, само навидум сите сме си демек поблизу.
потпис. еве ја се пријавувам за гости
може у некој комшиски апартман, ако издаваат. но, за тоа кога ќе дојде време...лето, ахххх
lele i kaj mene e vaka site drugarki ,rodnini vetuvaa deka ke dojdat, a koga ke slusnea deka kartata e skoro $3000 za eden ,odma muabetot se sveduva "e pa aj vie dojdete barem so site ke se vidite i poveke ke mozete da ostanete" ,a mi falat site da mi dojdat i da im odam,sega nisto ili skype ili mob
Koga sme veke kaj doaganjeto na gosti kaj mene.Moevo posiroko semejstvo i nekoi drugarki mi velea sigurno ke ti dojdeme na gosti eve gi cekam veke 2 godini
.Prvo bese za evrovizija koag bese vo Belgrad pa aj na leto pa ja na zima sto da vi zboruvam.
A ja su od niv odalecena tocno 445km tolku ima Belgrad - Skopje i kartata avtobuska e 30 evra.
Tolku od nivnoto doaganje.Zatoa ne se ni zamaram od nivnite komentari niti mi nedostasuvaat iskreno, kolku sto jas im nedostasuvam nv tolku oni mene.Inaku dodeka bev tamu bevme nerazdeli ona idimi dojdimi pogotovo so edna bratucedtka prva koja mi velese deka nemoze da zamisli bez mene vo Skopje a sega ne i teknuva edna poraka da prati.
A inace sme igrale kako sto veli niki so stari tendzerinja so kukli se i sesto.No toa e minato, a segasnosta i idninata e pokraj moite dve sonca mm i kerka mi.
Inaku od site sto obekavaa doagaat normalno mojte i edna moja drugarka redovno a ona nitu ednas ne mi obeka od koga sum ovde deka ke doaga.Toa ustvari i mi bese najdobrata drugarka vo SK.