за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А
15.07.2010, 21:24
vezilka RR
4931
Хи,хи..е баш ми се припи кафе да ти кажам, а не сум пиела неколку дена!!
15.07.2010, 21:25
Viktori
5329
леле везилке јас кога бев трудна пиев бааѓи кафе. се вадев со низок притисок
15.07.2010, 21:30
vezilka RR
4931
абе и јас имам низок притисок, можам на тоа да се вадам, ама некако го избегнувам..Ах, тој пусти guilty trip
15.07.2010, 21:31
lukas
2148
neznaev kade da najdam takva tema pa ke prasam tuka.vcera kladovme vakcina noze race i so napivanje.vcera posle 4 sati mi krena 37.5 i mu dadov surupce,vecerta pak isto pak mu dadov surupce ,eve denes cel den se borime so ugore udolu temp.de 36.9 de ke kaci 37.8 koja e normalnata temp kaj bebcinja moeto e 4 i pol meseci...ve molam kaj da pobaram vakva tema ako znajte ili ako mozite da mi kazete nekoj od vas...ima potreba da se plasam?pozz
15.07.2010, 21:36
Viktori
5329
лукас, тука има дискутирано за температура инаку јас колку што памтам 37 не се смета за покачена температура ако е мерено надворешно, а ректално 38. Не се секирај, нормална реакција на вакцината
15.07.2010, 21:36
Тања РР
2029
Лукас според мене немаш потреба од сирупче, не се работи за висока темп. Еве ОВДЕ имаме разговарано за тоа.
15.07.2010, 21:44
lukas
2148
a be mi kreva i na 37.8 i zatoa..nezz ete sega samo so mu meriv ima 36.4 i kefoj sum..aman dva dena so kamen na srce sedam pa kolku mui e strav od ovie temp.fala vi mnogu..nezz so ke praev bez site vas mnogu pomagate...fala...a kolku e normalnata temo na bebce..?
15.07.2010, 21:52
Bitolcanka
2461
Здраво другарки, како сте? Јас пред околу 1 час се вратив од Пп со убави впечатоци Прекрасно си поминав. Си купив фустанче до колена, тесно, малку набрано, темно-лилава боја и влечки - црно-бели - типски - се подновив. Во еден бутик сретнав колешка од факултет со која не се имавме видено од дипломирањето. Бевме на кафе со дечко ми во Вирус, па на скара кај штандовите и пред бегање ме изненади Палешка, дојде се видовме и се сликавме заедно со Миа - вистинска срцка е - дури си дојдовме Бт само на неа мислев - душиче мило
15.07.2010, 21:58
Тања РР
2029
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas
a be mi kreva i na 37.8 i zatoa..nezz ete sega samo so mu meriv ima 36.4 i kefoj sum..aman dva dena so kamen na srce sedam pa kolku mui e strav od ovie temp.fala vi mnogu..nezz so ke praev bez site vas mnogu pomagate...fala...a kolku e normalnata temo na bebce..?
Лукас зависи каде мериш. Под пазуви до 37,5 за бебе е нормално а ректално до 38.
15.07.2010, 22:01
Палешка РР
7505
Навистина така беше и се појавив на Битолчанка како фантом од нигде никаде Но доцна видов дека пишала дека ќе доаѓа, па кога излегував и го побарав бројот на Јуле и претпоставував каде ќе ја најдам Битолчанка И знаете што?! Миа се заљуби во неа, како ја гледаше самооооо Ако ги имаш сликите Битолчанка, ајде, чекаме
15.07.2010, 22:10
Bitolcanka
2461
Да, навистина големо изненадување ми приреди, thanks a lot И дечко ми после искоментира - "Е ова, ти е вистинска другарка" За жал немавме време да си поприкажиме повеќе, но сигурно ќе има друга прилика, порелаксирано и навреме договорено А во Миа и јас се заљубоив - тоа беше љубов на прв поглед - бакни ја од мене и изгушкај ја
Го чекам брат ми да ги префрли сликите во неговиот компјутер, па да ги снимам во мојот, зашто мојот нема таква можност. Ќе биде за кратко време мислам. И јас одвај чекам да ги видам
15.07.2010, 22:22
lukas
2148
tanja,pod pazuvi izleguvase 37.5 a isto i vo gazeto,nezz zosto mi vadi i tamu i tamiu isto..no ete sega pak mu merev spie bebusot i ima 36.4 i kefoj sum...pozz
15.07.2010, 22:28
Џесика
2036
абе памтам викаа на боцкање дека до 38 нема потреба да се дава сируп, а и не би требало да качи повеќе од 38, пошто е само реакција
15.07.2010, 23:08
Felly RR
7977
Леле, и ние денес бевме на вакцина, и еве малку и беше покачена темепратурата 37,6. А сега спие, ама пак ми е жешка на челцето, а ако и мерам сега ќе ја разбудам. Дали да ја оставам да спие, или да ја будам???
15.07.2010, 23:22
nadica
4381
леле ќе пукнам што од работа што од нервоза во темите за жалење од мм и свеки ќе се изнаприкажам кога ќе имам време бидејќи сега надица ме чека да ја заспијам ако не заспијам јас пред неа мило ми е што се забавувате поздрав до Пп
15.07.2010, 23:37
Viktori
5329
сакам да се фарбам! Прашање е каква.... Црвена или црна???
15.07.2010, 23:46
Тања РР
2029
Виктори па приложи слика од моменталната состојба за да ти помогнеме
15.07.2010, 23:49
Viktori
5329
чек да ископам некоја....
15.07.2010, 23:59
Martins mom
3342
На тоа плаво око само црна, ништо друго
16.07.2010, 00:06
Viktori
5329
а бе сега ми е црна + оштетена од сонцево а и црна си ја сакам најмногу, ама ми посветлува.... А може и еден месец да и се порадувам да црвена. Инаку знам црна е закон! Ни корења да фарбам ни ништо!
16.07.2010, 00:14
Martins mom
3342
е ко така, може да смениш малце црвено
16.07.2010, 01:15
lukas
2148
fely podobro da ja razbudis otkolku da kreni temp.pozz...i so pomin ajde utre barem nema da imame temp.veke tret den ke fatime i utre ako ima..pozz do site..
16.07.2010, 01:16
Viktori
5329
лукас, уште имате температура? пак качи?
16.07.2010, 01:27
Julie1
2354
Муабетчилница ни стигна до 100 страни постови, по правилата на форумот, треба да си отвориме нова тема, после chat room и муабетчилница,оставам на оној кој прв ќе добие идеја да отвори нова тема, која ќе ни ја замени досегашната муабетчилница.