cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Муабетчилница:-)

clock-img

26.06.2010, 14:34

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

КЛИК ТУКА - подетален опис (го најдов преку чичко google user posted image )

П.С. Јас го имам истото, само на македонски во печатена форма.

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 26.6.2010 14:35:41 >

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

clock-img

26.06.2010, 14:34

clock-img

jovanka

pencil-img

1745

Da ve pocastam denes za sveditelstvoto.
user posted image

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

clock-img

26.06.2010, 14:35

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори

ИЗВОРНА ПОРАКА: fibimk

Zelen caj kupecki...obicen,filter...Ima antioksidansi i se preporacuva da se pie za slabeenje,za namaluvanje na celulit.....Cel istok go pie.....zatoa se site vitki i mladoliki.....ste videle debel kinez ili japonec?Jas ne
Inaku UN e:
sekoj den dorucek e:ovosje samo edna vrsta.....2 jabolka,krusi i slicno
1 den:proteinski:rucek i vesera:Meso so salata.....za rucek plus supa bez testenini.
2 den:jaglen hidrat:grav,kompir,leka,grasok,oriz so salata
3 den:skroben:pecivo za rucek...za vecera parse torta ili kolacinja 2-3
4 den :ovosje cel den.
Dietata se drzi 90 dena.Dorucekot e ist sekogas.Ednas mesecno posle ovosen den se drzi voden den(voda,sokovi),pa se prodolzuva so proteinskiot!Kilazata pocnuva da se simnuva polse 10 dena......
Dosta e efikasna......malku ovosnite denovi s epoteski...ama duri se naviknes.....

еве ја бе... знам ја читав некаде user posted image

А не, многу ми е 90 дена user posted image . Треба да ослабав 1.5 кг. Ми останаа после породувањето и уште не ги имам симнато. Не се многу ама се најтешки за симнување.

clock-img

26.06.2010, 14:39

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

ИЗВОРНА ПОРАКА: MamaOhrid

А не, многу ми е 90 дена user posted image . Треба да ослабав 1.5 кг. Ми останаа после породувањето и уште не ги имам симнато. Не се многу ама се најтешки за симнување.

МамаОхрид за 1,5 кг правиш проблем? user posted image user posted image user posted image
Наместо леб претпладне и навечер јади мусли со млеко или јогурт (јас не вечерам, за појадок ги употребувам) или салата (мешавина од моркови, зелка и краставички или по желба) во замена за 1 оброк и вежби - тоа ме посоветува пријателката. И јас ќе почнам со оваа 90-дневна диета, зашто сакам повеќе да намалам од кг, ако не - ќе си се вратам на старото user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

clock-img

26.06.2010, 14:39

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Ти Тања доиш и да не слушнам за ослабување user posted image  user posted image  user posted image
П.С. јас така се тешам user posted image  user posted image    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ах Палешка и јас така се тешам ама ова почна да излегува од контрола. Ако продолжам вака за некој месец ќе треба странично да влегувам низ вратаuser posted image user posted image user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

26.06.2010, 14:40

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

Фала Јованке, ќе си земам половина парче user posted image Како помина ученичката? user posted image Голема да расти и само 5-ки да реди user posted image

clock-img

clock-img

acka

pencil-img

133

user posted image   eve jas cestam sladoled i kafe  za naseto prvo zabce user posted image

sekoj go gleda nadvoresniot izgled a mnogu malku znaat koi sme navistina.

clock-img

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Тања некој ред си згрешила во книгите. Бебето треба да ја дуплира тежината, не ти user posted image  user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

26.06.2010, 14:42

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Ти Тања доиш и да не слушнам за ослабување user posted image  user posted image  user posted image
П.С. јас така се тешам user posted image  user posted image    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ах Палешка и јас така се тешам ама ова почна да излегува од контрола. Ако продолжам вака за некој месец ќе треба странично да влегувам низ вратаuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Немој така Тања. Во право е Палешка, ова не важи за трудници и доилки. Кај ви спомнав - ве потсетив на вечниот проблем на жените user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.06.2010, 14:43

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

user posted image user posted image user posted image за запчето Ацка, нека се множат запчиња како бисерчиња user posted image Ќе си земам кафенце user posted image

clock-img

26.06.2010, 14:44

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka

МамаОхрид за 1,5 кг правиш проблем? user posted image user posted image user posted image
Наместо леб претпладне и навечер јади мусли со млеко или јогурт

Не вечерам, а леб јадам само интегрален, 2 парчиња за доручек, 2 парчиња за ручек, ама пак не ја бива. Никако не можам да ги симнам. За 10 дена се враќам на работа, па се надевем дека тогаш ќе ги симнам. Од многу работа не ќе можам да јадам user posted image .

clock-img

26.06.2010, 14:47

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

На страната која ви ја посочив пишува и колку се слабее (во списанието кое го имам јас го нема тоа) - 18-25 кг. Да ослабам 18 кг ќе дојдам до 40 кг, треба да одам со камења во мене, ќе ме дувни ветрот user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.06.2010, 14:47

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

мама јас ослабев после бременост одма со диета ваква:
појадок: 2 јајца, 20 гр масти, 2 лепчиња, 1 нес кафе. и толку.
ручек   : зелка салата со варено месо без леб и зачини никакви
вечера: само салата или само супа.

