за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
zenski tolku e lseno kebinja da se perat ednostavno zamislete si vaka:
vasiot neprijatel go fakate pa frlate vo kada pa go davite ..on probuva vozduh da zeme ama vie ne popustate i op so noga gazis na kebeto i go davis ,go davis a ne ti vraka ne ti zbori abe meraci
12.12.2010, 17:29
lukas
2148
a be mama26,koga ke me iznervira mm ke ja upotrebam fintava,ke zamisluvam deka e toj...
12.12.2010, 18:54
Bogdancanka
5422
море мама26 какво тепање во када го пикам во машина и ич не се замарам ако не го собере кај мене го носам кај свеки кај неа сигурно ќе го собере... немам јас такви кебиња да се борам со нив во када
12.12.2010, 18:58
Annet
2404
и јас се перам во машина,ќебиња и јоргани од тие потанките собира,едно по едно на 30 степени и на центрифуга и да се погоди времето и супер е
13.12.2010, 09:00
mami2
417
Ќебиња перам во машина, а големото го носам во сервис за перење. Не ми паѓа на памет да го газам во када затоа што и незнам така колку е испрано или само вода го поминала
15.12.2010, 23:36
Maca25
7558
Кај нас дома само Нина има ќебе и нормално тоа во машина се пере. Јас и мм спиеме со едно многу тенко јорганче кое исто така се пере во машина. не ни помислувам да тепам ќебиња во када
31.01.2011, 00:29
suzeto
1297
sve vo masina kakva raka ke padnam i jas vkada sose kebeto...imam edno duplo ekstra toa potesko go sobira ama turkam ako treba so noze ke turkam ili nema ni da go koristam,a drugoto duplo go sobira bez problem,jambolija ednas perev i se otepav i poveke ne ja ni koristam
31.01.2011, 18:50
humana
596
Sve odi vo masina,pa i kako cesto gi peram sekoj mecec obavezno,ke gi postelam na susalnata vo dnevna i do utredenta mi se suvi,a ako gi peram u kada ke nemozat samo de se iscedat cel den.
17.04.2011, 09:05
Snowhite RR
5042
Пред некој ден го перев ќебето, дупло е, машината додуша ми собира 6кг, ама не пробав дали ќе го собере, го потопив во када, подобро така отколку да ризикувам да ја расипам машината, па со неа после да се замарам, е сега еве два дена се суши и уште е на жица, не е исушено
17.04.2011, 13:23
Maca25
7558
Ние ќебиња не користиме, многу ни е топол станот и немме потреба од ќебиња зимно време. Спиеме со тенок јорган кој го собира во машина. Кај и да е ќе треба да го перам, само чекам да се подоправи времево.
17.04.2011, 13:32
denim
351
Sve u mashina.
ПО 100 ГОДИНИ ...НЕМА ДА БИДЕ ВАЖНО КОЛКАВА БЕШЕ МОЈАТА СМЕТКА ВО БАНКА, КАКВА БЕШЕ КУЌАТА ВО КОЈАШТО ЖИВЕЕВ, ИЛИ КАКОВ АВТОМОБИЛ ВОЗЕВ. ...НО СВЕТОТ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОИНАКОВ ЗАТОА ШТО ЈАС БЕВ БИТЕН ВО ЖИВОТОТ НА ЕДНО ДЕТЕ!
17.04.2011, 19:49
anedespo
940
U MASINA
17.04.2011, 20:41
mamicki
1111
Се живо и диво перам во машина, среќа што теписите не ги собира, инаку и нив ќе ги пикнев внатре!
17.04.2011, 21:15
Natuska85
3613
Во машина нормално,кај во када цел век нема да се исцади.Ми текнува додека бев студен и живеев под кирија со цимерката ги ставивме двете мои потенки ќебиња да ги переме,ама не беше во ред машината,стара и да сме ги пуштиле на 90 степени,тоа цели искубани коа ги извадивме,па кога и кажав на мајка ми .Среќа на крај на учебна година беше и ги оставив во станот кога се иселивме ќе му се најдат некому,некогаш
18.04.2011, 00:27
ikki
224
Jas se peram vo masina, edinstveno eden jorgan ne mi go sobira pa nego vo kada, i toa plus svekrva mi mi go pere i taka :))) pozz do moja svekrvica eve gledam pak ke treba da pere :))))))))))
19.03.2012, 14:08
Ananija
157
Само теписи и стази не перам во машина, останатото се! А ќебињата речиси на два три месеци ги перам!
30.09.2012, 23:40
Malecka23
1175
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ananija
Само теписи и стази не перам во машина, останатото се! А ќебињата речиси на два три месеци ги перам!
potpis.masinata mi e 6.2kg a susarata 7kg taka da za 2h pereni i isuseni
01.10.2012, 10:27
Luci
2250
И мм пере ќебиња во машина, ги става на 40 со течен детергент за шарени и гајле немаат П.С ова мм нека не ве чуди, дома тој е задолжен за пуштање машини
01.10.2012, 10:53
niki
4299
blagodarenie na temava duploto pocnav da go nosam na hemisko i proletva go imav zaboraveno tamu edno mesec dena, pominuvame i tipot sto raboti se poznava so mm i ni mavta '')ne vika da si go zememe da ne bese toj sigurno sega ke mi teknese da go baram kebeto
< Поракaта ја уредил niki -- 1.10.2012 10:54:56 >
29.08.2013, 14:48
Ring
602
Kazete mi nekoj servis za perenje kebinja vo okolinata na centar ? I cena ako znaete. Imam 2 dupli golemi kebinja i ne mi se pikaat vo masina , stara e mislam deka nema da izdrzi... A eve se blizi esen , pa da mi se spremni
29.08.2013, 18:40
masa
473
Vo Ramstore sigurno perat i ne bese nekoja cena visoka okolu 300 pred nekoja godina,ako ne e pokacena cenata sega.Inaku jas vo masina go peram i duploto,ubavo ke go nagmecam i go sobira,samo go pustam dva pati na plavenje.
26.11.2013, 09:47
AneLav RR
1110
Јас ќебиња перам исклучиво во машина и тоа на програм перење на рака или на кратка програма со целосна центрифуга. Дури и дуплиот летен јорган ми го собира ама тој го перам без центрифуга бидејќи имам машина со горно полнење и максимум 5 кг собира.
26.11.2013, 12:00
Snowhite RR
5042
Се уште не сум се осудила да ставам ќебе во машина, само во када ги имам перено, 6,2кг ми е машината мислите дека ќе ми собере дупло ќебе?
26.11.2013, 12:07
AneLav RR
1110
Дупло сигурно ќе ти го собере , мајка ми переше такво во тие старите горенски машини па све си беше ок. А сега има нова и во таа и го собира без проблем. Јас не користам дупло ќебе да ти кажам ама штом во мојата собира дупли летен јорган мислам дека ни за ќебе во твојата нема да има проблем. Поздрав!!
26.11.2013, 14:24
zzaa
884
Пери го слободно во машина на 30 или 40, и јас имам дупли ќебиња ги перам во машина, на ова ладно никогаш нема да се исушат ако ги переш во када. Јас се перам во машина на рака ништо.