cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Муабетчилница:-)

clock-img

19.06.2010, 16:35

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Битолчанка дотерај се, нашминкај се и наоружана со самодоверба појави се на свадбата. Не се оптеретувај со нејзиното присуство, не труди се да и покажеш ништо. Според мене игнорирањето е најголема казна и најмногу боли. Ако се трудиш да покажеш дека си среќна таа ќе знае дека сеуште чувствуваш нешто за неа, макар и омраза. Рамнодушноста повредува повеќе од омразата!

Потполно се согласувам user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

19.06.2010, 16:38

clock-img

brineta88

pencil-img

459

user posted image
Агес77 имај и ти убав ден.
Поздрав до сите рр-ки и имајте убав ден

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

clock-img

19.06.2010, 21:14

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Kaj сте жени? Јас денес се утепав одејки и сега сум седната со облоги од acidi borici на двете нозе така што не можам да отидам да си сварам кафе. user posted image Ќе се најде ли некоја да и помогне на оваа напатена душичкаuser posted image user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

19.06.2010, 21:17

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

хеххехее ведаш срц
user posted image

еве го кафето уживајuser posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

clock-img

19.06.2010, 21:18

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

ако треба доагам и за масажаuser posted image user posted image user posted image на нозетеuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

clock-img

19.06.2010, 21:34

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Тања кај шеташе по времево? Или кај вас сончево беше? Ептен е тапа, врне, грми, сева, а јас се плашамuser posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

19.06.2010, 21:34

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Јас денес имам очобол user posted image
Очите ми се крвави и полу-затворени од конјунктивитис...многу ме болат user posted image

clock-img

19.06.2010, 21:37

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

јас сум дома сама, со децата... Маж ми отиде на риболов беееuser posted image
ама и времево му се погоди хихихихих (user posted image ) ќе се изнафаќа риби

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

19.06.2010, 21:40

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Јас ја успав Нина, па си земав еден ладен Туборг од фрижидер, си одмарам пред компјутер.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

19.06.2010, 21:41

clock-img

nadica

pencil-img

4381

еве ме и мене мм се спрема за на свирка а јас и надица сами дома ќе се гушкаме

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

19.06.2010, 21:48

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Добровечер жени, што птаите..арни? Јас денес си бев кај мама цел ден, се изнауживав, а мажле им циментираше нешто, хи,хи..Зетко мора да се покаже..user posted image

clock-img

19.06.2010, 21:56

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Надица па што не одиш и ти со мт? Да се олабавиш и расположиш малце?!?! Додуша и со Надица дома ќе ти биде веселоuser posted image

clock-img

19.06.2010, 21:56

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Фала Богданчанка на кафенцето. За масажа мм ќе се погрижиuser posted image .
Маца кај нас времето беше средно жалосно, ни сонце ни облаци ама јас морав да ја обновам гардеробата. Сепак километражата ја набив домаuser posted image од купатило до тераса, па назад, па пак..... па ручек, па свеки на гости....сега ја избањавме Јана и веќе не ме држат нозете.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

19.06.2010, 22:01

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Оф леле и јас по цел ден го мерам станот. Цело време изигравам полицаец со нина. Денеска си отворила врата од купатило и ете ја со шишето накај вц шољата, да пиела меме. ЛЕле!!!! Да е жива и здрава, многу е пргава и бесна.

clock-img

20.06.2010, 01:28

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Палешка, ќе си легнеме ли??? user posted image

clock-img

20.06.2010, 01:36

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Прво да затвориме врати, прозори, а? Или да оставиме да се луфтира? user posted image

clock-img

20.06.2010, 01:38

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

ако ако нек влева воздух свеж. Само заклучи убаво user posted image
мор чек јас сум сама да проверам вратите user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.06.2010, 03:06

clock-img

amelbebe

pencil-img

1105

zdravo zenski,jas sega se pribrav bevme so mm na svadba kaj edni prijateli,fala vi za cestitkite da si docekate od vasi deca,a ne mazenite na nivna glavauser posted image  .posle vcerasnite nervozi lele ama se iznaigrav na svadba,a mm mi go donese peacot na masa da mi pee starogradski makedonski pesni,se ubi covekot od lepenje i frlanje pari na muzikatauser posted image ama ni falese i na dvajcata vakvo raspolozenieuser posted image
Bitolcanke se nadevam deka i ti ubavo si pomina na svadbauser posted image
mm ima edna pogovorka
KUCINJATA LAAT,A KARAVANOT SI VRVIuser posted image

clock-img

20.06.2010, 14:44

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

ИЗВОРНА ПОРАКА: amelbebe

Bitolcanke se nadevam deka i ti ubavo si pomina na svadbauser posted image
mm ima edna pogovorka
KUCINJATA LAAT,A KARAVANOT SI VRVIuser posted image

