ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka_26
Дали некој знае или имал искуство со вирусни брадавички.М поради слаб имунитет закачил во градинка вирусни брадавички.Го носев на кожен лекар и и тие неколку што му излегоа му ги гореше со течен азот ама тедево се утепа од пиштење и треба постапката пак да се повтори.Ама што уште повеке мене ме плаши е што му излагаат нови и нови.Ве молам да ми кажете ако некој нешто знае,детенцево ми е многу мало има 2,5 годинки.
Син ми имаше една голема брадавичка на показалецот на едната рака, му одеше дури и под ноктето. Кога бевме на кожно, ни рекоа дека треба да се гори со течен азот, ама дете како дете, ќе го боли, нормално. Јас не сакав да го горам, познато ми е дека има и средства кои ги горат и сушат брадавиците (од лично искуство). Сега во нашиве аптеки и маркети има една течност, како лак е, на Галафарм, се вика САЛЕКС КОЛОДИУМ (околу 100 ден. е), на син ми од тоа му падна брадавичката, два пати му ја намачкав, се исуши и падна - дури ни јас не забележав кога ја снема. Може да пробате со тоа средство, само пази, има 90 % или повеќе салицилна киселина која ги гори брадавичките, па ќе мора кожата околу нив да ја мачкаш со крем пред да ставиш од течноста.
Искрено се надевам дека ќе ви помогне, ама ако излегуваат нови, треба да се поработи на имунитетот.
Deep roots are not reached by the frost.