за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Замислете ситуација: Ви се јавува ваш другар/другарка со кого не сте се виделе одамна и ви вели „Доаѓам за 15 мин пред зграда, одиме на ручек (или кафе, сеедно)“. Што ќе направите а што ќе прескокнете при спремањето? Без што не можете да замислите да излезете од дома?
12.05.2010, 13:17
Martins mom
3342
15 минути ми се доволни за да се подготвам комплетно...не сум од оние што висат два саати пред огледало Се мијам, облекувам и се шминкам - се за 15 мин
12.05.2010, 13:21
Bitolcanka
2461
За толку кратко време не можам убаво да се спремам. Влечка сум Ќе изберам убава облека, малку сјај за уста, маскара и парфем. Секако со мене секогаш е чантата во која задолжително ми стои мобилниот, ќесето за пари, палома и огледалце
12.05.2010, 13:24
Glück90
333
jas ako se spremam poveke od 10 do 15 minuti me faka nervoza i posle ne ni izleguvam
12.05.2010, 13:30
amelbebe
1105
za izlaganje duri pomalku od 15 min,a vo druga prilika vlecka
12.05.2010, 13:44
melody
743
Uf zavisi od toa kako se cuvstvuvam.Nekogas ke se spremam i za 15 min,no poveketo pati koga primam takvi tel povici odlozuvam i vikam aj za pola saat
12.05.2010, 14:45
Rossana
1239
ehee jas i za dve minuti sum gotova, samo ke oblecam maicka i patiki, ke si ja zemam canatata, novcanikot i telefonot, ke se poglednam vo ogledalo dali e se na mesto, patikite i gotova sum
12.05.2010, 14:56
Тања РР
2029
Jaс од таков телефонски повик воопшто нема да се израдувам. Како прво никогаш не излегувам од дома без да се истуширам, второ вака дома седната обично косата ми е ужас и најмалку сакам некој кој не сум го видела долго време да ме види во такво издание. Ако овие две работи ги завршам за 15 минути добро, ако не има да ме почека . За шминка и облекување не ми треба повеќе од две минути.
12.05.2010, 15:00
vezilka RR
4931
Ха,ха,ха...ако ме речат за 15мин, тогаш убаво ќе се изначекаат..Јас за 15 минути не можам да отидам од дневн до спална за да се пресоблечам..значи, единствен начин за да бидам спремна за 15 минути е ништо да не се спремам, да излезам така како што сум се затекнала..:)
12.05.2010, 15:02
Rossana
1239
sega pa vie nemoj da me smetate za neuredna A iiii nemam nekoja navika da se tusiram pred da izlezam od doma, podobro mi e tusiranjeto pred spienje a letoto i po spienje
12.05.2010, 15:05
Anushka
1392
девојки, прекрасни постови. мене во денот секогаш ми фалат уште 15 мин., т.е. секаде каснам 15 мин. Сметам дека и на сопствениот погреб ќе закаснам 15`. Инаку, да се вратам на темата: без измиените заби, високите потпетици и карминот (црвилото) никаде не излегувам. Се` друго може да почека, или да го довршам во лифт/такси.
12.05.2010, 15:07
Палешка РР
7505
Ќе ме фати паника, во секој случај Прво ќе ги исфенирам кркмите (прилепски ) потоа ќе се нашминкам,а за облека што ќе фатам прво - тоа. Најбитна е насмевката...како и да сум дотерана, нашминкана, ако сум намуртена - ништо! Значи без насмевка и ведрина не би излегла
< Поракaта ја уредил Палешка -- 12.5.2010 15:08:24 >
12.05.2010, 15:11
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anushka
Сметам дека и на сопствениот погреб ќе закаснам 15`.
Леле мори Анушке кога ќе напишеш нешто ме умираш од смеа
Јас знам и во кола додека мм вози да се шминкам, лакирам нокти и сл. За себе спремање откако сум мајка сум експресна, но детето дур го спремам вечност, со неа не можеме уште да се научиме дека кога се брзаме треба и таа да помогне а не да се бркаме по дома.