држиш дур ослабеш,  и после еднаш неделно јадеш само 6 јаболки. 2 за доручек, 2 за ручек и 2 за вечера.

clock-img

26.06.2010, 14:48

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

мусли и јагленихидрати од било кој вид не се јадат навечер. Даваат екстра енергија и се јадат само од сабајле за да се потрошат во текот на денот.

clock-img

26.06.2010, 14:50

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

здраво на сите, имајте убав денuser posted image  мене боли стомак, загрижена сум, ништо ново, каде отиде оптимизамuser posted image user posted image user posted image  можда на крај се е добро

clock-img

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

држиш дур ослабеш,  и после еднаш неделно јадеш само 6 јаболки. 2 за доручек, 2 за ручек и 2 за вечера.

Интересно, интересно, треба да се проба.  user posted image  user posted image  user posted image

clock-img

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Тања некој ред си згрешила во книгите. Бебето треба да ја дуплира тежината, не ти user posted image  user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image не е до толку виктори ама има тенденција да стане, вагата ко да заглави на 63 кг.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

26.06.2010, 14:52

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka

Наместо леб претпладне и навечер јади мусли со млеко или јогурт

Не вечерам, а леб јадам само интегрален, 2 парчиња за доручек, 2 парчиња за ручек, ама пак не ја бива. Никако не можам да ги симнам. За 10 дена се враќам на работа, па се надевем дека тогаш ќе ги симнам. Од многу работа не ќе можам да јадам user posted image .

Не јади леб за појадок. Јас лани летото за појадок јадев мусли со млеко/јогурт, за ручек - 1 до 2 парчиња интегрален леб (од оние што се продаваат сечени, мали тенки), а не вечерав воопшто, пиев по 1л вода од прилика дневно и кафе повремено и намалив, ти се верува или не - за неполни 2 месеци - 11 кг user posted image Од тогаш пак за појадок јадам мусли (со некои исклучоци некој ден), но зимава вечерав, некогаш доцна и немам намалено многу. Сега планирам пак построго (макар што лани не ми беше воопшто строго, едноставно се навикнав така и не ми се јадеше), ќе видам дали ми одговара оваа УН-диета, ќе бидам потрпелива за резултати. Значи повеќе зеленчук (подобро е од овошјето), течности, вода, помалку леб и тешкосварлива храна (и по можност движење, вежби).

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 26.6.2010 14:54:34 >

clock-img

26.06.2010, 14:55

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Интересно, интересно, треба да се проба.  user posted image  user posted image  user posted image

мама верувај, 3 деца имам, 170 а максимум кила сум имала 60. Јас килажата сериозно ја сфаќам. user posted image
Признавам на 170-55. Се друго за мене е плус. Е сеа знам дека малку забегувам, ама тоа е. user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 26.6.2010 14:56:03 >

clock-img

26.06.2010, 14:55

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

Jas begam od tuka dodeka ne ja smenite temata

user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.06.2010, 14:58

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

user posted image user posted image user posted image не е до толку виктори ама има тенденција да стане, вагата ко да заглави на 63 кг.

user posted image user posted image user posted image тања а го доиш бебето така?
Имам читано дека во бременоста (не после пораѓај, тоа се глупости) се таложат масти за млекото. Ако не го доиш. тие масти ќе си ги носиш подолго, а ако го доиш полено ќе ги симнеш.... Ако не катанец на фрижидер и готово user posted image

clock-img

26.06.2010, 14:59

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

јас сеа ко што не пушам само јадам. Еве тежок ми станува газот. Па од вечер на диета.... Инаку јас вака стално си викам, ама веќе готово. Зебанцијата заврши. Мора....user posted image

clock-img

26.06.2010, 15:02

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol

Jas begam od tuka dodeka ne ja smenite temata

user posted image user posted image user posted image Ме изнасмеа пријателке user posted image Навистина време е да ја смените темата - испадна како да сме на тема - слабеење user posted image Како си ти Ананикол? Како е синчето? Како се снаоѓаш? ... Не знам што мислите околу ова, ама јас сум изненадена и против. Видов жена породена пред околу месец (мислам дека нема ни 6 недели бебчето) како шета со количката и user posted image кое нема ни 40 дена ... user posted image

clock-img

26.06.2010, 15:03

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

Признавам на 170-55. Се друго за мене е плус. Е сеа знам дека малку забегувам, ама тоа е. user posted image

Ах, колку би сакала, ама за мене е преоптимистички 170-55, јас имам 169 висина, а сакам 58 кг.

clock-img

26.06.2010, 15:16

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Ах, колку би сакала, ама за мене е преоптимистички 170-55, јас имам 169 висина, а сакам 58 кг.

mama, таква тежина сите нормални сакаат user posted image user posted image user posted image ако си само кило и пол повеќе не зезај немаш гајле user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 26.6.2010 15:17:30 >

Последни статии

article-img