cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Муабетчилница:-)

clock-img

22.06.2010, 22:25

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Мислам дека се вклопувам супер. Малце ме утепува работното време, многу малце ми останува време за ќерка ми, ама овие 2 дена гледам од 18.05 (кога ќе се вратам од раб.)  до 21.30 (додека не ја успијам нина) цело време да си играм со неа. Еве денес пдма кога дојдов, се пресоблеков и излеговме да шетаме. Успут и купив сандалчиња, па си најдовме една другарка на нина, па си трчкаа, си се радуваа...а јас бев пресреќна. Сега си заспа, напикана во мене, ме гушкаше силно пред да заспие. Срцка моја!!!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

22.06.2010, 22:38

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

Здраво женски. Како сте вечерва? Маца среќен почеток на работа, уште еднаш! Виде дека ја донесе вистинската одлука? user posted image user posted image Вака и ти се чувствуваш поубаво, поисполнето, посреќно, а тоа се пренесува и на Нина - прекрасно е, нели? user posted image user posted image user posted image Ќе имаш слободен ден? Човек кога е дома запаѓа во депресија, не само по породување - домаќинска депресија user posted image user posted image user posted image

Инаку јас денес бев домаќинка - вредна, за промена user posted image user posted image user posted image Направив крофни (само да пазам да не се направам и јас крофна user posted image user posted image user posted image )

Повелете, пробајте ги

user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

clock-img

22.06.2010, 23:35

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Мене тешко да ме фати депресија ( депра - јас така си ја викам), секогаш наоѓам некоја жртва да ме сослуша и да испие едно кафе со мене и оп депра си оди. Сега гледам дека истите работи можам да ги направам во 20 мин, што порано сум ги правела цел ден.
Станувам сабајле во 7, одма туш и кафе, спремам ранци и облека за во градинка, мислам што јас ќе облечам, раскревам играчки, чорапи, алишта од земја, мијам садови, правам млеко, ја будам нина, она дур пие млеко јас ја пресоблакам и правец градинка. Веќе е 8.20-30. Се враќам дома, раскревам пак (после ураганот Нина и Ненад), се облакам, си допивам кафе, местам кревети, зачистувам нешто и во 9.25 одам на работа. Среќа работата ми е преку улица. Од тераса се гледа канцеларијатаuser posted image . Доаѓам дома во 18.05, одма се пресоблакам, зимам овошје и одиме на плоштад или пред Соборна црква (има простор за трчкање) и ја уморувам нина. ДОаѓаме во 20.00, вечераме, туш и нина во кревет. Порано сите овие работи (со готвење, сега мама ми готви user posted image ) ги правев цел ден и пак бев уморна.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

22.06.2010, 23:36

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Гледаше некој лото вчера? Прв пат во живот уплатив лото и заборавив да гледам. Осеќам дека сум добила 100 000 евра. 

clock-img

22.06.2010, 23:37

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

хи,хи..Бравооооооооооо!!!!!!!!!!

clock-img

23.06.2010, 00:06

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

Така е Маца - кога си дома, цел ден истото се повторува и пак не е завршено. Кога работиш попргава си и поодморена - парадокс user posted image Ај да добиеш и на лото - пријатно да се изненадиш user posted image Јас само што се исклучив од chat на фб - памет за другпат - никако online user posted image И искрено здосаден ми е фб последно време - РР со ништо не би ја заменила user posted image user posted image user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

clock-img

23.06.2010, 15:22

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

како сте, денес код нас сви чекају текма сло: анг, да видимо шта че да биде ...
иначе  јас сум лошо, нема ништа ново, незнам како диго чу издржати тај стрес ... user posted image

clock-img

23.06.2010, 15:35

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Jas cekam da gledam Srbija.Ke go izdrzis sttresot agens ti si mnogu pozitivna i jaka licnost , samo napred . Koga najmalku se nadevas ke ti se nasmevne srekata

Биди тоа што си

clock-img

23.06.2010, 15:35

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

Мила повеќе шетај, излегувај во природа, биди со блиските - затвореноста доведува до лошо расположение. Читај некоја книга, гледај некој добар филм - комедија, за миг ќе заборавиш на неизвесноста user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
И јас мислев да посетам 1 другарка денес, но го променив планот. Ми фали некогаш честиот кафе-муабет со другарките, ќе почнам да се потсетувам user posted image

clock-img

23.06.2010, 15:40

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

П.С. Да не знаете како се блокира некој на facebook? Порано имаше таква опција, сега не ја гледам. Освен accept и ignore, нема 3-то - block.

clock-img

23.06.2010, 15:44

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

аааа, има има..јас сум блокирала ихиииииииии user posted image
Ќе најдам и ќе ти кажамuser posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

23.06.2010, 15:47

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

има блок, јас имам 10 души блокирано... user posted image отвори го неговиот/нејзиниот  профил и најдолу екај сугерирај пријатели

< Поракaта ја уредил виктори -- 23.6.2010 15:48:30 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

23.06.2010, 15:49

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

или во privacy set__tings имаш block list, таму можеш и ако не ти е некој пријател да го блокираш

