за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Мацо, оди работи,верувај ми, така ќе бидеш подобра мама... Се` другото само ќе си дојде и организира.
Јас ќе ја потпишам Анушка. Зошто ако ја чекаш идеалната работа со иделани услови ќе ти пројде животот. А на децата освен мајка им требаат и средства за живот, школување и немаат никој друг освен тебе и мт тоа да им го обезбеди.
16.06.2010, 14:46
Maca25
7558
Битолчанке фала за кафето, ептен ми требаше. Такво време дојде, кога не можеш баш многу да избираш, нема многу понуди за работа, а и секој гледа максимално да те искристи за мала плата. Баш пред некој ден со мм зборевме колку би било се полесно кога би имале наш стан, да не давам пари за кирија за никаков стан, и баш мм тогаш ми рече: Па маче, ти не би морала да работиш, супер би ни било и со мојата плата!!!!! Леле колку се изнервирав. Навистина ли мисли дека јас ќе можам живото да го поминам дома, како домаќинка?!?! НЕеееее!!! Му објаснив јас како гледам на мојот живот и дека не се гледам себе си како мајка која седи дома. Сакам да излезам, да заработам....Ми рече дека ќе ме поддржи во секоја моја одлука. Сега му се јавив да му кажам, и пресреќен е.
16.06.2010, 14:54
Bitolcanka
2461
Најлошо е за жена да биде само дома затворена. Не го сфаќаат тоа сите мажи за жал... за мт - најубаво е кога имаш поддршка од некого за се.
16.06.2010, 15:00
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka
Најлошо е за жена да биде само дома затворена. Не го сфаќаат тоа сите мажи за жал... за мт - најубаво е кога имаш поддршка од некого за се.
Како што е дојдено времето, скапотијата, ќе го сватат. Дали жената ќе работи или не, во многу развиени земји веќе не е прашање на избор, туку е морање. А за породилно да не зборуваме дека го немаат ни 3 месеци, а не 9, ниту пак секаде има градинки кои работат во времето кога им треба на родителите, па се плаќаат бебиситерки. Во Мк не е ништо подобро.
16.06.2010, 15:02
arh_diz
7198
Vo Mk mnogu malku zeni rabotat . Nekoi ednostavno ne sakaat da rabotat a nekoi pak baraat ideala. Idelano nesto nema nikade. Mislam deka na rabota e mnogu podobro otkoku doma
16.06.2010, 15:03
amelbebe
1105
sekoja zena e srekna koga raboti,bar em jas taka mislam,dovolno e sto izlagam od doma,pridonesuvam i podostapen mi e svetot i dukanit5e za shopping samo najvazno e da bides srekna so rabotata sto ja rabotis
16.06.2010, 15:15
Bitolcanka
2461
Се сложувам со сите. Денес е надминато минатото гледиште - жената да биде само дома, а мажот да заработува. Жената е и на работа и дома, насекаде... Кога работи нешто што го исполува секој човек е задоволен и среќата ја пренесува во домот и обратно.
16.06.2010, 15:19
vezilka RR
4931
Маца за одлуката да се вратиш на работа. Знам дека е тешко на почеток да се прилагпдат и мајката и детето на новата ситуација..Седењето дома задушува и утупува тоа дефинитивно и никој не може да ме убеди во спротивното. А со вистинска поделбана обврските меѓу сопружниците се ќе биде во ред, и се ќе се стигнува. И мислам дека и коклку и да поминеш саати со детето ако се квалитетно искористени се подобро од цел ден, површно или не соодветно посветено време на детето.
16.06.2010, 21:20
agnes77
1959
хало, хало како сте дали сте имали убав ден
16.06.2010, 21:25
nadica
4381
прекрасен ден како си ти агнес?
16.06.2010, 21:31
agnes77
1959
и јас сум денес ок, па нека и утре биде тако
16.06.2010, 23:28
Bogdancanka
5422
алооооо има некој за муабет во овие касни часови?или е некој за разладување во барот?
16.06.2010, 23:33
jovanka
1745
Eve jas sum samo sto se vkluciv do sega so gosti na mm denes rodenden.Ajde vo barot castam.
18.06.2010, 11:18
amelbebe
1105
ima li nekoj za muabet,tolku mi treba nekoj za muabet za da si olesnam premnogu sum nervozna i razocarana
18.06.2010, 11:26
arh_diz
7198
amelbebe sto ti e mila sto se slucuva so tebe
18.06.2010, 11:27
Maca25
7558
Што е амелбебе? Кој те изнервира? Ајде олесниси ја душата!!
18.06.2010, 11:34
Палешка РР
7505
Генерацијо што те мачи?
18.06.2010, 11:47
amelbebe
1105
sto ne me maci veke se mi se sobralo si mislam deka ke umram veke od nervozi.5 meseci me matkaat de ova ke pravime de ona ke pravime samo da ne bide nekoj golem trosok sega vrtat de vencavki,de veridbi i na kraj so mm resivme SVADBA i toa se mislat ,oooooooooo resena sum se da prekinam,ama atr na mojot sin samo goltam ,aa jas imav drugi planovi za moeto dete da go zapisam na fakultet a ne da go zenam ama sega ili ke bide po moe ili ic ili svadba ili prekinuvam se ne mozam veke da izdrzam sto e samo trosoci ke pravam veridbata me kosta 2500e iste za iljadarka ke si pravam svadba(* kolku me nerviraat ovie ciganski raboti) aman veke dosta e
18.06.2010, 11:52
nadica
4381
мила твојот проблем е голем ама издржи заради твоето најмило
18.06.2010, 11:55
arh_diz
7198
amelbebe bez nervozi se ke se sredi ne e samo kaj vas . Kaj site siete taka
18.06.2010, 11:56
amelbebe
1105
tie go nateraa sin mi na zenenje,a jas od toa si dobiv samo MOZOCEN UDAR
zivotot ne odi sekogas kako sto go planiras,ne znaes sto ke ti donese,mnogu mi e krivo sto ne zapisa fakultet,sto ke si ja izgubi mladosta taka uste mu e rano za sekakvi problemi,so tatko mu pominavme niz sito i reseto za samo oni da uzivaat vo se ova sto go stvorivme za niv,moze na nas ni fali nesto i od gardaroba,skrativme od nas samo na niv da ne im fali nisto,i ke dojde nekoj da si igra so nas,a nie sme i dvajcata trpelivi samo da ne navredime da ne nastetime ama ovie ja pominaa sekoja granica
18.06.2010, 12:00
amelbebe
1105
samo placam i si go krevam pritisokot ne znam veke sto da pravam,sin mi mi veli stopiraj koi se oni taka da si igraat sovas ne ste zasluzile,a od druga strana devojceto non-stop place se sakaat duri i premnogu
18.06.2010, 12:16
arh_diz
7198
Ne ti e ni najmalku lesno. No kako sto kaza i samata stom tie se sakaat moze da se pomine preku se.Mozebi najdobro e koga roditelite voopsto ne se vmesuvaat sto ke resat mladite taka i da bide. Kolku poveke roditelite navleguvaat se poveke i poveke nastanuvaat problemi
18.06.2010, 14:26
Maca25
7558
Ајде сите во барот да ве частам. Од понеделник почнувам да работам!!!
18.06.2010, 14:31
penelopa
3419
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25
Ајде сите во барот да ве частам. Од понеделник почнувам да работам!!!
Честитки Маца, со убаво да ти тргне.
Сакав да прашам да не знае некој кога се оддржува Пролетна Музејска Ноќ во Скопје. Тука во Љубљана е утре...сега гледам што има интересно да се посети.