Sto mislite za pravenje svadba otkako ste dobile bebe. Nie nemame praveno svadba, ne bevme mokni fiansiski koga se verivme, i ostana bozem da pravime svadba so bebuska. Vcera ni idea gosti za mladenci ( zasto denes nema da sum tuka ), i nekako mi bese tolku bez veze, porano mnogu sakav da pravime svadba, i sega sakam, ama nekako, ne znam, krivo mi e zasto ne napravivme na vreme Sto mislite vie, mnogu se dvoumam. I sakam i nejkam.
< Поракaта ја уредил mami -- 22.3.2010 11:54:51 >
22.03.2010, 11:55
jovanka
1745
Mnogu e pozitivno cuvstvoto za svadba so bebe pogotovo vencavanjeto vo crkva a potoa i krstevkata te podrzuvam da si napravite mini veselba a mama zadolzitelno vencanica.
< Поракaта ја уредил mami -- 22.3.2010 11:57:42 >
22.03.2010, 11:57
mami
8680
А зошто да не...Еве ти уште еден пример- на мм вујко, се регистраа само во матично и правеа веселба, ама дека невестето трудно решија венчавката да си ја прават кога ке се породи. И после тоа во исте ден правеа крштевка за малата и венчавка во црква. Нормално тоа си го одбележија во кругот на потесното семејство, нема на три пати да прават свадба со сите церемонии. Мене ми е тоа баш интересно, ке може да се фали после дека била на свадба кај мама и тато
22.03.2010, 12:01
Adrijana
1301
Mi se saka mene, i taka nesto malecko, a i krstevka moze, leleee ke praam muabet so mm. A nikako ne mozam da se ubedam vo toa da ne pravime svadba, duri koga odam na svadba mi e krivo, ko jas nesto losa da sum bila i za mene svadba nema, a ii lugevo site radoznali, koj kako me vidi mi vika koga svadba ke prvete
22.03.2010, 12:58
arh_diz
7198
Moj bratuced pravese svadba so bebe nevestata bese oblecena vo nevestinsko . Se bese kako i na sekoja svadba samo bebeto plus
22.03.2010, 13:40
BILE.F
670
Еве јас ќе правам свадба со бебе! Имавме несреќен случај, па само се регистриравме, јас го сменив презимето, а здравје свадба т.е веселба ќе правиме заедно со крштевката негде кога бебчето ќе има 1год. Се во едно! И искрено мене ми е интересно, ќе си облечам убав фустан, и онака не сум сакала класичен невестински фустан, и ќе прославиме кога ставрно ќе ми биде до прослава!Бебушот ќе си го дотерам, и тројцата ќе си играме танго! Една убава веселба со најблиските пријатели и роднини т.е со тие што искрено с радуваат за нас!
22.03.2010, 13:45
mis.
3845
< Поракaта ја уредил mis. -- 22.3.2010 13:47:03 >
22.03.2010, 14:24
niki
4299
Јас правев свадба со бебе, поточно со дете од година дена. И крштевка во истиот ден и преку 200 гости и венчаница носев и ќерка ми носеше и така. И тоа е за луѓе, ако си сакаш прај си не му ја мисли. Подобро прај и кај се што си правела, отколку да не правиш и да се каеш што не си правела .
22.03.2010, 15:25
Палешка РР
7505
И јас сум за да правите свадба и крштевка во еден ден. Баш убаво и ќе се венчате, крстите и изнаиграте.
22.03.2010, 15:29
matushka
510
Ne sum bila do sega na svadba so bebe, ama mislam deka toa e mnogu simpaticno . Em ke bides so maz ti, so site najbliski i so najgolemoata radost vo tvojot zivot. samo napred!
