за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Nema nisto po zalno i po strasno na ovoj svet odkolku da slusnis vakva rabota. Dusicka
25.06.2010, 23:26
Martins mom
3342
Лека ноќ мили мои...јас сега одам на спиење, да одморам оти утре правиме крштевка Моето мило ќе стане христијанче...
25.06.2010, 23:35
Тања РР
2029
Супер Мартин`с мам, убаво да си поминете утре, чекаме слики од преслаткиот Мартин
25.06.2010, 23:36
Bitolcanka
2461
Добра ноќ пријателке, убави сништа Убаво да си поминете утре, па чекаме слики и импресии Честитки до Мартинче, да е живо, здраво и весело
26.06.2010, 00:03
Viktori
5329
леле утре во училиште по сведителства бе, кај рано треба да се стане, па уште и на училиште да се оди... прво се мислев да чекаме септември, ама децава сакаат да одат...Ич не ми се оди коа ќе ми текне на тоа наставничките..
26.06.2010, 00:04
Viktori
5329
<---ова смајли не сакаше да ми се стави после наставничките
26.06.2010, 00:10
Bitolcanka
2461
Исполни им ја желбата, одете па одврзи го ќесето за 5-ките Тука повеќето денес (сега веќе вчера) им ги доделуваа свидетелствата. Децата радосни, се сликаа со наставничките, вешто ракувајќи со мобилните - махери Учителките се наполнаа со букети - радост насекаде Јас случајно таму се затекнав и се поистоветив со нив Последно време само влегувам и излегувам од училишта, а посакувам да останам ... Желби, толку мали, а далечни... - ех, кога беше тоа време, кога ние бевме деца ...
< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 26.6.2010 0:12:08 >
26.06.2010, 00:11
Bitolcanka
2461
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори
Немој така пријателке, ми ги вреѓаш колешките А и ти си 1 од нив
26.06.2010, 00:14
amelbebe
1105
zdravo zenski samo da ve pozdravam
26.06.2010, 00:16
Viktori
5329
а бе јас за носење ќе ги однесам, ќесе не одврзувам сега, треба за петките (успехот) да се радуваат, а не за ситници или неситници кои и а биле сведителства, а не биле јас ќе треба да им ги купам. Наставници не частам. Тоа им е работа. Може на крај на 5то одделение. Ако се предомислам, може и тогаш нема Мобилни не носат, не се за у школо. Таму после 4то или 5то може. Така да ќе биде до школо на 15 минути и толку. Планирав после школото ние мајките да си отидеме на кафе, ама не пушам, па не ми се иде
26.06.2010, 00:16
Bitolcanka
2461
Кај си мила? Те снема наеднаш ... Убаво што се сети на нас. Денес некако сите на викенд-одмор најверојатно ...
26.06.2010, 00:19
Viktori
5329
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka
Немој така пријателке, ми ги вреѓаш колешките А и ти си 1 од нив
битолчанке, некои твои колешки за ова се ама ај.
26.06.2010, 00:26
amelbebe
1105
dobra sum ama se mi e na trcanje kako da nemam vreme za nisto,sega isprativ gosti,cel den spartav na snaska nesto da kuypam i eve go Amel go ranam vareno jajce pa da go dadam na tatko mu da go uspie,titkam so edna raka iiiiiiiii nema odmor za mene.
a ti kako si?
viktori jas uzivam koga treba da se zemat sveditelstva,jas znam po mene po cela nok ne spiev samo sabajle da se sredam za sveditelstva moi i za decata neka ne ti e tesko
26.06.2010, 00:27
Viktori
5329
ха, не станува збор за тешко. Туку за мачнооо.....:))) а и ич не го споредувај времето кога ти си зимала сведителства и сега.. .. мислам, знаеч и сама, неспоредливо е.
< Поракaта ја уредил виктори -- 26.6.2010 0:28:44 >
26.06.2010, 00:31
nadica
4381
ајде ајде децата се радуваат а за учителките некои и заслужуваат да бидат удостоени со УСНА пофалба за сработеното додека други не заслужуваат ни иронична насмевка
а амелбебе ти држи се мила ќе ти треба силаааааааааа
26.06.2010, 00:35
amelbebe
1105
i toa ka kva sila,utre odam do tetovo da vidam nesto da kupam,lele deneska niz carsija bev izgor e zlatoto mnogu e poskapeno
26.06.2010, 14:14
Bitolcanka
2461
девојки, како сте денес? Што ќе се пофалите/пожалите...? Вчера бев под итна постапка избркана, ми беше исклучен за миг компјутерот, затоа заминав ненајавена - да не ви е чудно и за другпат Брат ми кога ќе каже - стани ! ако за 5 минути не сум станата (и многу се 5 ) го гаси ком. од тастатура и немам избор, освен да ја напуштам собата и да си одам во моето катче Уште малку, па ќе ме бара и
Инаку да ви се пофалам - бев на на нашето битолско корзо по долго време (за викенд околу 12, 13ч. нема место ни за прст, денес за среќа имаше) со 1 колешка - учителка (повозрасна жена, но како врсничка да ми е - баш cool си е, можам да разговарам со неа за било што). Ја прашував за УН - диетата (знам дека држеше таква слична), рече - тешка била, но сепак од понеделник планирам да ја почнам - ништо не губам. Си купив мидер - панти - супер се, задоволна сум како стојат, планирам редовно да ги носам.