Па еве ме конечно со новости од "главната" вечер user posted image Па да ти кажам право, си поминав просечно (не онака како што замислував, немаше жесток судир user posted image ) - сепак бев поканета покрај саканиот, не ги познавав тие на маса, освен "главните", се разбира user posted image user posted image user posted image Останатите ги имав видено еднаш, некои 2-3 пати... Ај ќе ви опишам во детали, па ќе сфатите како ми било user posted image
Уште пред 10-тина дена, кога ми спомна дечко ми дека сме на свадба кај негов колега, знаев дека и тие ќе се (поранешните негови другари и "другарка му"-онаа која беше против нашата врска и ни создаде толку многу проблеми - ЗМИЈАТА) и ми се расипа расположението од претходните денови веднаш user posted image особено кога спомна дека, најверојатно, ќе собираат сите колеги пари, заеднички демек (а ТАА- читајте - ЗМИЈАТА, секогаш беше организаторка за тоа-собираше пари, организираше средба, кажуваше термин...) и ќе се чекаме за влегување во кафеаната. По сите перипетии што ги издржав не сакав повеќе да ја видам, а уште помалку НЕА да ја чекам !!! Ама овој-мојов - демек ќе испаднело само тој да се дели, што ќе помислеле колегите ... не знам што user posted image (Објаснување - 10-тина колеги биле кои останале до дипломирањето во друштвото, меѓу кои и нивната КОЛЕШКА user posted image ). Успеав да го убедам за кратко, пред 2 дена купивме поклон (претходно не му се имаа јавено за некакво организирање, договор) и си мислевме ќе си одиме сами, ќе влезиме, па за на маса - неизбежно е да сме со нив (младенците си ги планираат гостите и масите, нема избор)... Кога ... вчера сабајле, му се јавил колегата, другар и комшија на дечко ми велејќи му дека ќе собирале пари заедно за во плик и ќе чекале за влегување во 21 ч. (како што и претпоставувавме). Дечко ми му кажа дека имаме купено поклон, да не не чекаат, ќе се видиме внатре. И - ок, мислевме - се разбраа... Кај 16ч. пак го побарал истиот user posted image Овој подоцна му се јавил и другар му му рекол - ќе се чекале порано - 20:30 - демек изразувал сомневање како да не сакал да одиме со нив ... Ова беше кога се подготвувавме... Знаев дека ќе настани некој проблем - дека ТАА ќе замеша прсти, како и обично user posted image Им има лаено на сите секакви глупости (од типот-јас го разделив од нив-неа и маж и и компанијата нејзина, дека не сакаме да сме со неа, дека ние, т.е. јас сум виновна). И паркиравме погоре од кафаната, седиме в кола и се мислиме user posted image да правиме. Кога имаа речено дека ќе одат подоцна-кај 21, ние мислевме да одиме порано-кај 20:30, ама сега-никако... Јас бев со ставот да одиме пред нив, да бидеме седнати, па кој потоа дошол, кај седнал-баш ме боли...,арно ама дечко ми мислеше со тоа им покажуваме на другите дека ја играме нејзината "игра" - доказ дека се дели/ме од сите... Видовме како излегоа од колата, па по некое време отидовме на местото на чекањето. Беа неколкумина. Напред-мажот и, поназад таа и колегите со жените (не ми беа познати + не се гледаше многу во темницата). Мојот се поздрави со сите, а јас само со мажот и, со останатите не, зашто ќе видеа другите дека само со НЕА не се поздравувам... По муабетот сфативме дека не било договореното време 20:30, туку 20:45 - 21 (различно кажуваа), значи планирала да ЈА чекаме 15-30 минути !!! user posted image Гнаса смрдена !!! Арно што не излеговме од кола порано (+ врнеше). Сите како доаѓаа и даваа НЕА пари, па потоа ТАА ни се обрати нас - "Вие носите?" ??? user posted image user posted image И овој мојот и одговори - имаме поклон... ТАА и тоа како знаеше дека имаме поклон (од неа беше пуштен 3 пати да го бара колегата дечко ми) + кога дојдовме видоа - виде дека сме со поклон, го стави на клупа !!! Ме нервира овој-мојов колку сеуште е будала пред неа, се понижува не сакајќи и после се ! Почнаа да влегуваат по извесно време, таа се сврти да види кај сме user posted image user posted image Претходно цело време се џареше, јас воопшто не се гледав во НЕА (сигурно user posted image - мислеше најверојатно дека и со мажот и нема да се поздравам)...
Не не береше на 1 маса (бевме 20-тина, некои беа со децата), но како што претпоставував - ТАА седна на нашата маса user posted image за среќа не до нас user posted image Доцна почна музиката - околу 21:30 (и подоцна), па кога му велев на мојов да играме, рече - подоцна, демек во првите ора се најблиските-роднините. Потоа мојов отиде на другата маса да се види со некој колега, а сите од нашата маса станаа да играат, останав сама - малку глупаво се чувствував. Потоа дојде мојов, му реков да станиме да играма, но во тој момент се вратија сите на маса и рече - подоцна, демек глупаво било, ќе виделе сите дека обратно правиме (а јас не забележав дека баш сите седнаа и не ми беше важно то), демек бегаме од сите user posted image Ок, му реков, ќе гледаме кога ќе стани ТАА, па ќе станиме и ние. Ужасно бев изнервирана user posted image user posted image user posted image Ме убедуваше дека не е така, поинаку размислувал... Пцуеше како дозволил уште да ТАА да ни прави проблеми, како се довел до тој степен... По кратко се расположив малку и станавме да поиграме. Само што станавме заврши песната и почнаа да ја сервираат вечерата... ТАА зборуваше со колегите, се клештеше како несалам (кокошкино смеење), пиеше ракија цела вечер (како и порано, кога излегувавме со нив, воопшто не се сменила). Ви звучи познато??? Единствена жена (читајте ЖЕНА-МАЖ) на масата... Некое време мојов излезе да пуши цигара надвор и потоа ми кажа кај што бил тој биле и други колеги-4-5 и дошла до нив и ТАА user posted image user posted image Ништо чудно - ништо непознато, ништо ново...
Потоа поигравме малку ора (немаше многу ора, а некои и не ги знаевме), малку валцер (мажот и не гледаше, а ТАА тоа време излезе надвор user posted image user posted image user posted image Тоа беше во глобала. Си заминавме порано од другите, зашто мојот беше за на работа сабајлето.