12.05.2010, 15:19
Medo
250
ИЗВОРНА ПОРАКА: Rossana
ehee jas i za dve minuti sum gotova, samo ke oblecam maicka i patiki, ke si ja zemam canatata, novcanikot i telefonot, ke se poglednam vo ogledalo dali e se na mesto, patikite i gotova sum
како јас да сум го пишувала ова
12.05.2010, 15:25
ananikol
1568
Da prifakam vednas...bez problem..Predpostavuvam deka popladne posle rabota mi zvoni sto znaci veke sum skockana,ke si ja popravam frizurata i sminkata.Si ja zemam cantata i klucovite od kolata i sibam.I sigurno nema da zakasnam....barem do sega bese vaka
12.05.2010, 16:28
Maca25
7558
Кај мене се зависи од тоа дали повикот е од сабајле или во текот на денот. Ако е сабајле нема шанси да се спремам за 15 мин, треба да се туширам, да најдам што ќе облечам, а нема да бидам ни расонета, па може да облечам некоја комбинација све ми боје лепо стоје. Ако е повикот покасно, а јас веќе станата, туширана, расонета, тогаш мислам дека би стигнала за 15 мин.
12.05.2010, 17:12
nadica
4381
прво ќе се збунам а потоа ако се организирам добро за 1ч би се спремила навистина откако станав мајка ретко непланирано излегувам па затоа би ми било потребно повеќе време а предходно за 15 мин би била типтоп
12.05.2010, 17:23
Viktori
5329
доаѓам и јас. Косата во реп, цигарите и моб. во ташна и излегувам. Инаку цигари обавезно носам на кафе. Ова ако е претпладне. Ако е попладне, малку е покомплицирано затоа што треба да спремам +2 или +3 , па ќе ме почекаат..
12.05.2010, 17:37
Bogdancanka
5422
хехеххехе јас сум добро позната по тоа што каснам ако се договориме за еден час јас стигнувам за два,така да и да ми се јави некоја стара другарка или пријателка сигурна сум дека ме знае колку сум точна тешко да стигнам
12.05.2010, 21:40
penelopa
3419
Во принцип 15 минути ми се малку....најмногу мразам некој да ме брза...затоа не сакам вакви неочекувани повици и излегувања. Ако веќе излегувам сакам да си се средам на раат, натенане . Не излегувам без Орбит и сјајче за уста
12.05.2010, 22:54
Bogdancanka
5422
обично јас такво брзање имам од мм знае да се да каже ајде одиме не е битно каде али одкако он ќе се среди (а додека се среди се нешто му фали)и кога ќе дојдам на ред јас нема време он брза и обавезно нешто заборавам.....ех колку пати само се вракаме назад се заради тоа негово брзање
затоа ако се договарате со мене немојте да ме брзате
12.06.2014, 01:13
Defne90 RR
1991
Јас воопшто не сакам такви излегувања во кои што треба да се спремам за 15 минути.Голема влечка сум и не можам да си замислам да сум готова за 15 минути.Мм е пак многу брз и тој многу се нервира кога јас треба да сум готова за 15 минути а ми треба повеќе од половина час.Мислам,за пола час ако успеам да се средам комплет и да излезам е успех.А инаку ако стварно МОРА да се излезе за 15 минути,ќе го облечам првото нешто што ќе го дофатам,косата обавезно ќе ја испеглам и ќе ставам сјај на усни, и парфем.
12.06.2014, 07:55
Felly RR
7977
Стигнувам обавезно Па и 5 саати претходно да сум договорена со некого, се спремам за 15 минути. Најмногу време ќе изгубам да одберам што ќе облечам, се шминкам за 2 минути, фризура не правам - ако е потребно само ќе ја врзам косата. Ташната ми е спремна, ако треба само ќе ја сменам, и готова сум.
12.06.2014, 10:40
sandriana RR
2924
Ако сум сама - нема кај не стигам за 15 минути . Ако носам дете со мене, ќе бидат уште оние 15мин. кои се дозволени по бон тон
27.11.2014, 10:38
caciana
863
Za 15min.zabi Ne mozam DA Se izmijam Toa e Mnogu kratko vreme za mene.Mene mi e dovolno barem 40min za da se spremam nabrzina