за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Јас знам дека кај нас се одржува нешто слично ама на есен. некаде септември или почеток на октомври. Се вика Бели Ноќи (иако е само една ноќ)
18.06.2010, 14:35
Sandric
508
Leleleee dosadno mi e Nadvor toplo ne se izleguva , tri dena sum doam a ppocnav da poluduvam
18.06.2010, 14:38
Maca25
7558
Сандрич земи читај книга, или пак гледај некој филм. На тв моментално нема ништо интересно, но секогаш можеш да изнајмиш добар филм. јас во слободно време го средувам плакарот ( секогаш има потреба од средување)
18.06.2010, 14:40
Sandric
508
Toplo mi e za bilo kakva aktivnost po doma ( ili taka se vadam samo ) A za kniga da , toa i planiram da pocnam da pravam
18.06.2010, 14:41
Bitolcanka
2461
Здраво девојки? Како сте денес? Уште 1 жежок ден... Да ве ѕирнам кратко, па ќе одам да купуваме поклон со дечко ми за утре за на свадба. Фустан решив да не купувам-имам понов. Во јули сум на 2 свадби (на 1 брат ми е девер), а во септември на 1- тогаш ќе купам.
Амел, пријателке - не се нервирај, ништо не правиш на тој начин. Обиди се смирено да разговараш со двајцата идни младоженци и анализирајте ги сите работи, сигурно ќе најдете некое заедничко решение (во интерес на финансиите). Можеби само збор (нека бидат најблиските), не мора веридба, па потоа свадба. Во денешно време младите повеќе се одлучуваат да прават мали прослави за свршувачка, не големи веридби... Смирено и се ќе се среди мила Не дозволувајте убавите моменти да ви ги расипе некое несогласување.
18.06.2010, 14:50
Bitolcanka
2461
Маца честитки за работата и среќно Колку убава вест Ај одам во барот, да видам што си спремила
Сандрич на овие горештини само за дома е, а и дома има секогаш што да се прави. Како што спомна Маца-книга е супер идеја, филмче-сама или во друштво а и интернетот, поточно РР е одлична идеја (за домашни обврски не мора да се каже - од жешкото на кој му се работи )
18.06.2010, 14:57
amelbebe
1105
ne znam zdravje nie kako roditeli mora da bideme vmesani,bidejki kaj nas romite decata odlucuvaat za brak ama nie roditelite plakame za se od muzika restorant i 300 adeti i cuda se e toa moj trosok,maskata strana snosuva mnogu trosoci ,a za zensko kako niz pesna se pravi svadba koga ke bidam poraspolozena ke vi gi opisam site adeti na romskata svadba
18.06.2010, 15:00
Maca25
7558
Амелбебе обавезно да ни ги пишеш адетите кога ќе имаш време. Многу ме интересира. Од секогаш сум сакала да одам на ромска свадба. Имавме можност со мм да одиме кај негов колега, ама јас бев`ептен ` трудна и не отидовме.
18.06.2010, 15:01
amelbebe
1105
maco izvini ,cestitki do tebe za rabotata
18.06.2010, 15:02
Bitolcanka
2461
Со задоволство сакаме да слушниме за вашите адети за свадба Те разбирам како се чувствуваш, но обиди се - работи нешто друго што ќе ти ги оттргне мислите за миг, одмори се психички
18.06.2010, 15:02
amelbebe
1105
eve vi sansa sega site RRki da dojdete na svadba
18.06.2010, 15:03
Maca25
7558
Фала ти срцка, да ти се врати се со добро. Без нервози, краток е животот. Прашај го син ти што сака, објасни му ја целата ситуација, па седнете ја и снаата, можеби таа ќе повлијае некако на родителите (ако тие се проблемот).
18.06.2010, 15:07
Bitolcanka
2461
Се сложувам со Маца мила. Разговарајте сите смирено, сигурна сум дека ќа најдете заеднички "јазик". Знам дека ромските свадби се највесели, и јас сум сакала да присуствувам... Помисли на тоа и be happy
18.06.2010, 15:07
amelbebe
1105
problemot ne e do nea taa ne podrzuva vo se,taa veli bitno mi e da se omazam za nego ,ne mi treba ni svadbi ni veridbi,ama romski SINDROM od nivna strana
18.06.2010, 15:12
Bogdancanka
5422
ИЗВОРНА ПОРАКА: amelbebe
ke ne pokanis site
18.06.2010, 15:13
Bogdancanka
5422
Мацо честитки за работата
18.06.2010, 15:24
vezilka RR
4931
оф, amelbebe, кога ќе се замрсат традиционалните конци, тешко крајот се наоѓа..ама како што викаш важно е децата да се среќни..Јас прелани бев на една ромска свадба, од женската страна и неможев да се изначудам на сите обичаи..па тоа само колку фустани се купија за девојчето ..Мене ми беа многу интересни сите тие обичаи, а стварно ги имаше многу, не знам само колку дена траеше сето тоа..ама можам да замислам колку сето тоа кошта. Ова нашиве свадби еден ден опа-иха па се изгор а не па токлу денови со триста адети..Јака ти душа и се за среќата на децата..
18.06.2010, 15:35
arh_diz
7198
Maca cestitki za rabotata. Pa aj pobrzo da zemas plata da castis
18.06.2010, 15:40
amelbebe
1105
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka
ke ne pokanis site
SITE EEEEEEEEEEEEEEEEEE
18.06.2010, 15:45
amelbebe
1105
ah Vezilke eden fustan kosta 250 e,a vencanicata e poskapa,plus salvari i red drugi raboti do gaki treba da i kupam
18.06.2010, 15:47
Bogdancanka
5422
ајде мила само нека е за убаво и нека се сложни и среќни младите...
18.06.2010, 15:50
amelbebe
1105
ke ve izvestuvam sto i kako ke bide se nadevam nanajdobroto
18.06.2010, 21:02
amelbebe
1105
zenski PRESREKNA SUUUUUUUUUM na 28.7 pravime svadba mi olesna
18.06.2010, 21:05
amelbebe
1105
ve pokanuvam uste sega,pa neli sme semejstvo
18.06.2010, 21:17
Тања РР
2029
zenski PRESREKNA SUUUUUUUUUM na 28.7 pravime svadba mi olesna
Супер што се среди амелбебе Сега стегни заби, заборави на горештините и спремај ја свадбата. Кога ќе одмараш, известувај не тука до каде стигнала работата.