за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
сега зборев со одговорната за Бобо и Јана. Ми кажа дека денес кога биле на плажа им заврнало и го оставиле децата да се бањаат на дожд! Пресреќни биле!
07.07.2010, 22:00
Палешка РР
7505
Гоооооооооооооооооооооооооооооол
07.07.2010, 22:17
agnes77
1959
гдје сте денес сите ... досадно је причат сам са собом
07.07.2010, 22:19
Тања РР
2029
Јас сум овде Агнес. Ја успав Јана и конечно да ги кренам нозете и да одмарам.
07.07.2010, 22:20
Viktori
5329
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Гоооооооооооооооооооооооооооооол
07.07.2010, 22:23
agnes77
1959
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања
Јас сум овде Агнес. Ја успав Јана и конечно да ги кренам нозете и да одмарам.
шалјем бакнеж за Јана немам појма дали сам ок написала, али ме разбираш
07.07.2010, 22:33
Тања РР
2029
Фала мила, бакнежи и за тебе
07.07.2010, 22:47
mama26
3977
eve i jas stignav
07.07.2010, 22:52
jovanka
1745
Kakvo osvezuvanje nadvor.Nekako ova leto kako sto trgnalo i nema da bide taka toplo no sepak prijatni denovi za prosetka a za onie mamicki koi go ocekuvaat svoeto najmilo epten pogodeno leto.
07.07.2010, 22:58
Maca25
7558
е зошто мораше бас сега да заврне и да залади?!?! баш се радував на сонцето овие денови
07.07.2010, 23:00
mama26
3977
I JAS TAKA VIKAM MACO
08.07.2010, 12:32
Martins mom
3342
Повелете кој сака да се напие со мене...од шише
08.07.2010, 12:53
Палешка РР
7505
Жени што ви е што се фрливте на алкохол? Секоја втора не по чашка, шишиња нуди
08.07.2010, 13:06
Bogdancanka
5422
удри бригу на весеље
08.07.2010, 13:11
Martins mom
3342
Колку сум нервозна од сабајле тоа е чудо Бевме го вакциниравме Мартин втора тура ди те пер...и докторката што е таму ми кажа се обратно од она што ми го кажува педијатарот... Ми се развика зошто сум му давала Легофер, требало да внесувам јас железо...па боже мој не си зедов јас така на своја рака Ми се развика зошто сум му давала сокче, кашички, ќе ми пожолтело детето (дали некој знае нешто за ова пожолтување??) Многу сум разочарана, неам појма што да правам...да прекинам со дохраната???
08.07.2010, 13:17
Палешка РР
7505
Мартинс мам, ако секој ден му даваш морков, можно е да добие жолт тен, ама треба секој ден цел месец да му даваш..Друго, ти не можеш да му ја подобриш крвната слика ако ТИ земаш препарати за крв, мислам тоа и најголем налбат го знае. Да и кажеш на матичната посекако за ова што ти го рекле и ќе видиш дека се живи глупости. Ајде не се секирај.
08.07.2010, 13:21
Martins mom
3342
Таман работа, не му давам секој ден морков...му давав 3-4 дена пред една недела и повеќе може има... А таа ми рече јас да сум примала железо, за преку млекото да му се пренесува на него Тенкс Палешка, малце ме смири со тоа пожолтувањето малце чудно ми падна
08.07.2010, 13:27
Палешка РР
7505
Сепак прашај ја матичната во врска со железото..јас сум прашала и ми рекоа дека детето мора самостојно да си прима препарати за железо, ако му е слаба крвта, дека мајката не ги пренесува. Ајде и Тања ќе ти каже, таа е фармацевт.
08.07.2010, 17:05
Viktori
5329
Мартинс мам, слушај си ја матичната педијатарка! денес читав у вест ептен биле малтретирано тоа докторките и сестрите на работа па вриштеле по пациенти ко неарни Инаку си требала да ја прашаш зошто им се дава на децата Д3 капки директно кога можеш и ти да ги пиеш па преку млекото да идат кај нив.... тиква една! (докторката шо се дере де)
08.07.2010, 19:53
Тања РР
2029
Значи Мартинс мам тоа со железото што ти го кажала др е жива глупост. Железото во крвта се внесува на многу специфичен начин, со неколку транспортни протеини (да не навлегувам сега) и од тие причини не се лачи во млекото. Мајчиното млеко е сиромашно со железо. заради тоа постојат сите тие сирупи кои им се даваат на бебињата. Не за џабе јас на Јана и давав Ферум лек цели пет месеци наместо јас да го примам. Се чудам каква е таа докторка што не знае основни работи За пожолтувањето ти кажа и Палешка, од каротенот во морковот може да пожолти детето бидејки ќе му се складира под кожата ама тоа е во екстремни случаи ако јаде секој ден по многу. Дури и да пожолти нема некоја штета ама тоа НЕМА ДА СЕ СЛУЧИ. Уживај и продолжи да го правиш тоа што го правеше досега, и сама гледаш дека Мартин е супер.
Другите како сте ми? Јас сум кај свеки на гости и ако имам некоја печатна грешка во постот извинете ме, не сум навикната на тастатурата, цело време мислам дека спејсот е тач пад
08.07.2010, 20:48
Martins mom
3342
Што ќе правев јас без вас
08.07.2010, 22:19
Maca25
7558
Тоа за пожолтувањето мислам дека нема врска само ако му се дава морков на детето, сокче или кашичка од морков, туку има врска ако прима секој ден готови сокчиња и кашички кои освен др. овошје содржат и голема количина на морков. затоа внимателно со готовите кашички и сокчиња. Јас на нина и давав секој ден по едно сокче од поторкал на хипп, и по една овошна кашичка јадеше на хипп или нестле, а нина никогаш нема пиено сокче од морков или пак чувај боже кашичка да изела, па на контрола малце ме опоменаа да не претерувам со морковот?!?! се изначудив кој морков ми рече докт. дека нина веќе почнала многу да пожолтува. и објаснив дека ниту јаде ниту пие нешто со морков и таа ми го кажа тоа погоре, дека готовите качшички и сокчиња содржат големо количество на морков.
< Поракaта ја уредил Maca25 -- 8.7.2010 22:20:01 >
08.07.2010, 22:39
Тања РР
2029
Oва дека секоја кашичка содржи морков не држи вода Жолтата боја на кожата како што веќе кажав потекнува од бета каротенот а тоа е жолто портокаловата боја во овошјето па од тука освен во морковот го има во големи количино и во портокалот, тиквата, компирот,манго, папаја, и во лиснатиот зеленчук како спанаќ. Складирањето на бета каротен во кожата е безопасно освен ако не се работи за хронично предозирање кое го зголемува ризикот од развој на некои видови канцер.
08.07.2010, 22:41
Maca25
7558
фала тања, мене докторкава ме извади од памет коа ми рече дека почнала да пожолтува, а и нина моја си е од раѓање бледолика (ген си е ген).
08.07.2010, 22:59
Martins mom
3342
а ти Маца примети нешто дека е жолта или само на докторката така и се виде