за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Има ли некој работи кои во животот ве прават тажни?
Мене тажна може да ме направи секое разочарување од личности што ми значат. Секое лицемерство, работи направени зад грб и љубомора, која за жал е се поприсатна ме прават тажна и тажна...
Што вас ве растажнува?
09.05.2010, 23:36
Палешка РР
7505
Ако најблиските ме повредат, ако ме изневерат на било каков начин, оние кои најмногу ги сакам. Тажна сум кога некој од семејството е болен, тажна сум кога и моите деца се тажни. Најтажна ме прави отсуството на татко ми !
09.05.2010, 23:47
melody
743
Premnogu raboti me pravat tazna,no kako staream taka i nesakam rabotite sto se slucuvaat negativno da vlijaat na mene.Gledam sekoj nov den da go iskoristam maksimalno vo dobro raspolozenie iako poveketo pati i ne mi uspeva jas sepak prodolzuvam da se trudam taka da bide.Porano mnogu mi precese i licemerieto i lagite i zlobata sega veke nauciv da ziveam so niv pa taka da nisto ne me iznenaduva od lugeto. Sto me napravi tazna posleden pat...Slucajno peperutka vlegla kaj mene doma od tie so beli krila i neli kako ziveat samo eden den jas i gi gledav na podot poslednite vozdiski...E toa me napravi tazna mnogu..eve duri i sega se naeziv...Kolku se zamarame nie lugeto so nebitni raboti ,a eden den i nie kako taa peperutka ke se borime da ja fatime poslednata vozdiska od zivotot...
09.05.2010, 23:48
Viktori
5329
тажна ме прави човечка несреќа, болест, дури и во весници кога читам. Кога во Кина се сруши школо, кога во Чиле имаше земјотрес и сите тие слики и сцени ептен ме потресоа.. сликата со војникот во Беслан, како носи 2 годишно дете во рака за да го однесе на сигурно уште ја памтам.
Инаку луѓето со нивното однесување не ме прават тажни. Може само да ме изнервираат, да ми иде да им акнам една заушка. Љубоморни ли, завидливи ли, безобзирни и безобразни. Кај мене не проаѓаат.
10.05.2010, 00:26
Bitolcanka
2461
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори
тажна ме прави човечка несреќа, болест, дури и во весници кога читам.
+ детенце без родители, со несовесни родители, мало кученце, беспомошно животинче, плачење, смрт ...
10.05.2010, 13:55
Bogdancanka
5422
долг е списокот за тоа што ме прави тажна али на прво место би ставила несовесни родители,болест,смрт,разочарување.........има уште многу многу работи кои ме прават тажна
12.05.2010, 13:45
amelbebe
1105
tazna me pravi se od gore navedenoto,ama vo momentov licemerieto od odredeni luge koi gi smetav za prijateli,pred mene edno,zad grb se i sesto
12.05.2010, 20:31
agnes77
1959
ИЗВОРНА ПОРАКА: Julie
Што вас ве растажнува?
birokracija (kako se kaže birokracija na makedonski???)
12.05.2010, 20:37
Палешка РР
7505
Бирократија
12.05.2010, 20:47
Тања РР
2029
Се растажувам секогаш кога Јана не сака да ја крева главата штом ја свртам на стомак, кога не сака да ме погледне кога и зборам, кога не ми се смее....аман веќе ќе полудам
13.05.2010, 07:31
agnes77
1959
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Бирократија
fala, fala, tako je, birokratija
14.05.2010, 14:46
vesna1
345
Jas sum tazna zatoa sto tatko mi otvoreno poveke ja saka sestra mi od mene. Nemam majka pocinata e,i svekrva nemam i koga mi trebase najvise pomos so bebeto nikoj ne mi pomogna. Tatko mi sekoj mesec i dava pari na sestra mi a na vnukata sto mu se rodi i dade samo 500 den i doaga ednas vo 2 meseca da ja vidi na eden saat. Ama zatoa kaj sestra mi ide sekoj den i pomoga non stop.
14.05.2010, 14:56
Julie1
2354
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesna1
Jas sum tazna zatoa sto tatko mi otvoreno poveke ja saka sestra mi od mene. Nemam majka pocinata e,i svekrva nemam i koga mi trebase najvise pomos so bebeto nikoj ne mi pomogna. Tatko mi sekoj mesec i dava pari na sestra mi a na vnukata sto mu se rodi i dade samo 500 den i doaga ednas vo 2 meseca da ja vidi na eden saat. Ama zatoa kaj sestra mi ide sekoj den i pomoga non stop.
Весна, можеби треба да поразговараш со татко ти дека ти треба и тебе во некои моменти, ако не за друго да почуствуваш родителска љубов и близина. Често пати родителите мислејќи дека едно од децата помалку е снајдено во животот или повеќе и треба помош за разлика од другото дете, несвесно повеќе помагаат само на едното. Но вистински родител не знае да сака различно има еднаква љубов кон двете само што различно ја искажува, и повеќе ја заштитува сестрати мислејќи дека и треба повеќе помош. Тоа е мое размислување, но разговор сигурно би променил нешто!
