за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Мислам дека се вклопувам супер. Малце ме утепува работното време, многу малце ми останува време за ќерка ми, ама овие 2 дена гледам од 18.05 (кога ќе се вратам од раб.) до 21.30 (додека не ја успијам нина) цело време да си играм со неа. Еве денес пдма кога дојдов, се пресоблеков и излеговме да шетаме. Успут и купив сандалчиња, па си најдовме една другарка на нина, па си трчкаа, си се радуваа...а јас бев пресреќна. Сега си заспа, напикана во мене, ме гушкаше силно пред да заспие. Срцка моја!!!
22.06.2010, 22:38
Bitolcanka
2461
Здраво женски. Како сте вечерва? Маца среќен почеток на работа, уште еднаш! Виде дека ја донесе вистинската одлука? Вака и ти се чувствуваш поубаво, поисполнето, посреќно, а тоа се пренесува и на Нина - прекрасно е, нели? Ќе имаш слободен ден? Човек кога е дома запаѓа во депресија, не само по породување - домаќинска депресија
Инаку јас денес бев домаќинка - вредна, за промена Направив крофни (само да пазам да не се направам и јас крофна )
Повелете, пробајте ги
22.06.2010, 23:35
Maca25
7558
Мене тешко да ме фати депресија ( депра - јас така си ја викам), секогаш наоѓам некоја жртва да ме сослуша и да испие едно кафе со мене и оп депра си оди. Сега гледам дека истите работи можам да ги направам во 20 мин, што порано сум ги правела цел ден. Станувам сабајле во 7, одма туш и кафе, спремам ранци и облека за во градинка, мислам што јас ќе облечам, раскревам играчки, чорапи, алишта од земја, мијам садови, правам млеко, ја будам нина, она дур пие млеко јас ја пресоблакам и правец градинка. Веќе е 8.20-30. Се враќам дома, раскревам пак (после ураганот Нина и Ненад), се облакам, си допивам кафе, местам кревети, зачистувам нешто и во 9.25 одам на работа. Среќа работата ми е преку улица. Од тераса се гледа канцеларијата . Доаѓам дома во 18.05, одма се пресоблакам, зимам овошје и одиме на плоштад или пред Соборна црква (има простор за трчкање) и ја уморувам нина. ДОаѓаме во 20.00, вечераме, туш и нина во кревет. Порано сите овие работи (со готвење, сега мама ми готви ) ги правев цел ден и пак бев уморна.
22.06.2010, 23:36
Maca25
7558
Гледаше некој лото вчера? Прв пат во живот уплатив лото и заборавив да гледам. Осеќам дека сум добила 100 000 евра.
22.06.2010, 23:37
vezilka RR
4931
хи,хи..Бравооооооооооо!!!!!!!!!!
23.06.2010, 00:06
Bitolcanka
2461
Така е Маца - кога си дома, цел ден истото се повторува и пак не е завршено. Кога работиш попргава си и поодморена - парадокс Ај да добиеш и на лото - пријатно да се изненадиш Јас само што се исклучив од chat на фб - памет за другпат - никако online И искрено здосаден ми е фб последно време - РР со ништо не би ја заменила
23.06.2010, 15:22
agnes77
1959
како сте, денес код нас сви чекају текма сло: анг, да видимо шта че да биде ... иначе јас сум лошо, нема ништа ново, незнам како диго чу издржати тај стрес ...
23.06.2010, 15:35
arh_diz
7198
Jas cekam da gledam Srbija.Ke go izdrzis sttresot agens ti si mnogu pozitivna i jaka licnost , samo napred . Koga najmalku se nadevas ke ti se nasmevne srekata
23.06.2010, 15:35
Bitolcanka
2461
Мила повеќе шетај, излегувај во природа, биди со блиските - затвореноста доведува до лошо расположение. Читај некоја книга, гледај некој добар филм - комедија, за миг ќе заборавиш на неизвесноста И јас мислев да посетам 1 другарка денес, но го променив планот. Ми фали некогаш честиот кафе-муабет со другарките, ќе почнам да се потсетувам
23.06.2010, 15:40
Bitolcanka
2461
П.С. Да не знаете како се блокира некој на facebook? Порано имаше таква опција, сега не ја гледам. Освен accept и ignore, нема 3-то - block.
