за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа... Биди Среќен!... Нека умрат од глад!!!
07.04.2010, 13:08
arh_diz
7198
07.04.2010, 13:17
Tanja K.
563
lelelel ama e dobro klipcevo.Se padnav od smeenje
22.07.2010, 21:58
filipovski
4
А ако не се користи кондом,бременост е сигурна или?
22.07.2010, 23:22
Тања РР
2029
Филиповски бременоста не е сигурна но младич како тебе не би требало да ризикува. Кондомот не е заштита само од несакана бременост туку и од сексуално преносливи болести.
06.05.2011, 23:54
mamicki
1111
Nikogas ne sum koristela druga zastita- samo kondomi. 5+ za toj sto gi izmislil. Prvo, se cuvstvuvam bezbedno i zastiteno, i vtoro, sega, po 15 godini koga mi tekna da ragjam vtoro dete, brzo i lesno ostanav bremena, sto ne e slucaj so zeni koi podolgo vreme koristat tableti za kontracepcija. 100% sum za kondomi, i vrska nema deka precat pri seks. odnos.... Bas ima ubavi, tenkicki i nezni kondomi, moj favorit se Durex
< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 25.6.2011 18:54:26 >
31.05.2011, 13:47
blond
1268
Никогаш не ми било пријатно со кондом. На почетокот со мм користевме (демек се пазевме од бременост), ама по 1-2 месеци престанавме да користиме. И од тогаш не сме употребиле. Користевме строго Дурекс и тоа оние со тетоважа и секогаш тој ме тетовираше . Ми дадовте одлична идеја. Треба да го потсетам мм на тоа време
< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 25.6.2011 18:54:42 >
30.06.2011, 12:29
dostickage
2181
mene kondomi mi se zakon.sekogas durex classic ne znam za drugi kondomi:)
30.06.2011, 14:50
temjana
1159
потсетиме шта то беше кондом одамна беше кога користевме, сега сме на работа фрлени нема одмора док траје обнова
11.07.2011, 22:49
stars
41
Devojki zdravo. Odamna ne pisuval nikoj na ova tema!! :) Jas i mm koristime kondom, otkako se porodiv strogo so kondoma imame odnos. Se prasuvam kolku e sigurno deka nema da se ostane bremena(demek doilka ima pogolemi sansi da zabremeni) ne dodeka imame odnos so kondom, tuku vo meguvreme! Nekogas se slucuva ednas veke da si zavrsime rab i da ima prodolzenie Mozno e vo toa vreme da pretrca nkoe spermadozoitce??? :) mozebi e smesno no sepak, se dopirame... i tn, no odnosot go prodolozuvame so kondom(nov se razbira) pozz pisete
11.07.2011, 23:29
mila mama
1616
Stars, 100% zastita nema Doilka na teoroja ima pomali sansi da zabremeni, ama ne e nevozmozno. Eve citaj na Ringeraja, mnogu od mamickite stanale majki po vtor ili tret pat bas dodeka doele! taka sto kondomot mu e majkata, sea da ne te plasam ama i on moze da se skine
12.07.2011, 15:25
stars
41
Ma sekako, nikoj ne garantira deka kondomor pravi cuda, nitu samite proizvoditeli. No se mislam mn praktikuvaat on da svrsi nadvor, mene toa nekko voopsto me mi e sigurno, neznam so kondom ne e garancija a kamoli da imas odnos bez i da svrsi nadvor. Bas se plasam da ne dojde uste edno dodeka dojam ama zdravje sto e toa e :)pozz
01.12.2011, 09:19
babyhope
548
Денес на 1 Декември- Светскиот ден за борба против СИДА-та сакам да напишам нешто во оваа тема за да се потсетиме за важноста на кондомот и неговата правилна употреба. Девојки дали сте знаеле дека постојат различни видови на кондоми за различни видови на сексуални односи. На пример оние со вкус на ванила, банана, јагода и сл. се наменети исклучиво за орален сексуален однос и доколку се употребат за вагинален или пак анален можат многу брзо и лесно да пукнат? И оние за вагинален исто така не би требало да се употребуваат за анален затоа што за таков вид на сексуален однос постојат extra safe- extra strong кондоми???? ПОДДРШКА за сите луѓе што користат кондом за да се заштитат себе си и другите
12.04.2012, 11:14
vezilka RR
4931
Инспирирана од муабетиве од ове два три дена што ги водиме баш ме интересира колку од нас кога станале сексуално активни добиле кондоми од родителите на излегување од дома, така со кутија цигари и кутија кондоми?