26.06.2010, 14:23
Bitolcanka
2461
битолчанке, некои твои колешки за ова се ама ај.
Во право е Надица - некои се за тоа, ама не сите. Од се има исклучоци. Инаку знам што се има под звањето-наставник, сум видела секакви. Ако и јас сум се определила за таа дејност, не ги бранам, не сум од нивна страна секогаш.
За носењето мобилни на училиште виновни се и наставниците, но пред се родителите. Преголема слобода имаат денешните деца, презаситени се од мали, кога ќе пораснат ништо нема да им е интересно... За частењето наставници и јас не сум, но има такви родители на децата од одделенска настава кои, мислејќи дека ќе има подобар пристап наставничката кон нивното дете, и подаруваат подароци (освен цвеќиња, некои носеа и други поклончиња). Слично на поткупот со пари на високообразовните институции - факултетите. А парички за 5-ките не е лошо да добие ученичето, па и ние сме добивале на нивна возраст и сме се радувале. Во ред - не мора да е се во пари, може и да им се купи нешто што посакуваат.
26.06.2010, 14:24
Тања РР
2029
Битолчанка трк на Диети да ја запишеш твојата нова диета. Можеби читајќи ќе ослабнам некој грам, инаку тешко.
26.06.2010, 14:25
MamaOhrid
411
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања
Битолчанка трк на Диети да ја запишеш твојата нова диета. Можеби читајќи ќе ослабнам некој грам, инаку тешко.
Please запиши ја диетата.
26.06.2010, 14:27
Bitolcanka
2461
ИЗВОРНА ПОРАКА: amelbebe
dobra sum ama se mi e na trcanje kako da nemam vreme za nisto,sega isprativ gosti,cel den spartav na snaska nesto da kuypam i eve go Amel go ranam vareno jajce pa da go dadam na tatko mu da go uspie,titkam so edna raka iiiiiiiii nema odmor za mene.
a ti kako si?
Така е пријателке, бркај си работа, не ти се лутиме. Тука сме кога и да посакаш, знаеш Само за убаво да е
26.06.2010, 14:28
Палешка РР
7505
Ти Тања доиш и да не слушнам за ослабување П.С. јас така се тешам
< Поракaта ја уредил Палешка -- 26.6.2010 14:29:44 >
26.06.2010, 14:28
Viktori
5329
мислам дека сум ја сретнала некаде диетата... чек да прочепкам. ја држел некој...
26.06.2010, 14:29
Bitolcanka
2461
ИЗВОРНА ПОРАКА: MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања
Please запиши ја диетата.
Луди сте Ќе ја запишам, само во весник ја најдов, не ја имам во електронска форма. Ај малку подоцна. А мислам дека ја имаше некој споменато таа диета во темата - слабеење, ќе проверам за секој случај
26.06.2010, 14:32
Viktori
5329
ИЗВОРНА ПОРАКА: fibimk
Zelen caj kupecki...obicen,filter...Ima antioksidansi i se preporacuva da se pie za slabeenje,za namaluvanje na celulit.....Cel istok go pie.....zatoa se site vitki i mladoliki.....ste videle debel kinez ili japonec?Jas ne Inaku UN e: sekoj den dorucek e:ovosje samo edna vrsta.....2 jabolka,krusi i slicno 1 den:proteinski:rucek i vesera:Meso so salata.....za rucek plus supa bez testenini. 2 den:jaglen hidrat:grav,kompir,leka,grasok,oriz so salata 3 den:skroben:pecivo za rucek...za vecera parse torta ili kolacinja 2-3 4 den :ovosje cel den. Dietata se drzi 90 dena.Dorucekot e ist sekogas.Ednas mesecno posle ovosen den se drzi voden den(voda,sokovi),pa se prodolzuva so proteinskiot!Kilazata pocnuva da se simnuva polse 10 dena...... Dosta e efikasna......malku ovosnite denovi s epoteski...ama duri se naviknes.....
еве ја бе... знам ја читав некаде