14.05.2010, 14:56
big_mama817
1331
леле весна1 немој те молам да бидеш тажна сигурно има некоја др причина зошто не може да те посети на пр.местоположбата на живеење или доколку живееш во заедница сигурно ве сака и двете немој да си тажна сепак и бебето чувствува кога си тажна сега ако брзо си се породила и хормоните играт своја улога стави насмевка на лицето и уживај со своето бебче
14.05.2010, 15:04
Rossana
1239
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesna1
Znam kako ti e mila, i roditelite na mm poveke ja sakaat vnukata od kerka im odkolku Sara. Svekorot nonstop si brci deka negovata vnuka e najubava od cel svet i poubava nema nikogas da se rodi (go spomnuva imeto na deteto na kerka mu) a deteto na sin mu? ne go ni poglednuvaat. Eve vcera na vnukata nivna ubava i dadoa i dvajcata po 500 denari a jas i mm edvaj izleguvame na kraj so smetkite... Ne se sekiraj sigurna sum deka tatko ti te saka, ve saka isto i dvete, ne postoi roditell koj ne si go saka ednoto dete. Se soglasuvam so Julie. I mene slicna rabota kako tebe me pravi tazna, samo sto na tebe ti e potesko zatoa sto se raboti za tatko ti a jas zboruvam za svekrvata i svekorot.
14.05.2010, 15:15
Палешка РР
7505
Весна и јас сум во слична ситуација..татко ми почина, а мајка ми живее со семејството на сестра ми. Се за нив прави, само за нив зборува, им помага, тие се на прво место секогаш..понекогаш ја оправдувам, затоа што сестра ми болува од епилепсија, но понекогаш и мене ми треба помош, пријател, МАЈКА! Се навикнав
14.05.2010, 15:16
amelbebe
1105
vesna znam kako ti e,bidejki mm go ima toa custvo majka mu e poveke po postariot brat otkolku po nego,a zivee so nas vo dvor abrat mu vo druga naselba.brat mu ako kaze nesto taa ne prigovara za nisto,ama toj ako gukne ima perduvi da letaat,i na nas ni pomaga ama nie mora se da i vratime,atoj nema potreba i mnogu se pobogati od nas.a sepak sme srekno semejstvo samo mnogu mi e zal za nego bidejki go osekam toa i zatoa znam kako ti e samo jas znam deka nikogas nema da si gi odelam decata za da go nemaat toa custvo
14.05.2010, 15:34
Bitolcanka
2461
Секогаш е така. Родителот го сака повеќе тој со кој живее, тој што е во негова близина. Подалечниот, како според некое непишано правило, е подобар Некои луѓе знаат да ценат што детето прави за нив, некои не. Се' има цена во животот, најчесто невините, попопустливите поскапо плаќаат некои работи.
14.05.2010, 15:49
amelbebe
1105
i sto e najzalno mm poveke ja gleda se pazi da ne ja navredi,a taa sepak pokazuva poveke ljubov sprema drugiot brat
24.09.2010, 00:03
ananikol
1568
me pravi tazna faktot sto ke moram da go otkazam mlekoto i ne samo tazna ami tolku nesrekno i bespomosno se cuvstvuvam vo momentov
24.09.2010, 00:10
humana
596
Здраво јас сум нова на форумов,и да ви признаам во последно време се ме прави тажна,боледувам од лупус и најмногу се растажувам од болес и несреќи,се плашам да не ги изгубам тие што ги сакам,се плашам никогаш да не нестанам мајка,ми се случува да почнам да плачам на цел глас кога ке слушнам дека некој е бремен(не од завис)само сум си тажна на мојата судбина.Се надевам дека ке имам од вас подршка и со Господ напред ке стигнам до моето
24.09.2010, 00:19
Bogdancanka
5422
Хумана мила ние сме тука со тебе, имаш целосна подршка од сите нас на рр
24.09.2010, 00:39
humana
596
Ви благодарм,секоја подрска ми значи многу
24.09.2010, 01:19
nadica
4381
секогаш сме тука
03.10.2010, 15:41
mama26
3977
tazna me pravat pretezno deca sto prosat,deca bez roditeli,dete invalid,se sto e nefer kon decata.radi postapkite nasi.radi sudbinata. mnogu tazna me napravi eda dokumentarna serija kade so afrikance ja cekase cel den majkamu za taa da raboti odsabajle do vecer za da donese korka leb.e tuka veke puknav....kukata od slamki pravena deteto kako ostana taka ja doceka majkamu.siroto ne mrdna od mestoto... i uste koga ke vidam deca noze na masa ili pak pluka sok mi ide da go mavnam ednas i nikogas taka da nepravi