П.С. И заедничка слика имаме (како што влеговме 20-тина души + ТАА) за спомен user posted image user posted image user posted image Ја зеде дечко ми, мене не ми треба.
Сега наредна средба со неа - 2 октомври - свадба на друг колега - до тогаш - мир user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

clock-img

20.06.2010, 16:04

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Битолчанка...свадба од соништата, а?user posted image user posted image user posted image
П.С: Ќе ми ја покажеш ли која е змијата?? Може да ја натераме да си касни од отровотuser posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

20.06.2010, 17:26

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Bitolcanka sigurno vakva svadba dolgo vreme si posakuvala user posted image user posted image user posted image user posted image

Биди тоа што си

clock-img

20.06.2010, 17:51

clock-img

tereza

pencil-img

784

ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Битолчанка...свадба од соништата, а?user posted image user posted image user posted image
П.С: Ќе ми ја покажеш ли која е змијата?? Може да ја натераме да си касни од отровотuser posted image user posted image user posted image

остај мартинс мам што ќе ја гледаш,уште за гледање е,баш како што кажа битолчанка,жена заробена во машко тело е.
значи весело било на свадбатаuser posted image

clock-img

20.06.2010, 17:55

clock-img

Gari68

pencil-img

192

Битолчанка беспотребно сте се оптеретувале со тоа што ќе мислеле или речеле Змијата или колегите,наместо да си уживате во веселбата .Дури и преголемо внимание сте и посветиле на тоа што направила или рекла. Терајте си ја живеачката без да се оптеретувате што ќе рече некој,нарочито ако тој некој не е од вашата најблиска фамилија

clock-img

20.06.2010, 20:18

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

bitolcanka previse je, ne mogu da razbiram ... samo razbiram da ima jedna zmijauser posted image

clock-img

20.06.2010, 20:42

clock-img

lilicka

pencil-img

866

Битолчанка извини зошто се замараш за небитни личности во твојот живот,зосто дозволуваш некоја си небитна таму да ти го нарушува душевниот мир...и јас бев во слична таква ситуација и тоа со бившата девојка на мојот сопруг кога се зедовме што не направи да не раздели...дури измисли дека е бремена само да ни направи проблем меѓу себе....но јас не и потклекнав на нејзините игрии...бев толку ладна и не и пагав не нејзино просјачко ниво....никогаш не дозволувам некој да ми го уништии душевниот мир тоа за мене е многу битно!!!

Последни статии

article-img