ИЗВОРНА ПОРАКА: MamaOhrid
Не вечерам, а леб јадам само интегрален, 2 парчиња за доручек, 2 парчиња за ручек, ама пак не ја бива. Никако не можам да ги симнам. За 10 дена се враќам на работа, па се надевем дека тогаш ќе ги симнам. Од многу работа не ќе можам да јадам .
Не јади леб за појадок. Јас лани летото за појадок јадев мусли со млеко/јогурт, за ручек - 1 до 2 парчиња интегрален леб (од оние што се продаваат сечени, мали тенки), а не вечерав воопшто, пиев по 1л вода од прилика дневно и кафе повремено и намалив, ти се верува или не - за неполни 2 месеци - 11 кг
Од тогаш пак за појадок јадам мусли (со некои исклучоци некој ден), но зимава вечерав, некогаш доцна и немам намалено многу. Сега планирам пак построго (макар што лани не ми беше воопшто строго, едноставно се навикнав така и не ми се јадеше), ќе видам дали ми одговара оваа УН-диета, ќе бидам потрпелива за резултати. Значи повеќе зеленчук (подобро е од овошјето), течности, вода, помалку леб и тешкосварлива храна (и по можност движење, вежби).
< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 26.6.2010 14:54:34 >