*она долнана црта кај сетингс ме нервира, не можам да ја избришам user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 23.6.2010 15:52:16 >

clock-img

23.06.2010, 15:59

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

Thanks girls - мисија успешна - завршена работа user posted image user posted image user posted image Имаше опција Report/Block this Person, долу, лево - не сум видела добро user posted image Знам 1, 2 пати покана за пријател, ама 10 пати + глупави пораки - повеќе не се мислам - 2 пат - block user posted image Мора некогаш и суровост user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.06.2010, 16:08

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka

Мора некогаш и суровост user posted image user posted image user posted image

ako ne ide drugačeuser posted image

clock-img

23.06.2010, 22:36

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Ќе полудам веќе!!! Ова не е нормалноооо!!! 3 дена оди Нина во градинка, и еве ја пак температура качи. Ама више!!! Не ми е јасно како и од што?!?! Ќе пукнам од мака!! Ми се плаче више!!! Ај температура, него и затнат нос, и пролив, кивање.... стварно веќе не знам што да правам!!! Си го отрув детето со антибиотици. Ми се смачи. Кај најдов сега да почнам со работа, да не можам да си ја гледам. Стварно не е нормално ова. 3 дена во градинка и пак да се разболе. Дали е до моето дете, да има толку слаб имунитет, или навистина носат болни деца таму!!! Не знам веќе.user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.06.2010, 22:44

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

Ќе полудам веќе!!! Ова не е нормалноооо!!! 3 дена оди Нина во градинка, и еве ја пак температура качи. Ама више!!! Не ми е јасно како и од што?!?! Ќе пукнам од мака!! Ми се плаче више!!! Ај температура, него и затнат нос, и пролив, кивање.... стварно веќе не знам што да правам!!! Си го отрув детето со антибиотици. Ми се смачи. Кај најдов сега да почнам со работа, да не можам да си ја гледам. Стварно не е нормално ова. 3 дена во градинка и пак да се разболе. Дали е до моето дете, да има толку слаб имунитет, или навистина носат болни деца таму!!! Не знам веќе.user posted image user posted image user posted image

I двете е Маца... а да пробаш без антибиотик ако нема бронхитис или воспаление некое?
А и Тиленол ти имаше? Ептен  е  добар за настинка.....Намалува температура и воспалителен процес. Нема да згрешиш ако и дадеш. И така и така ќе пие парацетамол...
Со антибиотик ништо не правиш, нема да и се зголеми имунитетот и пак ќе настине.. Не и давај антибиотик превентивно. Ама за тоа се лекарите криви а не мајките....

< Поракaта ја уредил виктори -- 23.6.2010 22:46:31 >

clock-img

23.06.2010, 22:48

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

maca25 kod nas ista situacija (kčerka od mog brata) 4 puta ove godine antibiotik, nekoliko dana vo gradinka i temperatura, zaista katastrofa ... sad če do septembra da ostane  doma  (malo baba, malo godišnji odmor) samo da se oporavi i da imunski sistem se pojača

clock-img

23.06.2010, 22:53

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Нема да и давам антибиотик, освен ако не и се смири долго време темп или пак не и се влоши состојбата и нормално од препорака на доктор. Јас на своја рака не давам ништо. Сега и дадов Тиленол, заспа, не сакаше ни млекце да се напие, испи 40гр. вода и еве ја спие. Стварно не знам веќе што да правам. Како е можно после 3 дена во градинка одма да качи темп. , а додека беше дома ниту еднаш се немаше разболено. За месец и пол испи 2 шишиња Цефалексин и 1 Панцеф. Тоа е премногу!

clock-img

24.06.2010, 13:15

clock-img

mama26

pencil-img

3977

maca 25.istiot problem go imav i jas.od 4 meseci vo gradinka sinmi 3 bese bolen.deteto oslabna snema apetit.go otpisav.ama sedam doma,nemoram da rabotam sega za sega.TIE MAJKI STO MORAAAT DA RABOTAT .a nemaat pomos nikakva od doma moraat da gi nosat decata vo gradinka.toa e.jas imav sreka i go izvadiv od gradinka iako pomos nemam posto sme sami.a sto koga ke moram?ke odi.toa ti e.ima LEO SE VIKA,sirup za deca poln so vitamini.germansko e i nema utkla,vo sekoja apteka i eokolu 450 den.pobrzo da ti ozdravi malatauser posted image

clock-img

24.06.2010, 15:51

clock-img

amelbebe

pencil-img

1105

zenski nemojte da mislite deka ve
zaboraviv hahhahhahahaa,tuka sum da ve pozdravam i da ve citnam
inaku sto ima novo kaj vas sto ke se pofalite pozaliteuser posted image

clock-img

24.06.2010, 16:00

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Генерацијоооооооооооооо! Ти рековме да бидеш добра свекрва, ама па не до толкууууу...има да имаш време за нас (за себе) по 2-3 часа на ден user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.06.2010, 16:05

clock-img

amelbebe

pencil-img

1105

user posted image user posted image      od sto se trudam ,ke zatrudnamuser posted image user posted image user posted image                user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.06.2010, 16:12

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Ако де user posted image  user posted image  user posted image                     user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

clock-img

24.06.2010, 16:33

clock-img

amelbebe

pencil-img

1105

user posted image user posted image user posted image user posted image  

Последни статии

article-img