22.03.2010, 19:17
***Lide***
341
zosto da ne bas e slatko toa i svadba i krstevka nema nisto loso vo toa jas sum ZA ako se odlucite najubavo da si pominete toj den sto ne se somnevam deka ke bide taka
23.03.2010, 09:50
Adrijana
1301
Lelee ja pocnav da planiram, i mm go zamarafv sabajle u 6 po se izgleda ke napravime nesto skromno
23.03.2010, 17:33
Mucka
117
sina sam nosila na jednu svadbu al tada je bio 2g i to vratili smo ga doma odmah nakon ceremonije s babom i djedom.....a za bebe ....neznam sta bebe treba da radi na svadbi????ako je do slikanja to onda moze.ali mislim ono do crkve samo i toliko.....grozim se pomisli da jedna beba treba da slusa glasnu muziku nekoliko sati i dise zrak gdje 200 ljudi pije,jede,znoji se,pusi i ko zna sto jos ???? iz zdravstvenih razloga bih rekla veliko neeeee....
24.03.2010, 10:38
Adrijana
1301
Mucka ti blagodaram za komentarot, toa e tvoe mislenje, iako jas ne se slozuvam vo celost so nego. A inace gi aktivirav doma site i po se izgleda ke bidam nevesta vo Juni
24.03.2010, 10:42
niki
4299
Муцка мислам дека не ја разбра темата и пишува за своето бебе на туѓа свадба, а не за сопствената. Како и да е, со среќа одлуката и убаво да си поминете на свадба и да се изнаиграте.
24.03.2010, 11:00
Мачиња
21
Секој заслужува да игра на сопствената свадба. Само напред ! Во меѓувреме организирај ги бабите да го причуваат бебчето тој ден, може да не сака тој ден многу гужва :)
24.03.2010, 11:02
Adrijana
1301
Tamu kaj so planirame e nesto kako hotel, pa ke zememe soba bas za toa deka moze na nea ke i se spie
24.03.2010, 11:03
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: Мачиња
Секој заслужува да игра на сопствената свадба. Само напред ! Во меѓувреме организирај ги бабите да го причуваат бебчето тој ден, може да не сака тој ден многу гужва :)
Хе, хе а бабите нема да дојдат на свадба кај сопствениот син и ќерка? Сакало нејќело гужва, ако прават свадба ќе мора со бебето освен ако не изнајмат дадилка.
24.03.2010, 12:58
BILE.F
670
Adrijana, собата е најдобро решение! Јас мојата веселба и крштевка, сакам да ја правам во Букет или Два златника, така пријатно ресторантче со убава храна и убав амбиент! А сликата како тројцата играме танго ми е една од најинтересните и најубавите што ми се вртат во глава! Ти ќе бидеш пред мене, па ти посакувам релаксирано да си се подготвите, и да не инфорираш детално за се! Поздравче!
24.03.2010, 13:00
Adrijana
1301
fala bile, i jas i ja zamisluvam taa slika, kako igrame trojcata zdravje, se nadevam deka ke napravime svadba i obavezno ke go spodelam iskustvoto so site vas.
24.03.2010, 13:12
elle
613
Адријана те подржувам во одлуката да си направите свадба, и добра ти е идејата за соба за малата Ева но до јуни она ќе биде веќе голема мома . Скоро бев на свадба во Штип каде сестрата на невестата беше со бебе од 1 месец... Уживај во подготовките за свадба
24.03.2010, 13:16
Adrijana
1301
hiii kolku sum vozbudena, treba fustan, i burma i se lelee ke puknam
24.03.2010, 13:21
ananikol
1568
ИЗВОРНА ПОРАКА: BILE.F
А сликата како тројцата играме танго ми е една од најинтересните и најубавите што ми се вртат во глава!
24.03.2010, 13:25
mother 29
4405
јас сум била на таква свадба со бебе и плус крштевка......имаше коментари од типот со еден куршум-три зајака! а според мене,зашто не!ако некој се пронаога во таква веселба,убаво да си помине
24.03.2010, 13:26
lila30
13
Adrijana sinot na mojata drugarka prasuvase kade bil toj koga majka mu itatko mu pravele svadba.Tvoeto ke znae.Prekrasno e cuvstvoto da se vides vo vencanica.So sreka