so sto gi cistite staklata vo tus kabinata.ne se bas stakleni tuku kako zamaglen materijal pojma neznam stoe e.neznam sto se ne probav i se se razmackani ,so talog bel za nikade
20.12.2010, 13:59
baby mama
679
Jas do pred nekoe vreme koristev Arf, ama otkako go zemav Frosch ne go menuvam. Arfot mnogu beli tragi ostava.
20.12.2010, 14:08
mama26
3977
so obicen sjaj cistam.ne kupuvam nisto specialno.bitna mi e vodata da e topla i krpata cista
20.12.2010, 14:40
nutelizza
357
А некое средство што убаво ке го исчисти филтерот на аспиратор многу ке ми биде од помош зашто имам пробано со многу ама неефикасни
20.12.2010, 15:58
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: strelec 8
so sto gi cistite staklata vo tus kabinata.ne se bas stakleni tuku kako zamaglen materijal pojma neznam stoe e.neznam sto se ne probav i se se razmackani ,so talog bel za nikade
Само со пулирапид ми се чистеа вратите на кабината
07.01.2011, 16:06
jovanka
1745
Ovie denovi namesto Arf ili Cif zemav tecen abraziv Frosch i toa so miris na lavanda navistina super sretstvo za kujna i kupatilo (pulirapid+frosch)= cistina i svezina
08.01.2011, 13:32
nutelizza
357
Никој ли не ги чисти филтрите од аспираторот
08.01.2011, 13:45
negla
236
jas imam za edna upotreba odnosno koga ke se izvalkaat na primer po edna godina potoa kupuvam nov filter.
08.01.2011, 17:00
jovanka
1745
ИЗВОРНА ПОРАКА: nutelizza
Никој ли не ги чисти филтрите од аспираторот
Ima specijalni podlogi koga ke se zalepi celata mrsnotija toa se frla i se stava nova podloga.Ima vo razni golemini prema dimenzijata na aspiratorot.
11.03.2011, 22:50
Natuska85
3613
Во купатилото во новиот стан имам многу непријатна миризба кога ќе влезам.Го чистам со доместос,бреф и циф и ќе мириса убаво едене ден и после пак се враќа непријатната миризба.Значи не е од вц школката....мислам дека е од тие дупчињата на лабавото и кадата или од тоа дупчето доле што е за вода.....Дајте предлог што средство да ставам да избега миризбата....
11.03.2011, 23:25
humana
596
Necistam so sretstva,go kupiv H2O od topsop i da vi kazam spas mi e,sve zivo cistam so nego
11.03.2011, 23:31
Џесика
2036
Можно е непријатната миризба да е од цевките во одводот, ние имавме таков проблем во кујната, не знам сеа како да ти опишам, таа кривината како U не ни беше поставена добро за да се задржи вода и се ствараше смрад... за средства имаш милион, од мускуло, бреф до мр. Дак
11.03.2011, 23:32
Pepelaska *
3820
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85
Во купатилото во новиот стан имам многу непријатна миризба кога ќе влезам.Го чистам со доместос,бреф и циф и ќе мириса убаво едене ден и после пак се враќа непријатната миризба.Значи не е од вц школката....мислам дека е од тие дупчињата на лабавото и кадата или од тоа дупчето доле што е за вода.....Дајте предлог што средство да ставам да избега миризбата....
А да пробате да ги сменит етие дупчиња мислам декамислиш долу на сифонот и во лавабото така? Мислам може нови да се стават ама поарно прашај некој маж
11.03.2011, 23:35
Natuska85
3613
Ќе пробам прво со неколку видови средства ако не избега миризбата ќе ги менуваме,ако може нормално
12.03.2011, 01:17
maki1
321
natuska ,prvo otvorete go sifonot i vidi dali ima voda vo nego ,obicno mirizba doaga dokolku ne drzi voda,jas sum imala takvo iskustvo.proveri ,pa posle stavaj sredstva,ma da mislam deka nema mnogu da j apodobris situacijata sigurno e momentalen efekot i posle pak se oseka miriz.Taka da vidi so sifonite.
12.03.2011, 09:34
Viktori
5329
Истури само вода во сифонот. Ако се задржува водата, само истурај свежа вода секој втор ден. И да смениш џабе ти е. Сифонот е поврзан со одводот од зградата и ако не ја задржува водата или ако водата пак не истекува често (на пример ако имаш паравани на кадата или херметички затворена туш кабина ( )почнува да мириса.
< Поракaта ја уредил виктори -- 12.3.2011 9:35:20 >
17.03.2011, 14:11
Natuska85
3613
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика
Можно е непријатната миризба да е од цевките во одводот, ние имавме таков проблем во кујната, не знам сеа како да ти опишам, таа кривината како U не ни беше поставена добро за да се задржи вода и се ствараше смрад... за средства имаш милион, од мускуло, бреф до мр. Дак
Овој бил и кај нас проблемот,фала ви многу на сите за советите да не бевте вие на мм немаше да му текне дека тоа е проблемот.Огромно фала и од него .А купив милион средства оваа недела што помина и ништо не помагаше
29.03.2011, 14:02
Nadezna
647
Земав Ајакс кафејав за ламинат, го растварам по мропис, катастрофа. Со стп цистите ламинат?
29.03.2011, 15:43
Natuska85
3613
Надежда за ламинат само emsal или pronto,многу се добри
29.03.2011, 15:47
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85
Овој бил и кај нас проблемот,фала ви многу на сите за советите да не бевте вие на мм немаше да му текне дека тоа е проблемот.Огромно фала и од него .А купив милион средства оваа недела што помина и ништо не помагаше
Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!
11.03.2013, 18:40
Bububebe
564
Мене ми треба некое средство за чистење на паркет. Пример да го напрскам паркетот и потоа да не го бришам со вода. Од многу вода ќе поцрни
11.03.2013, 18:44
Ikana
3780
Пронто нешто такво си пробала? Мора да има и некоја линија за подови.
11.03.2013, 18:50
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: humana
Necistam so sretstva,go kupiv H2O od topsop i da vi kazam spas mi e,sve zivo cistam so nego
isto eventualno koristam soda ili ocet
11.03.2013, 18:53
Bububebe
564
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana RR
Пронто нешто такво си пробала? Мора да има и некоја линија за подови.
Барав во веро ама ништо не ми фати око.Сите средства се мешаат со вода Икана,малку оф топик. Имам прашање за Вас во темата слабеење
11.03.2013, 19:08
Calypso
1386
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bububebe
Мене ми треба некое средство за чистење на паркет. Пример да го напрскам паркетот и потоа да не го бришам со вода. Од многу вода ќе поцрни
Имаш влажни марамици за паркет и ламинат во ДМ (ако си од Скопје), се ставаат на џогер, се пребришува. Вади се од ламинатот (дома имам ламинат), за паркет не знам, ама сигурно е добар. Еднаш месечно да чистиш со специјално средство како Пронто или Емсал, а овие марамици ти се супер за секој ден. Има 15 парчиња во пакување, околу 180 ден. се.