There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А
15.07.2010, 21:24
vezilka RR
4931
Хи,хи..е баш ми се припи кафе да ти кажам, а не сум пиела неколку дена!!
15.07.2010, 21:25
Viktori
5329
леле везилке јас кога бев трудна пиев бааѓи кафе. се вадев со низок притисок
15.07.2010, 21:30
vezilka RR
4931
абе и јас имам низок притисок, можам на тоа да се вадам, ама некако го избегнувам..Ах, тој пусти guilty trip
15.07.2010, 21:31
lukas
2148
neznaev kade da najdam takva tema pa ke prasam tuka.vcera kladovme vakcina noze race i so napivanje.vcera posle 4 sati mi krena 37.5 i mu dadov surupce,vecerta pak isto pak mu dadov surupce ,eve denes cel den se borime so ugore udolu temp.de 36.9 de ke kaci 37.8 koja e normalnata temp kaj bebcinja moeto e 4 i pol meseci...ve molam kaj da pobaram vakva tema ako znajte ili ako mozite da mi kazete nekoj od vas...ima potreba da se plasam?pozz
15.07.2010, 21:36
Viktori
5329
лукас, тука има дискутирано за температура инаку јас колку што памтам 37 не се смета за покачена температура ако е мерено надворешно, а ректално 38. Не се секирај, нормална реакција на вакцината
15.07.2010, 21:36
Тања РР
2029
Лукас според мене немаш потреба од сирупче, не се работи за висока темп. Еве ОВДЕ имаме разговарано за тоа.
15.07.2010, 21:44
lukas
2148
a be mi kreva i na 37.8 i zatoa..nezz ete sega samo so mu meriv ima 36.4 i kefoj sum..aman dva dena so kamen na srce sedam pa kolku mui e strav od ovie temp.fala vi mnogu..nezz so ke praev bez site vas mnogu pomagate...fala...a kolku e normalnata temo na bebce..?
15.07.2010, 21:52
Bitolcanka
2461
Здраво другарки, како сте? Јас пред околу 1 час се вратив од Пп со убави впечатоци Прекрасно си поминав. Си купив фустанче до колена, тесно, малку набрано, темно-лилава боја и влечки - црно-бели - типски - се подновив. Во еден бутик сретнав колешка од факултет со која не се имавме видено од дипломирањето. Бевме на кафе со дечко ми во Вирус, па на скара кај штандовите и пред бегање ме изненади Палешка, дојде се видовме и се сликавме заедно со Миа - вистинска срцка е - дури си дојдовме Бт само на неа мислев - душиче мило
15.07.2010, 21:58
Тања РР
2029
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas
a be mi kreva i na 37.8 i zatoa..nezz ete sega samo so mu meriv ima 36.4 i kefoj sum..aman dva dena so kamen na srce sedam pa kolku mui e strav od ovie temp.fala vi mnogu..nezz so ke praev bez site vas mnogu pomagate...fala...a kolku e normalnata temo na bebce..?
Лукас зависи каде мериш. Под пазуви до 37,5 за бебе е нормално а ректално до 38.
15.07.2010, 22:01
Палешка РР
7505
Навистина така беше и се појавив на Битолчанка како фантом од нигде никаде Но доцна видов дека пишала дека ќе доаѓа, па кога излегував и го побарав бројот на Јуле и претпоставував каде ќе ја најдам Битолчанка И знаете што?! Миа се заљуби во неа, како ја гледаше самооооо Ако ги имаш сликите Битолчанка, ајде, чекаме
15.07.2010, 22:10
Bitolcanka
2461
Да, навистина големо изненадување ми приреди, thanks a lot И дечко ми после искоментира - "Е ова, ти е вистинска другарка" За жал немавме време да си поприкажиме повеќе, но сигурно ќе има друга прилика, порелаксирано и навреме договорено А во Миа и јас се заљубоив - тоа беше љубов на прв поглед - бакни ја од мене и изгушкај ја
Го чекам брат ми да ги префрли сликите во неговиот компјутер, па да ги снимам во мојот, зашто мојот нема таква можност. Ќе биде за кратко време мислам. И јас одвај чекам да ги видам
15.07.2010, 22:22
lukas
2148
tanja,pod pazuvi izleguvase 37.5 a isto i vo gazeto,nezz zosto mi vadi i tamu i tamiu isto..no ete sega pak mu merev spie bebusot i ima 36.4 i kefoj sum...pozz
15.07.2010, 22:28
Џесика
2036
абе памтам викаа на боцкање дека до 38 нема потреба да се дава сируп, а и не би требало да качи повеќе од 38, пошто е само реакција
15.07.2010, 23:08
Felly RR
7977
Леле, и ние денес бевме на вакцина, и еве малку и беше покачена темепратурата 37,6. А сега спие, ама пак ми е жешка на челцето, а ако и мерам сега ќе ја разбудам. Дали да ја оставам да спие, или да ја будам???
15.07.2010, 23:22
nadica
4381
леле ќе пукнам што од работа што од нервоза во темите за жалење од мм и свеки ќе се изнаприкажам кога ќе имам време бидејќи сега надица ме чека да ја заспијам ако не заспијам јас пред неа мило ми е што се забавувате поздрав до Пп
15.07.2010, 23:37
Viktori
5329
сакам да се фарбам! Прашање е каква.... Црвена или црна???
15.07.2010, 23:46
Тања РР
2029
Виктори па приложи слика од моменталната состојба за да ти помогнеме
15.07.2010, 23:49
Viktori
5329
чек да ископам некоја....
15.07.2010, 23:59
Martins mom
3342
На тоа плаво око само црна, ништо друго
16.07.2010, 00:06
Viktori
5329
а бе сега ми е црна + оштетена од сонцево а и црна си ја сакам најмногу, ама ми посветлува.... А може и еден месец да и се порадувам да црвена. Инаку знам црна е закон! Ни корења да фарбам ни ништо!
16.07.2010, 00:14
Martins mom
3342
е ко така, може да смениш малце црвено
16.07.2010, 01:15
lukas
2148
fely podobro da ja razbudis otkolku da kreni temp.pozz...i so pomin ajde utre barem nema da imame temp.veke tret den ke fatime i utre ako ima..pozz do site..
16.07.2010, 01:16
Viktori
5329
лукас, уште имате температура? пак качи?
16.07.2010, 01:27
Julie1
2354
Муабетчилница ни стигна до 100 страни постови, по правилата на форумот, треба да си отвориме нова тема, после chat room и муабетчилница,оставам на оној кој прв ќе добие идеја да отвори нова тема, која ќе ни ја замени досегашната муабетчилница.