ti si onaa koja sto baras razbiranje na temava!
Draga Ikana, jas ovde ne pisivam za da baram razbiranje za bilo sto, jas samo objasnuvam na takvi "sekogas" ispravni i sekogas vo pravo/drugite sekogas krivi za se -luge, deka nekoj ne moze i nema na koj da go ostavi deteto ako samo kasla ili mu tece nos, i ubavo citaj i ne mi stavaj zbrovi i kvalifikacii, tesko bolno dete so bakterija ne sum odnela vo gradinka, tecenje nos ne e bolest!!!!! Ne mi treba tvoeto razbiranje, blagodaram.
"pa sedam doma i cuvam dete" ova se tvoi zborovi i od niv jas ne mozam da razberam sto si "sakala" da kazes, sto si mislela, dali sedis doma i zarabotuvas ili odis nekade na rabota, tuku sum razbrala deka ne odis na rabota, sto dugo moze?
Ne podnesuvam luge koi mi glumataat postenjaci, koi moraliziraat, sekogas se ispravni, a ustvari site go pravat istoto, i aj sega ke sednam po forumi i ke pisuvam lele, pa kako mozes ti toa da go pravis, pa kako ne ti e zal za drugite......toa e gola voda Ikana.
Gradinkata treba da ja razbereme malku posiroko, toa ne se samo decata, tamu imas vospituvacki, necisti igracki izvori na zaraza, necisti podovi, necisti sadovi iiii do utre ke pisuvam, no toa nisto ne e vazno, neli vazno e ako nekoj e dovolno iskren da si kaze deka go nosi deteto so rastecen nos i kaslica, zasto nema kade?? I od dve moi poznati vospituvacki: prikaznite deka ucitelkite namerno gi otvoraat prozorite i ne gi presoblekuvaat decata vo zima, se vistiniti za mal broj od toj kadar, no sepak dovolen za da se posomnevas vo sekogo od taa fela.
I uste nesto, posledno, ako od takvi kako mene ne ti se sedi ovde, pa ti slobodno odi kade sakas.
Ne sum ti jas kriva sto ne si mozela tuka da prosperiras!!.
"Eve ja da go istaknam toa sto mene me navredi, i na koe jas imam pravo kako clen na forumov da reagiram.
Znaci, zalno e da sme svedoci na vakvo odnesuvanje. "
Ti zapocna so zalno odnesuvanje, ti mi sudis mene za zivot na visoka noga, nemoj da gi vrtis rabotite.
I nemoj poveke te molam da mi se obrakas mene licno, i da mi kazuvas kako da ziveam, sto da pravam, jas najcesno vi objasnuvam, deka nosenjeto dete ne e tolku strasno, tuku deka ima 1000 drugi pogolemi problemi i pricini, a mojata pricina zosto go nosam e zatoa sto nemam uslovi za drugo.
Im poracuvam na site "dusebriznici" deka forumot e mesto za soveti i novi iskustva, a ne za lecenje frustracii.