Јас иако се сметам дека израснав со прилично либерални родители, со кои морам да признаам имав направено муабет за сексот, бременост и заштита, така кондоми од нив никогаш не добив.
12.04.2012, 12:13
mamicki
1111
Во мое време, поодамничка беше тоа , владееше предрасуда дека кондомите се само за продавачките на љубов, па единствено добив информација за апчиња за контрацепција и за системот „ден потоа“. Во врска со кондомите се самоедуцирав
12.04.2012, 12:17
AnnaMolly RR
6409
Никогаш не сум добила цигари и кондоми од моите, ама секогаш јас самата со кутија цигари си купував и кондоми од кај ќе стигнам и ич не ми е срам да го направам тоа пред редицата луѓе во супермаркет или аптека и се уште го правам тоа.
12.04.2012, 12:30
Maca25
7558
јас како девојче никогаш не добив кондоми од моите, но од брат ми да. Мајка ми кога и да одеше во аптека му купуваше кондоми. И тоа уште во средно, кога почна и дома да носи девојки и да оди на одмор со друштво. Мене не ми купиле како што кажав, ама брат ми пред излегување во ташна ми ставаше секогаш кондом (да си имам). Не ми е срам да купам во супермаркет, ни во аптека, ни во маалска продавничка.
12.04.2012, 12:35
Mihaela 2010
4230
Hehe a nie ne pusacite??100 gramsko cokolado i kutija kondomi??
Jas iskreno ne sum kupuvala,no sum koristela.So majka mi ne sum imala otvoreni muabeti na taa tema,takov tip e taa,se nadevam jas nema da bidam kako nea.So mm na pocetok na vrska mozebi nekolku pati i tolku..
12.04.2012, 12:39
mamicki
1111
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR Не ми е срам да купам во супермаркет, ни во аптека, ни во маалска продавничка.
Море каков срам? Па јас и мм редовно ги користиме, некако ми делуваат како сигурно и едноставно средство за контрацепција, па кога купуваме дури и си ги разгледуваме и се договараме од кои да пробаме , на кого му е срам- нека не не гледа!
12.04.2012, 13:27
AnnaMolly RR
6409
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Море каков срам? Па јас и мм редовно ги користиме, некако ми делуваат како сигурно и едноставно средство за контрацепција, па кога купуваме дури и си ги разгледуваме и се договараме од кои да пробаме , на кого му е срам- нека не не гледа!
Леле, јас ова редовно му го правам на аптекарот во Зегин во МНТ. Таму ми се убаво изложени и си ги читам, си ги разгледувам и на крај си одбирам
12.04.2012, 13:55
mamicka77
1280
jas nikogas so mm ne sme koristele kondom ni koga bevme decko i devojka ni sega,prv mi e vo seksualniot zivot,koga bevme decko i devojka samo edns probavme ne mi bese ubavo ne e isto custvoto i od togas nikogas nemame zemeno.
12.04.2012, 13:59
Maca25
7558
добро мамичка77 ај кажи како се заштитувавте на времето (додека бевте дечко и девојка) од несакана бременост или пак од сексуално преносливи болести?
19.04.2012, 15:48
mamicka77
1280
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
добро мамичка77 ај кажи како се заштитувавте на времето (додека бевте дечко и девојка) од несакана бременост или пак од сексуално преносливи болести?
macarr za bolesti sekako deka ne ne e strav bidejki sme si prvi vo taa rabota toj bese 21 god koga se zapoznavme a jas 17 prethodno sme imale vrski so drugi i drg no ne sme bile intimni ni toj ni jas,jas so bivsiot raskinav tokmu poradi taa rabota bidejki ne mu dadov prostak najgolemiot prostak sto sum go sretnala ne planirav tolku rano da pocnam so intimnosta no ete so mm se sluci a isto i toj imal ama se kratki vrski sto so nikoja ne bil intimen i dvajcata se ucevme eden na drug mozebi smesno no toa e,a za bremenost sekogas koga ke se oseti deka ke svre se trga taka i dodeka bevme decko i devojka taka i sega otkako se rodi M