23.06.2010, 15:44
Палешка РР
7505
аааа, има има..јас сум блокирала ихиииииииии Ќе најдам и ќе ти кажам
23.06.2010, 15:47
Viktori
5329
има блок, јас имам 10 души блокирано... отвори го неговиот/нејзиниот профил и најдолу екај сугерирај пријатели
< Поракaта ја уредил виктори -- 23.6.2010 15:48:30 >
23.06.2010, 15:49
Viktori
5329
или во privacy set__tings имаш block list, таму можеш и ако не ти е некој пријател да го блокираш
*она долнана црта кај сетингс ме нервира, не можам да ја избришам
< Поракaта ја уредил виктори -- 23.6.2010 15:52:16 >
23.06.2010, 15:59
Bitolcanka
2461
Thanks girls - мисија успешна - завршена работа Имаше опција Report/Block this Person, долу, лево - не сум видела добро Знам 1, 2 пати покана за пријател, ама 10 пати + глупави пораки - повеќе не се мислам - 2 пат - block Мора некогаш и суровост
23.06.2010, 16:08
agnes77
1959
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka
Мора некогаш и суровост
ako ne ide drugače
23.06.2010, 22:36
Maca25
7558
Ќе полудам веќе!!! Ова не е нормалноооо!!! 3 дена оди Нина во градинка, и еве ја пак температура качи. Ама више!!! Не ми е јасно како и од што?!?! Ќе пукнам од мака!! Ми се плаче више!!! Ај температура, него и затнат нос, и пролив, кивање.... стварно веќе не знам што да правам!!! Си го отрув детето со антибиотици. Ми се смачи. Кај најдов сега да почнам со работа, да не можам да си ја гледам. Стварно не е нормално ова. 3 дена во градинка и пак да се разболе. Дали е до моето дете, да има толку слаб имунитет, или навистина носат болни деца таму!!! Не знам веќе.
23.06.2010, 22:44
Viktori
5329
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25
Ќе полудам веќе!!! Ова не е нормалноооо!!! 3 дена оди Нина во градинка, и еве ја пак температура качи. Ама више!!! Не ми е јасно како и од што?!?! Ќе пукнам од мака!! Ми се плаче више!!! Ај температура, него и затнат нос, и пролив, кивање.... стварно веќе не знам што да правам!!! Си го отрув детето со антибиотици. Ми се смачи. Кај најдов сега да почнам со работа, да не можам да си ја гледам. Стварно не е нормално ова. 3 дена во градинка и пак да се разболе. Дали е до моето дете, да има толку слаб имунитет, или навистина носат болни деца таму!!! Не знам веќе.
I двете е Маца... а да пробаш без антибиотик ако нема бронхитис или воспаление некое? А и Тиленол ти имаше? Ептен е добар за настинка.....Намалува температура и воспалителен процес. Нема да згрешиш ако и дадеш. И така и така ќе пие парацетамол... Со антибиотик ништо не правиш, нема да и се зголеми имунитетот и пак ќе настине.. Не и давај антибиотик превентивно. Ама за тоа се лекарите криви а не мајките....
< Поракaта ја уредил виктори -- 23.6.2010 22:46:31 >
23.06.2010, 22:48
agnes77
1959
maca25 kod nas ista situacija (kčerka od mog brata) 4 puta ove godine antibiotik, nekoliko dana vo gradinka i temperatura, zaista katastrofa ... sad če do septembra da ostane doma (malo baba, malo godišnji odmor) samo da se oporavi i da imunski sistem se pojača
23.06.2010, 22:53
Maca25
7558
Нема да и давам антибиотик, освен ако не и се смири долго време темп или пак не и се влоши состојбата и нормално од препорака на доктор. Јас на своја рака не давам ништо. Сега и дадов Тиленол, заспа, не сакаше ни млекце да се напие, испи 40гр. вода и еве ја спие. Стварно не знам веќе што да правам. Како е можно после 3 дена во градинка одма да качи темп. , а додека беше дома ниту еднаш се немаше разболено. За месец и пол испи 2 шишиња Цефалексин и 1 Панцеф. Тоа е премногу!
24.06.2010, 13:15
mama26
3977
maca 25.istiot problem go imav i jas.od 4 meseci vo gradinka sinmi 3 bese bolen.deteto oslabna snema apetit.go otpisav.ama sedam doma,nemoram da rabotam sega za sega.TIE MAJKI STO MORAAAT DA RABOTAT .a nemaat pomos nikakva od doma moraat da gi nosat decata vo gradinka.toa e.jas imav sreka i go izvadiv od gradinka iako pomos nemam posto sme sami.a sto koga ke moram?ke odi.toa ti e.ima LEO SE VIKA,sirup za deca poln so vitamini.germansko e i nema utkla,vo sekoja apteka i eokolu 450 den.pobrzo da ti ozdravi malata
24.06.2010, 15:51
amelbebe
1105
zenski nemojte da mislite deka ve zaboraviv hahhahhahahaa,tuka sum da ve pozdravam i da ve citnam inaku sto ima novo kaj vas sto ke se pofalite pozalite
24.06.2010, 16:00
Палешка РР
7505
Генерацијоооооооооооооо! Ти рековме да бидеш добра свекрва, ама па не до толкууууу...има да имаш време за нас (за себе) по 2-3 часа на ден
24.06.2010, 16:05
amelbebe
1105
od sto se trudam ,ke zatrudnam
24.06.2010, 16:12
Палешка РР
7505
Ако де